Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Aralık 2013 09:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama ve Yükseltilme ile ilgili Değerlendirme Kriterleri Hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; (Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.)

Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

- İlanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adaylarının Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç)

*** Tıp Fakültesi mezunu olma şartı aranmaz.

- Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine Başvuracak Adayların Yayınlarını Puanlama Formu formatına http://persdb.sdu.edu.tr?den doküman arşivi ?SDÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama, Yükseltilme ve Değerlendirme Kriterleri? bölümünden ulaşılabilir.

Birimi/Bölümü : Anabilim Dalı:Unvanı : Der.: Adet: Niteliği:

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Profesör 1 1 Soğurulma konusunda çalışmış olmak.
Makine Mühendisliği Mekanik Doçent 1 1 Kompozit malzemeler konusunda çalışmış olmak.
Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Yazılımı Doçent 1 1 Veri madenciliği konusunda çalışmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ
Şehir ve Bölge Planlama Şehircilik Profesör 1 1 Kentsel koruma, kentsel yenileme ve turizm planlaması alanlarında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Matematik Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Profesör 1 1 Lineer n-normlu uzayların tamlamasının ideal yakınsaklık karakterizasyonu ve filled fonksiyon metodu üzerine çalışma yapmış olmak.
Matematik Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Profesör 1 1 Bulanık ( fuzzy ) sayı dizilerinin istatistiksel yakınsaklığı üzerine çalışma yapmış olmak.
Matematik Topoloji Profesör 1 1 Cebirsel topoloji ve topolojik kombinatorik alanlarında çalışma yapmış olmak.
Arkeoloji Klasik Arkeoloji Profesör 1 1 Psidia bölgesi ile ilgili çalışmaları olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Halk Bilimi Doçent 1 1 Isparta efsaneleri üzerine doktora çalışması yapmış olmak.
Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Doçent 1 1 Küreselleşme, göç ve yoksulluk alanında çalışmaları olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Dahili Tıp Bilimleri Spor Hekimliği Profesör 1 1 *** Fizyoloji doçenti olmak, egzersiz ve spor fizyolojisi alanında çalışmaları olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 Üremeye yardımcı teknikler ile ilgili sertifikası olmak ve bu merkezlerde çalışmış olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 Perinatoloji yandal uzmanı olmak, eğitim becerileri sertifikası olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Profesör 1 1 Tüm barsak irrigasyonun koleretik ve histopatolojik etkileri ile ilgili çalışması olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Profesör 1 1 Yurt içi ve yurt dışında laparoskopik cerrahi eğitimi veriyor olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Doçent 1 1 Endoüroloji ve robotik cerrahi konularında yurt dışında eğitim almış olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Endodonti Doçent 1 1  
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İşletme Muhasebe ve Finansman Profesör 1 1 Hisse senedi fiyatları ve getirileri üzerine çalışma yapmış olmak.
İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Profesör 1 1 Dijital ekonomi ve elektronik ticaret konularında çalışma yapmış olmak.
Ekonometri Ekonometri Doçent 1 1 İlgili alanda doçent unvanını almış olmak. Mekansal ekonometri konusunda çalışma yapmış olmak.
ORMAN FAKÜLTESİ
Orman Mühendisliği Silvikültür Profesör 1 1 Bitki genetiği ve ıslahı konusunda çalışmış olmak.
Orman Endüstri Mühendisliği Orman Ürünleri Kimyası ve Teknolojisi Profesör 1 1 Plazma tekniğinin kağıt yüzey işlemlerine uygulanması konusunda çalışmış olmak.
Orman Mühendisliği Silvikültür Doçent 1 1 Fidanlık tekniği ve fidan fizyolojisi konusunda çalışmış olmak.
Peyzaj Mimarlığı Peyzaj Planlama ve Tasarım Doçent 1 1 Yaylalarda turizm rekreasyon planlaması konusunda çalışma yapmış olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Resim Resim Doçent 1 1 Plastik sanatlar (güzel sanatlar eğitimi) alanında doçentlik unvanı almış olmak. Türk mitolojisi alanında akademik ve sanatsal çalışmalar yapmış olmak.
Heykel Heykel Doçent 1 1 Sanatta yeterliliğini heykel alanında yapmış ve plastik sanatlar (heykel) alanında doçentlik unvanı almış olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Felsefe ve Din Bilimleri Mantık Profesör 1 1 Budist mantık çalışmış olmak.
Temel İslam Bilimleri Hadis Profesör 1 1 Kültür-Hadis ilişkisi çalışmış olmak.
Temel İslam Bilimleri Kelam Doçent 1 1 Kelam-Belagat ilişkisi çalışmış olmak.
HUKUK FAKÜLTESİ
Kamu Hukuku Anayasa Hukuku Profesör 1 1 Doçentliğini Anayasa Hukuku alanından almış olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını fizyoterapi ve rehabilitasyon bilim alanında almış ve kas-iskelet sistemi hastalıkları üzerine araştırmalar yapmış olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doçent 1 1 Üç seviyeli invertör temelli asenkron motorların hız denetimi konusunda çalışmış olmak.
İmalat Mühendisliği İmalat Mühendisliği Doçent 1 1 Talaşlı üretim dinamiği üzerine çalışmış olmak.
Mekatronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Doçent 1 1 Buharlaştırmalı soğutucularda ısı ve kütle transferi, vakumlu yalıtım panelleri üzerini çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ
İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Profesör 1 1 Nano parçacıkların sentezi, manyetik, optik ve elektriksel özelliklerinin incelenmesi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim Doçent 1 1 Eğitim programları ve öğretimi alanında, işbirlikli ve modüler öğrenme alanlarında çalışmalar yapmış olmak.