Sağlık Bakanlığı, kurumlararası naklen atama kur'ası ilanı

Sağlık Bakanlığı kurumlar arası naklen atama yoluyla personel alacaktır. Naklen atamalar kur'a ile yapılacak olup, atama yapılması planlanan branş ve birimler Bakanlıkça açıklanmıştır. Başvurular, 14/07/2006?31/08/2006 tarihleri arasında http:personel.saglik.gov.tr veya www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

İlan Giriş : 20 Temmuz 2006 18:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı, kurumlararası naklen atama kur'ası ilanı

İLAN METNİ

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin değişik 2 nci ve 17 nci maddeleri ile 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi çerçevesinde yapılacak olan 2006 yılı Eylül ayı Kurumlararası Nakil Atamaları için aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1. Başvurular, 14/07/2006?31/08/2006 tarihleri arasında http:personel.saglik.gov.tr veya www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2. Müracaatta bulunmak isteyenler öncelikle Personel Bilgi Sisteminden şahsi bilgilerini beyan ederek sisteme kayıt olacaklar ve başvurularını bu bilgiler üzerinden yapacaklardır. 08/09/2006 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine başvuru formları ve gerekli belgeleri ulaşmayanların müracaatları işleme alınmayacak ve Personel Bilgi Sistemindeki başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3. Müracaat edenler, müracaatları kesinleştikten sonra müracaat formunun çıktısını kendileri imzalayacak, amirine veya notere tasdik ettirecek ve imzalı çıktının bir nüshasına uzman tabipler noter tasdikli uzmanlık belgesi örneğini, diğer unvanda olanlar ise noter tasdikli diploma örneği veya noter tasdikli geçici mezuniyet belgesini ve halen görev yaptığı kurumdan alacağı tüm hizmetlerini gösterir onaylı hizmet belgesini ekleyerek ?Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sıhhıye /Ankara? adresine APS veya kargo ile göndereceklerdir. Adi posta veya elden gönderim usulü kullanılmayacaktır.

4. Başvuruda bulunacaklar, tercih kodları ile birlikte tercih edecekleri yerleri de belirtmek suretiyle tercihte bulunacaklardır. Bu şekilde tercih yapmayanların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

5. Bakanlığımızın internet sayfasında Kurumlararası Naklen Atama Kurasına tabi olan unvan ve branşlar, il ve hizmet birimi itibariyle ilan edilmiş olup, müracaatlar bu doğrultuda yapılacaktır.

6. Söz konusu kadrolara naklen atanmak için usulüne uygun olarak müracaat edip, müracaatları uygun görülenlerin kuraları, Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak bilgisayar ortamında noter marifetiyle yaptırılacaktır.

7. Aday memurlar ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin II Sayılı cetvelinde belirtilen personel, Kurumlararası Naklen Atama için müracaatta bulunamayacaktır.

8. 2006 yılı Şubat ayı Kurumlararası Naklen Atama ve 2006 yılı Mayıs ayı Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat etmiş olup da yapılan kura sonucu atanmaya hak kazanmış olanlar 2006 yılı Eylül ayı Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

9. Müracaat edenlerin, atanmak istedikleri unvanda halen çalışıyor olması veya daha önce çalışmış olması ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

10. Tarım Bakanlığı Laborant Meslek Lisesi, Kimya Meslek Lisesi ve diğer Meslek Liselerinin Kimya Bölümü mezunları Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

11. Laborant, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri unvanında görev yapanlar ilan edilen Sağlık Memuru unvanlarının kendi branşlarıyla ilgili olan bölümünü tercih edeceklerdir.

12. Eczacılık ve Tıp Fakültesi mezunu olduğu halde başka kurumda Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında başka bir kadro unvanında veya Sağlık Hizmetleri Sınıfı dışında bir kadro unvanında çalışanlar da Bakanlığımız tarafından ilan edilen Tabip ve Eczacı kadrolarına atanmak için başvuruda bulunabilecektir.

13. Şoför unvanına müracaat edip kura sonrası yerleştirmesi yapılanların, kura tarihinden en fazla (3) ay önce tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış ?Ambulans şoförlüğü yapmasında sakınca bulunmadığına dair? ibaresini içeren ?Sağlık Kurulu Raporu?nu yerleştirme işleminden en geç 15 gün sonra muvafakat talebinde bulunulmak üzere, Sağlık Bakanlığı?na vermeleri gerekmektedir.

14. Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edenlerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun ilgili hükümleri gereğince Bakanlığımızda münhal bulunan kadrolara atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

15. Müracaatlar, Eylül ayı içerisinde kurulacak komisyon tarafından incelenecek olup, belgeleri eksik olanlarla yukarıda belirtilen şartları taşımadığı halde müracaatta bulunanların talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

16. Yukarıdaki usule göre, Bakanlığımıza naklen geçeceklerden şoför unvanına atananlar; 2 yıl, şoför dışındaki unvanlara atanacaklar ise, bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklardır. Ancak, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfına atananların Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 19, 20, 21 ve 26 ncı maddeleri kapsamındaki nakil talepleri bu kısıtlamanın dışındadır.

17. Kura işlemi herkese açık olarak 22 Eylül 2006 tarihinde, yer ve saati bilahare http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilmek suretiyle yapılacaktır.

İlan Edilen Yerler Listesi