Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Aralık 2013 09:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23., 25. ve 26. maddeleri ile Madde 23(c), 25(c) ve 26(a)"ne dayanılarak hazırlanan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Akademik Yükseltilme ve Atanma Başvuru Asgari Şartlarına (Bakınız, www.ogu.edu.tr Duyurular (Bilgi/Belge) sayfasında yayınlanan ESOGÜ Akademik Yükseltme ve Atama Başvuru Koşulları ve Başvuru Formu) ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'un 48. maddesi hükümleri uyarınca devlet hizmetine girmede aranılan şartlara haiz öğretim üyeleri (Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent kadrolarına) alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacak olup posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Duyurulur.

Başvuruda İstenen Belgeler:

1. Adayın başvurduğu anabilim dalını belirten (telefon numarasını içeren) dilekçe,

2. Özgeçmiş

3. 2 adet fotoğraf

4. Nüfus Cüzdan Sureti

5. Doçentlik belgesi (Doçent ve Profesörlük kadrosuna başvuracaklar için) 6. Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuran adaylar doktora/uzmanlık belgesi (doktorasını yurtdışından almış olanlar için Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösteren belge) ve Yabancı Dil yeterlilik belgesi (KPDS. ÜDS veya YDS'den en az 60 (Altmış) veya uluslararası sınavlardan kabul gören eşdeğeri puan almış olmak). Adaylar 2547 sayılı Kanun'un 23. maddesinin (b) bendi uyarınca sınava girecekleri yabancı dili başvuru dilekçelerinde belirteceklerdir.

7. ESOGÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma Başvuru Formu'nda belirtilen düzen ve formatta hazırlanmış ve puanlanmış, yayın listesi (Bütün yayın dosyaları için CD' şeklinde de verjlecektir.), (Profesör kadrosuna başvuracaklar için biri başlıca araştırma eserini içeren yayın listesi) ve ekli bilimsel yayınları, yurtiçi ve yurtdışı kongre ve konferans bildirileri, yayın atıflarına ilişkin belgeler, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönettiği doktora ve yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmaları ve diğer bilgileri içeren dosyalar (teslim edilecek dosya adedi Profesörlük kadrosu için 6. Doçent ve Yardıma Doçent kadrosu için 4 adet'tir).

8. Hizmet Belgesi (Halen başka bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir.) Not: ilgililerin ilanın yayınını müteakip 15 (onbeş) gün içinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir, ilgili kadroya başvuran adayların başvurulan, ES03Ü Akademik Yükseltme ve Atama Başvuru Koşulları gereğince, Atama ve Son Değerlendirme Komisyonu tarafından.ihcelenerek yayın dosyalan asgari koşulları karşılamaları halinde kabul edilecektir. Profesör ve Doçentler Daimi Statüye .atanacaktır. Yardımcı doçentler için yabancı dil sınav tarihi Rektörlükçe daha sonra ilan edilecektir.

Not: Sanat ve Tasarım Fakültesi için başvurularda, özgeçmiş ve yayınlar yanında "adayın sanat/tasarım çalışmalarından örneklerin bulunduğu bir portfolyoyu CD veya USB bellek içinde" teslim edilmesi gerekmektedir.

Unvanı Der. Adedi Birimi Bölümü Anabilim Dalı AÇIKLAMALAR
Profesör 1 1 Tıp Fak. Dahili Tıp Bilimleri Psikiyatri  
Profesör 1 1 Eğitim Fak. Eğitim Bilimleri Eğit.Yön.Tef.PI. ve Ekonomisi Doktorası ve Doçentliği Eğitim Yönetimi. Teftişi. Planlaması ve Ekonomisi alanında olmak.
Doçent 1 1 Tıp Fak. Temel Tıp Bilimleri Bıyoistatistik Medıkal tarif testlerinin değerlendirilmesinde kullanılan ROC alanı konusunda semiparametnk. parametrik ve parametrik olmayan yöntemlerle ilgili olarak ve koşullu- sınırlandırılmış lojistik regresyon konularında çalışmış olmak.
Doçent 1 1 Mûhendislık-Mimarlık Fak İnşaat Mühendisliği Ulaştırma İnşaat Mühendisliği alanında doktora yapmış ve kenttçı toplu taşımacılığında özelleştirme ve modeileme konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Doçent 1 1 Mühendislik-Mimarlık Fak. Kimya Mühendisliği Proses ve ReaktörTasarımı Kifliya Mühendisliği alanında doktora yapmış ve adsorpsiyonla bor giderimi ve çöktürme ile kurşun giderimi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Doçent 1 1 Mühendislik-Mimarlık Fak. Makine Mühendisliği Termodinamik Makine Mühendisliği alanında doktora yapmış ve içten yanmalı motorlarda enerji, ekserji ve yanma analizleri konularında çalışmalar yapmış olmak
Doçent 1 1 Mühendislik-Mimarlık Fak. Mimarlık Bina Bilgisi Mimarlık alanında doktora yapmış ve mimari biçimcilik, biçim işlev ilişkisi ve evrim kuramları konularında çalışmalar yapmış olmak.
Doçent 1 1 Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri Sebze Yetiştirme ve Islattı Dihabloidizasyon yöntemi ile biber ıslahı konusunda doktora yapmış olmak.
Doçent 1 1 Ziraat Fak. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bitki Besleme Toksıt metallerle kirlenmiş toprakların transgenik bitkilerle fitoekstraksiyonu konusunda doktora yapmış olmak.
Doçent 1 t Fen Edebiyat Fak. Matematik-Bilgisayar Topoloji Homotopi tipleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Doçent 1 1 Fen Edebiyat Fak. Tarih Yakınçağ Tarihi Tanzimat Dönemi diplomasisi üzerine çalışmaları bulunmak.
Doçent 1 1 Fen Edebiyat Fak. Tarih Yeniçağ Tarihi ilgili alanda.doçentliğini almış olmal< ve Şehir Tarihi üzerine çalışmaları bulunmak.
Doçent 1 1 iki. Ve İdari Bil. Fak. Uluslararası ilişkiler Uluslararası ilişkiler Avrupa Birliği'nin Genişlemesi konusunda çalışmaları olmak.
Yrd. Doç. 1 1 Tıp Fak. Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Intrauterin büyüme kısıtlılığı konusunda yayın yapmış ve deneyimli olmak, hayvan deneyleri kullanım sertifikası sahibi olmak.
Yrd. Doç. 1 1 Tıp Fak. Cerrahi Tıp Bilimlen Anesteziyoloji  
Yrd. Doç. 1 1 Tıp Fak. Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji 'Nöroloji Yoğun Bakım", "Nörosonoloji" konusunda en az 1 yıl eğitim almış olmak.
Yrd. Doç. 5 1 Eskişehir M YO Elektronik ve Otomasyon Mekatronik Takım çeliği kesici uçları özelliklerinin geliştirilmesi alanında doktora yapmış olmak.
Yrd. Doç. 3 1 ikt. Ve idari Bil. Fak. işletme Ticaret Hukuku Taşıma Hukuku alanında çalışmış olmak.
Yrd. Doç. 2   Ziraat Fak. Tarımsal Biyoteknoloji Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoioji Braconidae (Hymenoptera)sistematiği konusunda doktora yapmış ve bu alanda DNA barcoding ile ilgili çalışma yürütmüş olmak. %
Yrd. Doç. 1 1 Mühendislik-Mimarlık Fak. Mimarlık Yapı Bilgisi Mimarlık alanında doktorasını yapmış ve binalarda enerji performans simülasyonu ve yapı kabuğu iyileştirmeleri konularında çalışmalar yapmış olmak.
Yrd. Doç. 1 1 Mühendıslık-Mimarlık Fak. İnşaat Mühendisliği Yapı İnşaat Mühendisliği alanında doktorasını yapmış ve betonarme kiriş-koton birleşim bölgelerinin depreme karşı güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmış olmak
Yrd. Doç. 2 1 Sanat ve Tasarım Fak. Görsel Sanatlar   Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım veya Eğitim Fakültelerinin Görsel Sanatlar, Bileşik Sanatlar, Plastik Sanatlar. Resim, Resim iş Eğitimi. Resim Eğitimi. Heykel. Sinema ve Televizyon veya Fotoğraf ve Video bölümlerinde lisans öğrenimi görmüş ve bu alanlardan birinde Doktora/Sanatta Yeterlilik yapmış olmak. Çağdaş sanat alanında çalışmalar yapmış olmak.
Yrd. Doç. 1 1 Sanat ve Tasarım Fak. Görsel İletişim Tasarımı   Grafik, Grafik Tasarım. Grafik Eğitimi. Animasyon veya diğer Görsel Tasarım alanlarında doktora veya sanatta yeterlik yapmış olmak. Bilgisayarda etkileşimli tasarım (Web Sayfası ve Başka Web Uygulamalar) becerisine sahip olmak.