Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2013 10:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıdaki belirtilen şartları taşıyanlardan öğretim üyesi alınacaktır.

657 sayılı Kanunu'nun 48. Maddesi, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerinin ilgili maddelerindeki şartları sağlamak.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER :

1- Profesör kadrosu daimi statüde olup adaylar; dilekçesinde başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtecek, varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanat da yeterlilik veya yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan belgelerini altı takım dosya yaparak başvuru yapacaklardır. Adaylar, doçentlik unvanı aldıktan sonra, ilgili bilim alanında özgün yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak belirteceklerdir.

2- Doçent Kadrosu daimi statüde olup adaylar dilekçesinde; başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtecektir. Özgeçmiş, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, doçentlik belgesini (resmi kurumlarca onaylı sureti), iki adet fotoğrafını, hizmet cetveli (varsa), bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflarını, bunlara ilişkin dokümanlarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora çalışmalarını veya yüksek lisans çalışmalarını, Üniversitelere veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan belgelerini dört takım dosya yaparak başvuru yapacaklardır.

3- Yardımcı Doçent kadrosu için adaylar dilekçesinde; yabancı dilini ve başvurduğu anabilim dalını belirtecektir. Varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri ( Lisans, Yüksek Lisans, Doktora veya Uzmanlık belgeleri) özgeçmişini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosyayla birlikte başvuracaklardır.

-Yardımcı doçent kadrosuna başvuran adaylar " Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliğinin " 6. ve 7. maddeleri gereğince yabancı dil sınavına tabi tutulacaklardır.

BİRİMİ UNVANI A.B.D./PROG. DRC ADET ARANAN NİTELİKLER
  Doç. (Daimi) Genel Cerrahi 1 1 Endokrin cerrahisi ve minimal invazif cerrahisi konusunda en az 3 ay çalışmış ve bu konularda uluslar arası yayın yapmış olmak.
  Yrd. Doç. Enfeksiyon Hastalıkları 1 1 -
TIP FAK.* Yrd. Doç. Anesteziyoloji ve Reanimasyon 3 1 -
  Yrd. Doç. Beyin ve Sinir Cerrahisi 3 1 -
  Yrd. Doç. İç Hastalıkları 1 1 -
  Yrd. Doç. Radyoloji 1 1 -
  Prof. (Daimi) Organik Kimya 1 1 Hydroxyquinolin, oxazol türevi bileşiklerin deneysel ve teorik titreşim spektrumlarının analizleri konusunda çalışmalar yapmış olmak.
FEN-EDB. FAK. Yrd. Doç. Uygulamalı Matematik 4 1 Uygulamalı Matematik alanında doktora yapmış ve Multiplikatif Diferansiyel denklemler üzerine çalışmaları olmak.
Yrd. Doç. Sosyoloji 4 1 Sosyoloji alanında doktora yapmış olup edebiyat sosyolojisi üzerine çalışmaları bulunmak.
  Yrd. Doç. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi 3 1 Kurtuluş savaşı döneminde Türk-İngiliz ilişkileri üzerine çalışmış olmak.
  Yrd. Doç. Sosyal Bilgiler Eğitimi 3 1 Tarih Öğretmenliği mezunu olup, Yüksek Lisans ve Doktorasını Eski Çağ Tarihi alanında yapmış olmak.
EĞİTİM FAK. Yrd. Doç. Sınıf Öğretmenliği 5 1 Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora yapmış olup hikaye edici metinlerle ilgili çalışmaları bulunmak.
TARIM VE DOĞA BİLİMLERİ FAK. Yrd. Doç. Fitopatoloji 3 1 Bitki fungal hastalıklarından verticillium konusunda çalışmaları bulunmak.
Yrd. Doç. Fitopatoloji 3 1 Bitki hastalıklarına karşı dayanıklı bitki elde edilmesi konusunda biyoteknolojik çalışmaları bulunmak.
  Yrd. Doç. Mimarlık 3 1 Mimarlık Bölümü mezunu olup, alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak.
MÜH-MİM FAK. Yrd. Doç. Elektrik-Elektronik Mühendisliği 5 1 Elektrik-Elektronik, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar veya Haberleşme Mühendisliği Bölümlerinin birinden mezun olup, alanında doktora yapmış olmak.
AKDAĞMADEN İ MYO Yrd. Doç. Giyim Üretim Teknoloji 3 1 Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olup, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış ve üç boyutlu dokuma ve üç boyutlu saç örgü tekstil yapılarının geometrik karakteristikleri konusunda çalışmaları bulunmak.

Başvuru Adresi: Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Yrd. Doç. kadroları için de ilgili birimlere başvuru yapılacaktır.

*: Tıp Fakültesi kadrolarına, aranan niteliklerin yanında; Tıp Fakültesi mezunu olup, TUS'dan uzmanlığını almış ve mecburi hizmetini tamamlamış veya en çok 2 ay mecburi hizmeti bulunanlar müracaat yapabilirler. Müracaat tarihleri:

Profesör ve Doçent için : 24/12/2013-10/01/2014 Cuma günü saat 17.00 kadar, Yrd. Doçent için : 25/12/2013-10/01/2014 Cuma günü saat 17.00 kadar,

AÇIKLAMALAR :

1- İlanımız Resmi Gazetede 24/12/2013 tarihinde, Zaman Gazetesinde 25/12/2013 tarihinde yayımlanmıştır.

2- Başvurular şahsen yapılacaktır.

3 -Özgeçmiş ve yayın listesinin son sayfaları hariç tüm sayfaları paraflı, son sayfasında ise ad, soyad, imza ve tarih olacaktır.

4- Adaylar Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerinin II. Bölümünde bulunan Profesörlük, Doçentlik ve Yardımcı Doçentlik Başvurularında Aranacak Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Esasları tablosunu doldurarak başvuru dosyasına ekleyecektir.

5- Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecektir.