Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Ocak 2014 07:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Gastroenteroloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Nörolojik Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO UNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü - - Doçent 1 Makro İktisat Bilim Dalında Doçent olmak. Finansal İktisat alanında çalışmış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Doçent 1 Cimnastik ve Çocuklarda Hareket Gelişimi ve Denge Hakkında Endeksli yayın yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Organik Kimya Profesör 1 Sekonder Metabolitlerin İzolasyonu ve Yapı Tayini, Ftalosiyaninlerin sentezi ve Karakterizasyonu konularında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Cebir ve Sayılar Teorisi Profesör 1 Asal Alt Modüller ve Radikaller üzerine yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Genel Türk Tarihi Profesör 1 Genel Türk Tarihi alanında doktora yapmış, Azerbaycan Tarihi üzerine çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Yeniçağ Tarihi Profesör 1 Yeniçağ Tarihi alanında doktora yapmış ve Doçentliğini aynı alandan almış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı Profesör 1 Nesre Çevirisiyle birlikte Divan yayını yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Tarihi Devlet Arşivleri Profesör 1 Tarihi Devlet Arşivleri alanında çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Almanca) - Yrd.Doç . 1 Almanca Mütercimlik Çeviri Sosyolojisi alanında Doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Fransızca) - Yrd.Doç . 1 Çeviribilim (Fransızca), Çeviri Eğitimi ve Karşılaştırmalı Sözcükbilim alanında yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Eski Çağ Tarihi Yrd.Doç . 1 Eskiçağ Tarihi alanında Doktora yapmış olmak, Hellence ve Latince biliyor olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Yeniçağ Tarihi Yrd.Doç . 1 Yeniçağ Tarihi alanında doktora yapmış ve Kent Tarihi üzerine çalışmaları bulunmak.
Gastroenteroloji Enstitüsü - - Yrd.Doç . 1 Mecburi hizmetini tamamlamış Gastroenteroloji-İç Hastalıkları Uzmanı olmak, karaciğer transplantasyonu konusunda en az 3 ay yurtdışı tecrübesi olmak, özofagus motor hastalıkları genetiği konusunda yayınlamış çalışması olmak.
Gastroenteroloji Enstitüsü - - Yrd.Doç . 1 Gastroenteroloji-İç Hastalıkları uzmanı olmak, Hepatit C tedavisinde Inteferon direnci konusunda en az bir yıl yurtdışı deneyimi ve yayınlanmış çalışması olmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Doçent 1 Deney Tasarımı ve Analizi konularında yayınları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Yrd.Doç . 1 Makine Mühendisliği Lisans mezunu olmak ve genelleştirilmiş ekserji analizi alanında Doktora yapmış olmak.
Nörolojik Bilimler Enstitüsü - - Profesör 1 Sinirbilim alanında yüksek lisans yapmış olması, Nörodejeneratif hastalıkları ve demans konusunda deneyimli olması.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Temel Sağlık Bilimleri - Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. Halk Sağlığı alanında Doçent olmak. Beslenme, Çevre Sağlığı, Fizik Tedavi ve İş Sağlığı alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yrd.Doç . 1 Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Türkçe) Kamu Politikası Yrd.Doç . 1 Kamu harcamaları, vergi teşvik politikaları ve yabancı sermaye yatırımları üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Türkçe) Kamu Politikası Yrd.Doç . 1 Kamu politikası üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği - Yrd.Doç . 1 Çok eksenli çözgülü örme kompozit yapıların mekanik özelliklerinin geliştirilmesi, örme kumaşların ses yutum özellikleri, tekstil yapılarının elektromanyetik özelllikleri alanlarında yayın sahibi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Profesör 1 Çocuk Ürolojisi Yandal Uzmanı olmak ve böbrek transplantasyon konusunda eğitim almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Tüberküloz enfeksiyonu tanısında interferon-gama salınım testleri hakkında çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Profesör 1 Miyokardiyal Kontrast Ekokardiyografi ile ilgili yayın yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 Girişimsel Radyoloji, Abdomen, Kas-İskelet Radyolojisi ve Üregenital Radyoloji, Nonvasküler girişimsel prosedülerde Nonoknife (IRE) ile tedavi işlemini bilmek bu işlemi yapmış olmak, High- Frequency US (HIFU) ile perkütan non-invazive tümör tedevisi ile ilgili eğitim almak ve bu eğitimi belgelemek.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Farmakoloji Profesör 1 Santral Sinir Sistemi Farmakolojisi ve Hastalıklarının mekanizmaları konularında uluslararası çalışmalar yapmış olmak, bu konuda Science Citation Index'e giren dergilerde yayını bulunmak. Adli Farmakoloji konusunda deneyimli ve lisansüstü eğitim verebilecek Tıp Doktoru, Farmakoloji Doçenti olmak. En az 1 (bir) yıl yutdışında bir üniversitede araştırma deneyimi olmak ve Klinik Farmakoloji bölümünde çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Profesör 1 Çocuk Ürolojisi Yandal Uzmanı olmak, Çocuklarda alt üriner sistem semptomları sorgulama formu oluşturulması ve kullanılması ile ilgili çalışmaları olmak ..
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Doçent 1 Nöropediatrik rehabilitasyon alanında klinik ve akademik deneyim sahibi olmak ve Elektrodiagnostik Nöroloji Yüksek Lisans belgesi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Doçent 1 Halk Sağlığı Doçenti olmak ve Halk Sağlığı Doktorasına sahip olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yrd.Doç . 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon /Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinde uzman olduktan sonra 3 yıl süre ile aktif olarak çalışmış olmak. Yoğun bakımla ilişkili uluslararası ve ulusal kurslara katılmış olmak. Multiprofessional Critical Care Review Course, Society of Critical Care Medicine Advanced Life Support Instructor Course, European resuscitation Council ESPEN Life- Long Learning Programme on Clinical Nutrition and Metabolism . Mekanik Ventilasyon Kursu, Türk Yoğun Bakım Derneği.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç . 1 En az iki yıllık Çocuk Nörolojisi Uzmanı olmak. En az yedi yıllık Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmak. Mecburi hizmet yükümlüsü olmamak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç . 1 Neonatoloji uzmanlığını bitirmiş ve en az yedi yıldır bu alanda yandal uzmanı deneyimi olmalıdır. Neonatoloji uzmanı olarak devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olmalıdır. Neonatal krinal ultrasonografi sertifikası ve deneyimi olmalıdır. Neonatal fonksiyonel ekokardiyografi sertifikası ve uygulayabilme becerisi olmalıdır. Güncel 80 saatlik Deney Hayvanları Kullanma ve Araştırma serifikası sahibi olmalı ve bu konuda deneyimli olmalıdır. "Organ Doku Nakli ve Beyin Ölümü ve Teşhisi ve Transcranial Doppler " sertifikası olmalıdır.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç . 1 Çocuk Hematoloji Uzmanı olmak. Çocuk Kemik İliği Transplantasyonu (KİT) konusunda en az 2 (iki) yıl tecrübesi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları Yrd.Doç . 1 "Gram negatif bakterilerde direnç mekanizmalarının moleküler yöntemler ile araştırılması" konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Yrd.Doç . 1 Mikrodolaşım Fizyolojisi ve Kardiyovasküler risk faktörlerinin mikrodolaşım üzerine etkileri konusunda uzmanlaşmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Yrd.Doç . 1 İç Hastalıkları Uzmanı olmak, Hemotoloji Yandal Uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Yrd.Doç . 1 İleri MR Görüntüleme Teknikleri konusunda deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Yrd.Doç . 1 Laparoskopi , retroperitoneoskopi , laser ve endoüroloji konusunda yurtdışı eğitim belgesine sahip olmak. Avrupa Üroloji Kurulu " Fellow " ( Fellow of the Europan Board of Urology ) diplomasına sahip olmak. Böbrek nakli ve botulinum toksini enjeksiyonunun mesane kası üzerine etkileri konularında SCI dergilerde yayın yapmış olmak.
Uygulamalı Bilimler Yük. Ok. Basım Teknolojileri - Doçent 1 Matbaa Teknolojileri Eğitimi bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak. Buhar basıncı yöntemiyle kuruma sıcaklığının tespiti, sessile drop yöntemi ve absorbsiyon konularında çalışmaları olmak.
Uygulamalı Bilimler Yük. Ok. Kuyumculuk ve Mücevherat - Yrd.Doç . 1 Metal Eğitimi bilim alanında Doktor ünvanı almış olmak. Metal-plastiklerin sürtünme karıştırma ve nokta kaynağı ile metallerde aşınma konularında çalışmaları olmak.