İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Ocak 2014 09:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmirYüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen,Enstitümüz Birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı YükseköğretimKanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete?de yayımlanan"Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"ninilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleriile İlgili Esasları, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve YabancıDille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve EnstitümüzSenatosunun 08.01.2013 tarih ve 1/2 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretimelemanı alınacaktır.

1 - İstenen Belgeler:

Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıdabelirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktoradiplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimselçalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüshaolarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ilebirlikte (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesigereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmelerigerekmektedir.) Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmelerigerekmektedir.

2 - Adayların 657sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların,2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete?deyayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile EnstitümüzünMinimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları,Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille ÖğretimYapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları veEnstitümüz Senatosunun 08.01.2013 tarih ve 1/2 sayılı Kararı ile belirlenenyabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Senato Kararı, Kanun ve Yönetmeliklerhttp://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışındanalınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olmasışarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15(onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabuledilmeyecektir.

Birimi Anabilim Dalı Unvan Adet Derece Açıklama
Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesör 1 1 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programından doktora derecesine sahip olmak, nanotanecikler , polimer nanokompozitler ve elektroeğirme yöntemi ile elde edilen lifsi nanomalzemelerin sentezi, karakteri- zasyonu ve farklı alanlarda uygulamaları konusunda araştırma ve uluslararası yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1 2 -Mimarlık alanında lisans derecesine sahip olmak. -Tasarımda biliş, mimari programlama ve değerlendirme konusunda bilimsel çalışmaları ve yayınları olmak.