Harran Üniversitesi Yatay Geçiş İlanı
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ
YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI
Yatay geçiş ilan İlan metni için tıklayınız.
"Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde yatay geçiş yoluyla Üniversitemize kabul edilecek öğrencilerde aranacak nitelikler, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve kontenjanlar aşağıda verilmiştir.
A- ŞARTLAR
1- Yatay geçişler eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.
2- Yıl sistemi uygulayan Yükseköğretim Kurumlarının ilk sınıfı ile, yarıyıl sistemi uygulayan okulların birinci sınıfının ilk yarıyılına ve Tıp Fakültesi son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.
3- Ara sınıf ve yarıyıllara geçiş için öğrencinin;
a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,
b) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (Gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 60 veya eşdeğeri olması gerekmektedir. Ancak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında asli ve sürekli Kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları eşdeğer Eğitim-Öğretim programının son sınıf veya son iki yarıyılın dışında her sınıf ve yarıyılını Eğitim-Öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içerisinde, bulundukları Eğitim-Öğretim programının puanı gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak suretiyle nakledilebilir.
c) Öğrenci geçiş başvurusunu, geçmek istediği Yükseköğretim Kurumuna, ders yılı veya yarıyılı başlamasından 10 gün öncesine kadar yapmak zorundadır.
4- Yükseköğretim Kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başında yapılacak geçiş için öğrencinin;
a) Ayrılacağı Kurumdaki bütün sınavları başarmış olması,
b) Son sınıfa veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 65 veya eşdeğer olması,
c) Son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az % 70 veya eşdeğeri olması gerekmektedir.
5- Bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar.
6- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında asli veya sürekli Kamu hizmetlerinde görevli bulunanların sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları, öğrenci olan eş ve çocukları, atanmanın yapıldığı yerde bulunan eşdeğer Yükseköğretim programına bir yıl içinde müracaat ettikleri takdirde yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince değerlendirme yapılır.
7- Üniversite içinde yapılacak yatay geçiş başvuruları, "Üniversite içinde Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esasları Yönergesi" ne göre yapılır.
B- GEREKLİ BELGELER
1- Not belgesi (Transkript), başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün derslerin, o derslerden aldığı notların ve genel akademik not ortalamasını gösteren resmi belge.
2- Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.
3- ÖSYM Sınav Sonuç Belgesinin tasdikli fotokopisi.
4- Transkriptleri (not belgesi) yabancı dilde olanların, Türkçe'ye çevirmeleri gerekmektedir.
C- BAŞVURU TARİHİ
Bütün belgeler tamamlanarak en geç 08.09.2006 tarihine kadar yatay geçiş yapmak istediği Fakülte Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne şahsen veya posta ile başvuru yapılabilecektir.