Sakarya Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 20 Aralık 2013 13:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sakarya Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SAKARYAÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Eğitim BilimleriEnstitüsü?ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı?ndaTezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS İÇİN;

1-ALESsınavından; (ALES sınavı geçerliliksüresi 3 yıldır) başvurulan programın öngördüğü puan türünde en az 55almış olmak. Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES şartıaranmaz.

2-Başvuru ön koşulu olan yabancı dil şartı değiştirilmişolup, öğrencinin tez teslim aşamasında YDS?den en az50 veya Üniversitelerarası Kurul tarafından geçerliliği kabuledilmiş ( TOEFL, IELTS) muadili bir puan almış olması yeterli olacaktır.

3-İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI:

Not:ALES Sınavı başvuru şartı olmaktan çıkarılmış olup aşağıdaki şekildeki gibideğerlendirmeye alınacaktır.

1-Lisans mezuniyet notudikkate alınarak belirlenir. Adayların başarı sıralaması lisans mezuniyetnotuna göre sıralanır.

2- İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.

DOKTORAİÇİN;

1-ALES sınavından; (ALES sınavıgeçerlilik süresi 3 yıldır) başvurulan programın öngördüğü puan türünde enaz 65 almış olmak.

-Doktora Programına Yüksek Lisansını takiben başlayacak(aralıksız ya da en fazla bir yarıyıl ara vererek) adayların LES ya da ALESbelgelerinde geçerlilik sürelerine bakılmaz. Süresi geçmiş LES puanları 1.25ile çarpılarak değerlendirmeye alınır.

2-YDSsınavından; en az 55 veya YÖKtarafından geçerliliği kabul edilmiş ( TOEFL, IELTS) muadili bir puanalmış olmak

- YDS belgesi olmayıp KPDS, TOEFL,IELTS ile başvuracak adayların puanı başvuru ekranında otomatik olarak YDSpuanına dönüştürülecektir.

3- İlanda yer alanmezuniyet şartlarını taşımak.

Başvuru sayfasındaAraştırma görevlileri isimlerinin başına Arş. Gör. İfadesini koymaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Adaylar 06 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 23:30?a kadar enfazla iki programa başvurularınıyapabilirler.

Başvurular http://www.egitim.sakarya.edu.tr adresinden (Ön Kayıt Online Başvuru linkinden)alınacaktır.

Özel Şartlı Öğrenci Alımı:Engelli Öğrenci ve 1. Derece Şehit Yakınlarınınbaşvuruları Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen yapılmalıdır.Kontenjan, öğrenci alan her program için 1 öğrenci ile sınırlıdır.Başvuru Dilekçesi: http://www.egitim.sakarya.edu.tr/tr/i/18026/formlar(Özel Şartlı Öğrenci Başvuru Formu)

Özel Öğrenci Alımı:Özel öğrenci kontenjanı, tezli yüksek lisans ve doktora programları için heryarıyıl 2 öğrenci ile sınırlıdır. Başvuruları Eğitim Bilimleri EnstitüsüMüdürlüğüne şahsen yapılmalıdır.

Başvuru Dilekçesi: http://www.egitim.sakarya.edu.tr/tr/i/18026/formlar (ÖzelÖğrenci Başvuru Formu)

BAŞVURULARINDEĞERLENDİRİLMESİ

TezliYüksek Lisans Programları: ALES sınav puanının %50?si, Lisansmezuniyet notunun (4?lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK ÇevirimTablosuna göre hesaplanır) %50?si dikkatealınarak saptanır. Başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. Başarıdeğerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilir.

DoktoraProgramları: ALES sınav puanının %50?si, Yüksek Lisans Mezuniyet notunun (4?lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK Çevirim Tablosunagöre hesaplanır) %30?u ve BilimselDeğerlendirme sınav notunun % 20?si (yazılıpuanının % 10?u, sözlü puanının % 10?u) dikkate alınarak hesaplanır. Başarınotu minimum 2.75?dir. Başarıdeğerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilir. ÜniversitelerarasıKurulca kabul edilen (YDS, TOEFL ve IELTS) bir sınavdan en az 55 puan almışolmak başvuru koşuludur değerlendirmeye alınmaz.

Özel öğrenci kontenjanı: Tezli yüksek lisans ve doktora programlarında her yarıyıl için ikiöğrenci ile sınırlıdır. Özel öğrencilik statüsü dört yarıyıldan fazla süremezve bu statüde ders alan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamaz. ÖzelÖğrenci Statüsünde öğrenci kabulünde, başarı değerlendirme notu: ALES notunun %50?si, Mezuniyet notunun %50?si dikkate alınarak hesaplanır.

Özel Öğrencilerinin,Başvuru sırasında fotokopi, kesin kayıt esnasında aslı veya onaylı sureti vermesigereken evraklar:

Diploma veya mezuniyet belgesi

Not Döküm belgesi

ALES belgesi,

Özel Şartlı Öğrenci(engelli öğrenci ve 1. Derece şehit yakınları): Kontenjanısadece Tezli Yüksek Lisans için açılır ve tüm programlar için ?bir? öğrenci ilesınırlıdır. (Başvuran adayların ALES sınav puanının %50?si ve Lisans mezuniyet notunun(4?lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK Çevirim Tablosuna görehesaplanır) %50?si dikkate alınarak saptanır. Başvuru puanlarının denkliği halinde sırasıyla, ALESpuanı, Mezuniyet notuna bakılır.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1) Ön Başvuru Beyan Formu (imzalı)

2) ALES (veya eşdeğer) Belgesi;ÖSYM şifresini yanında getirmesi şartıyla ÖSYM çıktısı, belgenin aslı veyafotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafındanonaylanır)

3) Diploma/Çıkış Belgesi aslıveya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibrazedilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

4) Not Durum Belgesi aslı veya mezunolunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halindefotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

5) Doktora ve Yüksek LisansProgramı Öğrencileri için Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilenYabancı Dil Belgesi ile başvuran adaylardan ÖSYM şifresini yanında getirmesişartıyla ÖSYM çıktısı, belgenin aslı veya fotokopisi, (aslının ibraz edilmesihalinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

6) 3 adet fotoğraf

7) Nüfus Cüzdan fotokopisi

8) Askerlik Son Durum Belgesi(son 1 ay içerisinde )

9) Özgeçmiş (Doktora kayıtlarıiçin)

10) Araştırma Görevlisi, ÖğretimGörevlisi, Uzman, Okutman kadrosunda olanlar kadrolarının bulunduğuüniversitelerinden yazılı izin belgesi getirmeleri gerekmektedir.

11) 25 TL posta pulu veya ücreti

Bilgi için: http://www.egitim.sakarya.edu.tr/

Detaylı bilgi için Tıklayınız


Fen bilimleri Enstitüsü için Tıklayınız


Sosyal bilimler Enstitüsü için Tıklayınız


Sağlık bilimleri Enstitüsü için Tıklayınız