K.K.K Muvazzaf Astsubay Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Şubat 2014 09:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
K.K.K Muvazzaf Astsubay Alım İlanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA MUVAZZAF ASTSUBAY ALINACAKTIR

Başvuru kılavuzu için tıklayınız..

1. GENEL HUSUSLAR VE ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:

a. Kara Kuvvetleri Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az iki yıl süreli meslek yüksekokulu veya dört yıl süreli fakülte/yüksekokul mezunları arasından sınavla, başvuru kılavuzunda belirtilen sınıf ve branşlarda muvazzaf astsubay statüsünde erkek personel alınacaktır.

b. Muvazzaf astsubaylığa;

(1) Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olanlar,

(2) Askerlik hizmetini yapmakta olanlar veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında "yedek subay olamaz" kararı olanlar başvuramazlar.),

(3) Kanuni sebeplerle (Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar,

(4) Başvuru kılavuzunda belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.

c. Adaylarda aranacak nitelikler:

(1) Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter İle İlgili Koşullar:

(a) Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinde düzenlenmiş olan "Muvazzaf Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikleri" taşımak, (b) TABLO-1'de belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşımak.

(2) Öğrenim ile İlgili Şartlar:

3. (a) TABLO-3'te sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya TABLO-4'te sınıflara göre kaynak olarak belirlenen dört yıllık fakülte/ yüksekokulu bölümlerinden mezun olmak (01 Ekim 2014 tarihine kadar mezuniyet belgesini getirebilecek adayların başvuruları kabul edilecektir.),

(b) öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK)nca onaylanmış olmak,

(c) Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi ile mülakatta başarılı 4. olmak,

(ç) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

(3) Yaş ile İlgili Şartlar: 01 Ocak 2014 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1987 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yüksek öğretimi bitirenler için 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular) olmak.

(4) Sağlık İle İlgili Şartlar:

(a) Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Ağız, çene ve diş yapısı düzgün olmak, göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, şaşı ve renk körü olmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini 5, bozucu yara, yanık, leke, dövme ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak, Türkçeyi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),

(b) TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen boy ve kilo sınırlarında olmak [Adaylar için boy ve kilo oranlarını gösteren nomogram TABLO-5'dedir. (Asgari boy standardı 164 cm.dir.)],

(c) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen, alınacağı sınıfa uygun muvazzaf astsubay olmak için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak (Sevk edildiği Asker Hastanesinden/Sağlık Muayene Merkezinden (SMM) " Sınıfında Muvazzaf Astsubay Olur" kayıtlı sağlık raporunu almak.).

(5) özel Şartlar: Silahlı Kuvvetlerde görevli sivil memur ve işçiler ile askerlik hizmetini yaparken müracaat edenler için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği TABLO6, TABLO-7 ve TABLO-8'de bulunan "Muvazzaf Astsubay Olur" nitelik belgesini almış olmak.

2. ÖN BAŞVURU VE BAŞVURU İLGİLİ BİLGİLER:

a. Adaylar ön başvurularını 05-28 Şubat 2014 (Saat 17.00'a kadar) tarihleri arasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr/PerTem/anal.asp genel ağ adresindeki ön başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

b. Asıl başvurular; ön başvurusu kabul edilerek yazılı sınavda başarılı olan adayların kayıt kabul aşamalarına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

c. ön başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak yazılı sınav tarihi ve adayların sınava girecekleri sınav merkezleri (Hangi adayın hangi sınav merkezinde yazılı sınava gireceği) 07 Mart 2014 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PerTem/anal.asp genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

ç. Yanlış beyanda bulunanlar, mezuniyet diplomasını 01 Ekim 2014 tarihine kadar teslim etmeyenler ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı tespit edilenlerin (Tüm aşamalarda başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

ADAYLARIN TABİ TUTULACAKLARI SINAV AŞAMALARI:

Ön Başvurusu kabul edilen adaylar aşağıda belirtilen aşamalardan geçecektir. a. Yazılı sınav, b. İkinci Seçim Aşaması Faaliyetleri/Sınavları: Kayıt Kabul, ön Sağlık Muayenesi, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat. c. Herhangi bir nedenle ikinci seçim aşama faaliyetlerine katılmayan adaylara ek hak tanınmayacaktır.

YAZILI SINAV TARİHİ VE UYGULAMASI:

a. Muvazzaf astsubaylık için müracaat eden adaylardan ön başvurusu kabul edilenlerin yazılı sınavı 16 Mart 2014 tarihinde saat 15.00'da başvuru kılavuzunda belirtilen sınav merkezlerinde yapılacaktır. Adaylar, kimlik kontrollerinin yapılıp sınav yerlerine alınabilmeleri için, bildirilen sınav merkezinde en geç saat 13:30'da hazır bulunacaktır. Aday başvuru miktarı dikkate alınarak sınav merkezleri belirlenecek ve adayların hangi sınav merkezinde sınava girecekleri 07 Mart 2014 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PerTem/anal.asp genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

b. Yazılı sınav sonuçları ile yazılı sınavda başarılı olan adayların ikinci seçim aşaması sınav tarihleri (Hangi adayın hangi tarihte sınavlara katılacağı) 28 Mart 2014 tarihinden sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığfnın www.kkk.tsk.tr/PerTem/anal.asp genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAV TARİHLERİ VE UYGULAMASI:

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar ikinci seçim aşama faaliyetlerine çağrılacaktır. İkinci seçim aşaması faaliyetleri (kayıt-kabul, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi (FYT) ve mülakat) 07-22 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara'da icra edilecektir. İkinci aşama faaliyetleri sınav merkezi/merkezleri yazılı sınav sonuçları ile birliktewww.kkk.tsk.tr/PerTem/ anaî.asp genel ağ adresinden yayımlanacaktır. Başvuru koşulları ve adaylarda aranan nitelikler, başvuru için gerekli belgeler, sınav aşamaları ve değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler Kara Kuvvetleri Komutanlığının www. kkk.tsk.tr/PerTem/anal asp internet adresinde yayımlanmıştır. Başvuru esnasında karşılaştığınız sorunlarla ilgili irtibat numaraları

Tel. Nu.: (O 312) 562 11 11 - (4736-4737)-320 20 96

FaksNu.: (0 312) 562 15 08

E-posta : [email protected]