Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Aralık 2013 08:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Avrupa Birliği Enstitüsü, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

Birim Adı Bölümü Anabilim Dalı- Anasanat Dalı Kadro Unvanı Adedi Aranan Şartlar
Atatürk Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Coğrafya Eğitimi Doçent 2 Coğrafya Eğitimi alanında Doçent olmak.
Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Doçent 1 Matematik Eğitimi alanında Doçent olmak. Matematik alanında doktora yapmış olmak.
Avrupa Birliği Enstitüsü - AB Hukuku Doçent 1 AB Hukuku alanında Doçent olmak. AB Anayasa, Dışilişkiler , Usul, Ekonomi ve Ortaklık Hukuku alanlarını kapsayacak çalışmaları bulunmak.
Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Aktüerya Aktüerya Doçent 1 Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent olmak, Aktüerya alanında çalışmaları olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Hareket ve Antreman Bilimleri Doçent 1 Taekwondo ve Biyomekanik konusunda endeksli yayın yapmak.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Hareket ve Antreman Bilimleri Doçent 1 Futbol ve Hakemlik konusunda endeksli yayın yapmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Temel Bilimleri Diş Hekimliği Temel Tıp Bilimleri Doçent 1 Biyokimya bilim dalında Doçent olmak. Biyokimya bilim alanında doktora yapmış olmak ve oral biyokimya konusunda deneyimli olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Biyokimya Doçent 1 "Biyokimya" alanında doktora yapmış olmak; Tromboz ve Trombosit Biyokimyası ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmakognozi Doçent 1 Farmakognozi ve Farmasotik Botanik alanında Doçent olmak. Farmakognozi alanında doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Moleküler Biyoloji Doçent 1 Bitki Biyoteknolojisi alanında yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Hidrobiyoloji Doçent 1 Sularda Ağır Metal Kirliliği ve Balık Biyolojisi konularında yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik - Doçent 1 İstatistiksel Çıkarım ve Parametre Kestirimi alanlarında yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doçent 1 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Milli Mücadele Dönemi ile ilgili yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doçent 1 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Ermeni Sorunları ile ilgili yayınları olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Profesör 1 Tasavvuf Alanında Doçent Olmak
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk-İslam Sanatları Tarihi Doçent 1 Türk ve İslam Sanatı alanında Doçent olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Yardımcı Doçent 1 Din Psikolojisi Alanında Doktora Yapmış Olmak
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kişilerarası İletişim Doçent 1 Sosyalleşme ve siyasal davranış konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği   Doçent 1 Deprem mühendisliği testleri ve hafif çelik yapılar konularında yayınları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Çevre Teknolojisi Doçent 1 İçme suyu arıtımında biyolojik metotlar konusunda araştırma tecrübesi ve yayınları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Mekanik Doçent 1 Mekanik sistemlerin çok kriterli optimizasyonu ve talaşlı imalat prosesinin optimizasyonu konularında yayınları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Türkçe) Hukuk Bilimleri Doçent 1 İş hukuk, sosyal güvenlik sistemi ve sosyal hizmetler üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Türkçe) Yönetim Bilimleri Doçent 1 Kamu yönetimi reformları ve uygulamaları ile yerel yönetimler üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Türkçe) Siyaset ve Sosyal Bilimler Doçent 1 Siyasal iktidar, siyasal etik, demokratik meşruiyet, demokrasi modelleri ve bürokrasi üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği - Doçent 1 Asenkron Makineler ve Eksenel Akıllı Elektrik Makineleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği - Doçent 1 Ani güç hesaplama yöntemi ve Wavelet Transformu (Dalgacık Dönüşümü) üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 En az 1 (bir) yıl süre ile yurtdışında nörogenetik alanında Doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmış olmak
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji Doçent 1 Kemik yumuşak doku patolojisi ve hematopatoloji alanlarında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 Çocuk- Allerji İmmünoloji Uzmanı olmak. En az bir (1) yıldır Allerji -İmmünoloji Uzmanı olarak çalışmış olmak. İmmunoterapi ve primer immün yetmezlik konusunda yayın yapmış olmak. Akan hücre ölçer kursu sertifikası sahibi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 1 Dahiliye uzmanı olmak, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları yan dal uzmanlığını almış olmak, Tiroid hastalıklarının moleküler genetiği üzerine bilimsel çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Doçent 1 Adli patoloji alanında yurtdışı deneyimi olması. Çocuk Koruma alanında eğitim ve çalışmalar yapmak.