Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2013 07:56, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuracak Adaylardan;

1 - Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına, teslim edeceklerdir.

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DERECE ADEDİ AÇIKLAMALAR
Aydın Sağlık Yüksekokulu Ebelik Ebelik Profesör 1 1 Hemşirelik Alanında Doçent Olmak, Doğum ve Kadın Hastalıkları Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Aydın Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Profesör 1 1 Hemşirelik Alanında Doçent Olmak, Hemşirelik Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Aydın Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Beslenme ve Diyetetik Doçent 1 1 Veteriner Fizyoloji Alanında Doçent Olmak, Veteriner Fizyoloji Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Aydın Sağlık Yüksekokulu Ebelik Ebelik Doçent 1 1 Hemşirelik (Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği) Alanında Doçent Olmak, Doğum ve Kadın Hastalıkları Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Diş Hekimliği Fak. Klinik Bilimler Pedodonti Profesör 1 1 Amelogenezis İmperfektalı Dişlerde Deproteinizasyonun Bağlanma Kuvvetlerine Etkisi Üzerine Çalışmaları Olmak.
Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 1 Fen Bilgisi Eğitiminde Doçent olmak, Fen Eğitiminde Yaratıcılık, Bilimsel Argümantasyon ve Astronomi Eğitimi Konularında Çalışmaları Bulunmak.
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Türkçe Eğitimi Doçent 1 1 Türkçe Eğitiminde Doçent Olmak, Okuduğunu Anlama Stratejileri, Okuma İlgi ve Alışkanlıkları ile Görsel Destekli Dinleme Konularında Çalışmaları Bulunmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Botanik Doçent 1 1 Karayosunları Sistematiği Üzerine Çalışmaları Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Eskiçağ Tarihi Doçent 1 1 Hellenistik Dönem Pergamon Krallığı Konusunda Çalışıyor Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Katıhal Fiziği Doçent 1 1 İnce Film Büyütme ve Optiği Konusunda Çalışmalara Sahip Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Moleküler Biyoloji Doçent 1 1 Termofilik Bakterilerin Ürettiği Bakteriyosunlar Üzerine Çalışmaları Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Dili Doçent 1 1 Dil Bilimi ve Sözlükçülük Alanlarında Çalışmış Olmak.
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Profesör 1 1 Bilgisayar mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Profesör 1 1 Elektronik mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Profesör 1 1 İnşaat mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1 Makina mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Doçent 2 1 Bilgisayar mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. Eletrik -Elektronik Mühendisliği Eletrik -Elektronik Mühendisliği Doçent 2 1 Elektronik mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Doçent 1 1 inşaat mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Söke İşletme Fak. Yönetim Bilişim Sistemleri Yönetim Bilişim Sistemleri Profesör 1 1 Elektronik Kontrol Düzenleri ve Uzman Sistemler Konusunda Çalışmaları Olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyofizik Profesör 1 1 Küçük Laboratuar Hayvanlarının Radyolojik Cihazlarla Görüntülenmesinde Bilgi Sahibi, Manyetik Rezonans ve Elastografi Görüntüleme Modalitelerinde Aktif Çalışmalar Yapmış Olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji Profesör 1 1 Dermatopatoloji alanında Çalışıyor Olmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Doçent 1 1 Etlik Piliçlerde Ayak Tabanı Yangılarının Önlenmesinde Beslenmeye İlişkin Yaklaşımlar Konulu Araştırmaları Bulunmak.
Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Peyzaj Planlama Doçent 1 1 Kentsel Dış Mekan Standartları Konusunda Çalışmalar Yapmış Olmak.
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Doçent 1 1 Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Üretimi ile Doğal Bitkiler, Kesme Çiçekler ve Topraksız Tarım Konularında Çalışmaları Olmak.