Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2013 08:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Üyesi alınacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

1 - Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete?de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

2 - Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun 5772 sayılı Kanunla değişik 23,25. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulları sağlamış olmaları gerekir.

3 - Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4 - Doçent kadrosuna Profesörler, Yardımcı Doçent kadrolarına Profesör ve Doçentler müracaat edemez.

5 - İlan edilen kadrolara başvuranlar, atanmaları halinde kurum dışında, eğitim-öğretim faaliyetleri hariç 3 (üç) yıl süreyle mesleklerini serbestçe icra etmemeyi; Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesine başvuranlar, atanmaları halinde varsa muayenehaneleri veya özel sağlık kuruluşlarındaki mesleki faaliyetlerini sonlandırmayı taahhüt etmiş sayılırlar.

PROFESÖR kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde görev yapacak olup adayların Personel Dairesi Başkanlığına şahsen verecekleri başvuru dilekçesi ekinde (http://personel.gazi.edu.tr/ adresinde bulunan dilekçe);

* Özgeçmiş,

* Yayın Listesi,

* (2) iki adet fotoğraf,

* Nüfus cüzdanı sureti,

* Doçentlik belgesi,

* Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini sunmaları zorunludur.

Adayların ayrıca özgeçmiş, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosyayı Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

DOÇENT kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde görev yapacak olup adayların Personel Dairesi Başkanlığına şahsen verecekleri başvuru dilekçesi ekinde (http://personel.gazi.edu.tr/ adresinde bulunan dilekçe);

* Özgeçmiş,

* Yayın Listesi,

* (2) iki adet fotoğraf,

* Nüfus cüzdanı sureti,

* Doçentlik belgesi,

* Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar için (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini sunmaları zorunludur.

Adayların özgeçmiş, yayın listesi, doçentlik belgesi, bilimsel çalışma ve yayınlarının tamamını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların;

* Başvuru dilekçesi ekinde; (http://personel.gazi.edu.tr adresinde bulunan dilekçe),

* Özgeçmiş,

* Yayın Listesi

* (2) iki adet fotoğraf,

* Nüfus cüzdanı sureti,

* Lisans, Yüksek Lisans, Doktora belgesi (yurtdışında alınan diplomaların Y.Ö.K Bşk.?ca verilen denklik belgesi) (Onaylı)

* Varsa Yabancı Dil Belgesi

* Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi,

Başvuru Dosyası; Özgeçmiş, Yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan (4) dört adet dosyayı, ilgili Birimin Dekanlık/Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

BİRİMİ BÖLÜM ABD UNVANI DER. ADET AÇIKLAMA
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği Yardımcı Doçent 1 1 Spor sosyolojisi ve engelliler alanında çalışmış olmak ve işaret dili sertifikası olmak.
Diş Hekimliği Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Endodonti Profesör 1 1 Mikro endodonti konusunda ders vermiş olmak.
Diş Hekimliği Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Pedodonti Profesör 1 1 Sedasyon konusunda çalışmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Endodonti Yardımcı Doçent 3 1 Farklı metotlarla aktive edilen irrigasyon solüsyonlarının, smear tabaka, dentinin mineral içeriği, dentin debrisi uzaklaştırma ve bağlanma dayanımına etkisinin incelenmesi konusunda çalışması olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Pedodonti Yardımcı Doçent 3 1 Rezin esaslı dental materyallere nanopartikül ilavesinin antibakteriyel etkinliğe ve mekanik özelliklere etkisinin in-vitro olarak araştırılması konusunda çalışması olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Pedodonti Yardımcı Doçent 3 1 Healozone sisteminin fissür çürükleri üzerindeki etkinliğinin in-vivo olarak değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Oral Patoloji Yardımcı Doçent 3 1 Odontojenik epitelyal lezyonlarda epitelyo-mezenşimal ilişkinin immüno-histokimyasal ve ultrastrüktürel olarak değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak.
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Dili Doçent 1 1 Kıpçak Türkçesi alanında çalışmış olmak.
Fen Fakültesi Kimya Analitik Kimya Doçent 1 1 Selenyum ve modifiye karbon pasta elektrotlar ile bisensör hazırlanması konularında çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Profesör 1 1 Mobbing alanında çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Yardımcı Doçent 3 1 Okul yöneticilerinin güçlülükleri konusunda çalışmış olmak ve en az 1 yıl yurtdışı deneyimi olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Profesör 1 1 Psikometri, eğitimde ve psikolojide test kuramları ve uygulamaları alanlarında çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yardımcı Doçent 1 1 Çözüm odaklı kısa terapi alanında çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Yardımcı Doçent 3 1 İlköğretim matematik eğitimi alanında doktora yapmış olmak ve yüksek lisansını drama temelli geometri öğretimi üzerine yapmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Profesör 1 1 Matematik ve değerler eğitimi alanında çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Profesör 1 1 Birleştirilmiş sınıf politikaları üzerine çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Yardımcı Doçent 1 1 İlköğretim 5. Sınıf öğrencilerinde yansıtıcı düşünme etkinlikleri üzerine çalışmış olmak ve en az 2 yıl yurtdışı deneyimi olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Biyoloji Eğitimi Profesör 1 1 Hidrobiyoloji ve biyoloji eğitimi alanında çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Coğrafya Eğitimi Yardımcı Doçent 3 1  
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Coğrafya Eğitimi Profesör 1 1 Jeopolitik alanda ve coğrafya eğitimi alanında yayınları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Fransız Dili Eğitimi Doçent 1 1 Fransızca yazma güçlükleri konusunda çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Fransız Dili Eğitimi Yardımcı Doçent 3 1 Çeviribilim ve kültür üzerine doktora yapmış olmak ve Fransız dili eğitimi alanında çalışması olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video   Profesör 1 1 Halk kültürü ve mitoloji alanında çalışmış olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Doçent 1 1 Deniz ticaret, menkul kıymetleştirme ve fikri mülkiyet hukuku alanlarının her birinde yayın yapmış olmak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Profesör 1 1 Endüstriyel iktisat ve enerji ekonomisi alanlarında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi Yardımcı Doçent 1 1 Türk Kamu Yönetiminde rüşvet, kamu yönetiminde etik idari reform konularında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Maliye Profesör 1 1 Vergi uygulamaları ve muhasebesi, vergi revizyonu konularında çalışmaları olmak ve bu alanlarda ders vermiş olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Maliye Doçent 1 1 Telekomünikasyon sektörünün mali sorunları üzerine çalışması olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Profesör 1 1 Rusya ve Orta Asya konularında uzmanlaşmış olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Gazetecilik Profesör 1 1 Gündem belirleme üzerine çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Şehir ve Bölge Planlama Doçent 1 1 Yabancı yatırımlar ve yenilikçilik konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 1 Zaman modülasyonlu anten dizileri üzerine çalışmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Doçent 1 1 Montaj hattı dengeleme konusunda çalışması olmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Doçent 1 1 Araç rotalama problemleri konusunda çalışması olmak.
Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji   Doçent 1 1 Biyoteknoloji alanında doçent olup bitki miRNA alanında çalışmaları olmak.
Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Fizik   Profesör 1 1 Katıhal fiziği alanında doçent olup, intermetalik bileşiklerin deneysel ve teorik manyetik özellikleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Fizik   Doçent 1 1 Kuantum noktalar ve intermetalik bileşiklerin manyetik özelliklerinin incelenmesi konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Beslenme Bilimleri Profesör 1 1 Beslenme bilimleri ve beslenme diyetetik alanında doktora yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doçent 1 1 Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanında çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği   Profesör 1 1 Dördüncü nesil yüksek sıcaklık ve hibrit reaktörleri konularında çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesör 1 1 Gamma knife ve epilepsi cerrahisi konusunda en az 5 yıl deneyimi olmak ve bu konuda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Profesör 1 1 Çocuk onkolojisi alanında yurt dışı tecrübesi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Profesör 1 1 Deneysel cerrahi alanında yurtdışı deneyimi olmak, peritoneal metastaz tedavisi konusunda sertifikalı eğitim almış olmak ve yükseköğretim kurumlarında 5 yıl ders vermiş olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Yardımcı Doçent 1 1 Glokom konusunda çalışmaları, projeleri, yayınları ve yurtdışı deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Doçent 1 1 Odyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak ve işaret dili kursu belgesi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Doçent 1 1 Polisomnografi sertifika sahibi olarak bir uyku laboratuvarında en az 3 yıl çalışmış olmak ve yurtdışında kanser merkezi deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Yardımcı Doçent 1 1 Genetik işitme kaybı ve koklear implantasyon performansı hakkında çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Profesör 1 1 Ortopedik onkoloji konusunda yayınları olmak ve en az 5 yıl yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olarak çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Profesör 1 1 İntihar notları konusunda çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Sosyal pediatri alanında doktora yapmış olmak ve bu alanda en az 5 yıl yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olarak çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Profesör 1 1 Halk sağlığı alanında tıpta uzmanlık unvanı almış olmak ve çevre hekimliği bilim uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Hematoloji uzmanı olmak ve talasemi hastalarında aşırı demir yükü komplikasyonları konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Göğüs hastalıkları ve yoğun bakım alanlarında uzman olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Profesör 1 1 Ekokardiyografi alanında yurt dışı tecrübesi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Profesör 1 1 Klinik nörofizyoloji yan dal uzmanı olmak ve huzursuz bacaklar sendromu konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 3 Tesla ve ileri görüntüleme uygulamaları ve kardiyak MRI konusunda çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Doçent 1 1 Transplant böbreklerde ultrasonik elastografi üzerine çalışmaları olmak, yükseköğretim kurumlarında 3 yıl çalışmış olmak ve KPDS/ÜDS puanı 75 ve üzeri olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Psikiyatride oksidatif stres parametrelerinin patogenez, tanı ve tedavi değerlendirilmesindeki yeri üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Genetik Doçent 1 1 Kanser genetiği üzerine çalışmış olmak ve baş, boyun kanserlerinde tümör supresör genlerin karsinogenezdeki rolleri üzerine çalışmaları olmak.
Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği   Doçent 1 1 Turizm alanında doçent unvanı almış olmak ve örgütsel güven, bağlılık ve sosyalleşme konularında çalışmaları olmak.
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği   Profesör 1 1 Kalitede mükemmellik modeli üzerine çalışması olmak.
Yabancı Diller Yüksekokulu     Doçent 1 1 Salar Türkçesi grameri üzerine çalışmış olmak.