Çukurova Üniversitesi yatay geçiş kontenjenları

İlan Giriş : 08 Temmuz 2006 00:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniversitesi yatay geçiş kontenjenları

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına Yatay Geçişler Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri ve Üniversitemizin Yönetmeliklerine uygun olarak yürütülür. 2006-2007 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yatay geçişle alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar, gerekli belgeler, başvuru tarihi ve ayrılan kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI

1- Yatay Geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2- Ara sınıflara veya yarıyıllara geçiş için öğrencinin;

a)Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b)Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının

(gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az %60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden en az 2.00 olması gereklidir.

c)Öğrencinin son sınıfa kadar sağladığı not ortalamasının (son sınıfa geçiş notu dahil) en az %65, son sınıf geçiş notunun en az %70 olması gerekir.

3- Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki yükseköğretim kurumlarına geçiş için, öğrencinin yabancı ülke yükseköğretim kurumunda, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl ) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5. ve 6. maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.

4- Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerde bulunan (İtalya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti hariç) Yükseköğretim Kurumlarında öğrenimlerine başlayıp yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan ÖSS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösteren kazandı belgesi istenir.

-ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.

-Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan programlara KKTC ve diğer ülke üniversitelerinden yatay geçiş başvurusu kabul edilmez.

5- Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Almanca, Fransızca ve İngilizce Öğretmenliği Programlarına, Hazırlık Sınıfı bulunmayan eşdeğer programlardan yatay geçiş için müracaat eden öğrencilerin muafiyet sınavı Eğitim Fakültesi Dekanlığında 20 Eylül 2006 saat 09.30? da yapılacaktır.

6- Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programında Öğretim Dili İngilizce dir. Hazırlık sınıfını başaran öğrenciler başarılarını belgelemeleri zorunludur. Hazırlık sınıfını başaran öğrenciler dışındaki adaylar İngilizce Yeterlilik Sınavını başarmak zorundadır.

7- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme, İktisat, Ekonometri,Maliye,Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği,Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği,Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Normal öğretim bölümlerine başvuran adaylardan hazırlık sınıfını başaramayanlar ve Türkçe programlardan başvuracaklar İngilizce Yeterlilik Sınavını başarmak zorundadırlar.

İngilizce Yeterlik Yazılı Sınavı 12 Eylül 2006 saat 09.30? da Sözlü Sınavı 14 Eylül 2006 saat 09.30?da Hayırlı Sabancı Yabancı Diller Eğitim Merkezi Balcalı/ADANA adresinde yapılacaktır.

8- Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya Yabancı Ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından Normal veya İkinci Öğretime geçiş yapan öğrenciler geçiş yaptıkları kurumun İkinci Öğretim ücretini ödemek zorundadırlar.

İSTENİLEN BELGELER

1- Başvuru dilekçesi

2- Not Belgesi aslı (Öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği dersleri ve bu derslerden aldığı notlarını, genel akademik not ortalamasını, kredi saatini ve not değerlendirme sistemini gösteren belge )

3- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını belirten belge.

4- ÖSS veya ÖYS Sınav Sonuç Belgesinin onaylı fotokopisi.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Başvurular, istenilen belgeler tamamlanmış olarak Tıp Fakültesi için 04 Ağustos 2006 diğer Fakülte ve Yüksekokullar için 01 Eylül 2006 tarihine kadardır.

Başvurular; Diş Hekimliği için Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına,Tıp Fakültesi için Tıp Fakültesi Dekanlığına, Devlet Konservatuvarı için Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne, Adana Sağlık Yüksekokulu için Adana Sağlık Yüksekokul Müdürlüğüne, Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu için Karataş Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğüne, Adana, Ceyhan, Ceyhan Sağlık Hizmetleri, Kadirli, Karaisalı, Kozan, Osmaniye, Yumurtalık Meslek Yüksekokulları için Yüksekokul Müdürlüklerine

Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Su Ürünleri, Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için Çukurova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı BALCALI/ADANA adresine bizzat veya posta ile yapılabilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Dilekçesi

Yatay Geçiş Kontenjanlar