Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Unvan Değişikliği Sınav İlanı

İlan Giriş : 27 Mayıs 2006 01:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Sayı : B.03.0.CTE.0.00.03 .../.../2006
Konu : Unvan Değişikliği Sınavı

............. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanıp, 28/10/2005 tarihli ve 25980 sayılı Resmî Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, meslekî ve teknik eğitim sonucu ihraz edilen kadro unvanlarına atanmayı teminen, ihtiyaç duyulan ve boş bulunan ekli listede belirtilen (Ek-1) kadro unvanları için unvan değişikliği sınavı açılması düşünülmektedir.

Başvurular, 29 Mayıs 2006 Pazartesi günü başlayacak, 16 Haziran 2006 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara?da, anayasa hukuku (Genel esaslar, temel hak ve ödevler, Devletin temel organları), Bakanlık ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yapısı, görev ve faaliyetleri, genel kültür (Türkçe, Türk tarihi, Türk kültür ve medeniyetleri, Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi, Türkiye coğrafyası, matematik, vatandaşlık bilgisi) ve öğretmenlik meslek bilgisi (eğitim psikolojisi, eğitim sosyolojisi, eğitim felsefesi, genel öğretim metotları, ölçme ve değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışma) konularında yazılı olarak yapılacak olup, sınavda yetmiş (70) ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınava katılmak isteyen personel, Ek-2?de yer alan başvuru formunun 1 ve 2 nci bölümlerini dolduracak, aday tarafından doldurulan bu bölümler ilgili birim amirince onaylanacaktır.

Sicil ve disiplin ile ilgili bilgilerin yer aldığı 3 üncü bölüm, dosyaları mahallinde bulunan adaylar için adlî yargı adalet komisyonu başkanlıklarınca doldurularak aday personele ait adli sicil ve arşiv kaydı, onaylı diploma veya çıkış belgesi örneği (varsa sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi veya yüksek lisans diploması) ile birlikte Cumhuriyet başsavcılıklarında toplanacaktır. Masrafların aday tarafından karşılanması suretiyle Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından adaylara ait belgeler, 16 Haziran 2006 Cuma günü mesai saati bitimine kadar APS ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

Sicil ve disiplin ile ilgili bilgilerin yer aldığı 3 üncü bölüm, dosyaları Bakanlıkta olan adaylar için ise Personel Daire Başkanı tarafından doldurulup onaylanacaktır.

Gerekli şartları taşımadıkları için başvuruları kabul edilmeyen personele bildirimde bulunulacaktır.

Belirlenecek takvim doğrultusunda sınavın yapılacağı yer, tarih ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuruları kabul edilen personele ayrıca bildirilecektir.

Sınava katılacak adaylar idari izinli sayılacaklar ve sınav giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

Sınav sonuçlarına itirazlar, sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren on gün içinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Beşeveler/Ankara Şubesindeki 5495218-5001 no.lu hesabına 5 YTL itiraz ücreti yatırılarak banka dekontu ile birlikte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile imza ve adres içermeyen dilekçeler dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olup, bu süre içinde sınavı kazananlardan 150 aday, ihtiyaç bulunan ceza infaz kurumları veya denetimli serbestlik şube müdürlüklerindeki öğretmen kadrolarına atanacaktır. Ataması yapılacak olanların puanlarının eşit olması halinde atanacaklar, Yönetmeliğe ekli değerlendirme formunda belirtilen kriterler doğrultusunda ?tahsil, hizmet, sicil, disiplin, ödül, KPDS v.s.? durumuna göre belirlenecektir.

Unvan değişikliği yapılacak kadrolara başvurular için gerekli şartlar Ek-3?te açıklanmış olup, keyfiyetin tüm ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlükleri personeline duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

EKLER:
1- Sınav açılacak kadro unvanları
2- Başvuru formu
3- Başvuru şartları