Bayburt Üniv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

İlan Giriş : 13 Ocak 2014 11:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bayburt Üniv.  Y.Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Bayburt Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi Ortak Yüksek Lisans Programı 2013-2014 Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans Öğrenci Alım İlanı

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2013-2014 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılı Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans başvuru koşulları ve kontenjanlar için tıklayın.



FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ


ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1- Fotoğraflı Başvuru Formu için tıklayın.

2- Lisans Mezuniyet Belgesi veya Diplomanın onaylı sureti.

3- 2011 Bahar Dönemi ve sonrası Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi?nin onaylı sureti (ALES sayısal puan türünde en az 55 olanlar müracaat edebilir.)

4- Lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgesinin onaylı sureti.

BAŞVURU KOŞULLARI

1- Lisansüstü programlara başvururken transkripti dörtlük sisteme göre düzenlenmiş adayların dörtlük sistemdeki notlarının 100?lük sistemdeki karşılıkları, Yüksek Öğretim Kurulu?nun 05.09.2008 Tarih ve 24853 sayılı kararı gereğince kabul edilen ?Not Dönüşüm Tablosu? üzerinden yapılacaktır.

2- Ön kayıt müracaatları http://ubs.bayburt.edu.tr/Ogrenci.. adresinden (başvuru tarihlerinde açılacak olan) elektronik ortamda yapılarak müracaat evrakları başvuru tarihleri içerisinde Enstitüye şahsen veya vekalet yoluyla teslim edilmelidir.

3- İnternet üzerinden müracaat eden adayların, evraklarını Enstitüye teslim edip müracaatlarını başvuru tarihleri içerisinde şahsen veya vekâlet yoluyla onaylatmaları zorunludur. Aksi takdirde müracaatları geçersiz sayılacaktır.

4- Kesin hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını bizzat yaptırmalıdır. Haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar, vekâlet veya kanuni temsilcileri aracılığıyla kayıt süresi içinde kayıtlarını yaptırabilirler. Her ne sebeple olursa olsun başvurduğu programlardan birine yerleştirildiği halde, belirlenen tarihlerde kazandıkları programa kayıt yaptırmayanlar kayıt yaptırma hakkını kaybetmiş sayılırlar. Bu durumdaki öğrenciler yedekler için yapılacak yerleştirmeye dâhil edilmeyeceklerdir.


BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ


1- Tezli Yüksek Lisans programına başvuracakların ALES puanının % 60?ı ile Lisans mezuniyet ortalamasının % 40?ının toplamı en az 55 olmalıdır. Kazananların belirlenmesinde en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler. Kesin kayıttan sonra boş kalan kontenjan kadar, puan sıralaması esas alınarak sıradaki adaylar için ilan ve kayıt işlemleri yapılır.

2- Kesin kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayanlardan boş kalan kontenjanlara, yedek adayların müracaat edenlerinden puan sıralamasına göre yerleştirme yapılır.

KESİN KAYIT

Nüfus cüzdan sureti, 2 adet mevzuata uygun fotoğraf ve erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi ile birlikte bizzat veya vekalet yoluyla Enstitü?ye kesin kayıt yapılır.


ADAYLARIN DİKKATİNE

Müracaatlar şahsen veya vekâlet yolu dışında herhangi bir yolla yapılamaz; başvuru ve kesin kayıt süreleri uzatılmaz ve başvuru sırasında alınan belgeler iade edilmez.

BAŞVURU TARİHLERİ: 20-24 OCAK 2014