Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Aralık 2013 07:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşıyan Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Yardımcı Doçent adaylarının ise ilgili Dekanlıklara/Müdürlüklere şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Başvurular 2547 Sayılı Kanunda belirtilen asgari koşullar ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre yapılacaktır. Profesör kadrolarına başvuranların 6 nüsha dosya (başlıca araştırma eserini belirtecek), Doçent kadrolarına başvuranların ise 4 nüsha dosya teslim etmeleri gerekmektedir. (Kadroya müracat eden adaylar yayın dosyaları için Personel Daire Başkanlığı'ndan gönderim kutusu temin edebilirler.)

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI UNVAN DERECE ADET AÇIKLAMA
TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ TIP EĞİTİMİ PROFESÖR 1 1 Tıp Eğitimi doçenti tıp doktoru olmak.
TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ TIBBİ BİYOKİMYA DOÇENT 1 1 Biyokimya doktorası yapmış ve Tıbbi Biyokimya Eğitim ve Öğretiminde en az 10 (on) yıl deneyimli olmak, Sinir Bilim ve Kök Hücre konusunda çalışmaları bulunmak.
TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ TIBBİ BİYOKİMYA DOÇENT 1 1 Doğumsal ve Metabolik Hastalıkların tanısında deneyimli olan, Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı tıp doktoru olmak.
TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ TIBBİ BİYOKİMYA DOÇENT 1 1 Deney Hayvanı kullanım sertifikasına sahip olan, Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı tıp doktoru olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ HALK SAĞLIĞI DOÇENT 1 1 İşçi Sağlığı ve Sağlık Politikaları konularında uluslararası yayınları olan, İşçi Sağlığı Eğitici belgesine sahip Halk Sağlığı uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ İÇ HASTALIKLARI DOÇENT 1 1 Hemodiyaliz sertifikası almış, Yoğun Bakım tecrübesi olan İç Hastalıkları uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ İÇ HASTALIKLARI DOÇENT 1 1 Biliyer Darlıkların Endoskopik tanı ve tedavisinde deneyimli Gastroentroloji uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ İÇ HASTALIKLARI DOÇENT 1 1 Üremik Kemik Hastalığının Histopatolojisi konusunda eğitim almış ve Böbrek Nakli konusunda deneyimli Nefroloji uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI DOÇENT 1 1 Endokrin Genetiği ve İnsülin İnfüzyon Pompa Tedavisi konusunda deneyimli Çocuk Endokrin ve Metabolizma uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ GENEL CERRAHİ DOÇENT 1 1 Acil ve Travma Cerrahisi deneyimi olan Genel Cerrahi uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ GENEL CERRAHİ DOÇENT 1 1 Meme Cerrahisinde en az 5 (beş) yıl çalışmış ve Sentinel Lenf Nodu Biyopsisi konusunda deneyimli olan Genel Cerrahi uzmanı olmak.
TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ ÜROLOJİ DOÇENT 1 1 En az 5 (beş) yıl deneyimli Üroloji uzmanı olmak.Prostat kanseri konusunda Moleküler ve Klinik Araştırmalar yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM EKONOMİSİ TARIM İŞLETMECİLİĞİ PROFESÖR 1 1 Doçentliğini Tarım İşletmeciliği alanında almış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ YEMLER VE HAYVAN BESLEME PROFESÖR 1 1 Yemler ve Hayvan Besleme konusunda çalışmaları bulunmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DOÇENT 1 1 Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalında bilimsel çalışmalar yapıyor olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI DOÇENT 1 1 Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ TARLA BİTKİLERİ DOÇENT 1 1 Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında doçentlik ünvanına sahip olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİLERİ SÜT TEKNOLOJİLERİ DOÇENT 1 1 Süt Teknolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM MAKİNALARI TARIM MAKİNALARI DOÇENT 1 1 Tarım Makinaları Anabilim Dalında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
FEN FAKÜLTESİ BİYOKİMYA BİYOKİMYA PROFESÖR 1 1 Endüstriyel ve Medikal alana yönelik İmmobilize Enzimler ve Biyokonjugatlar konusunda yayınları ve araştırmaları bulunmak.
FEN FAKÜLTESİ ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ GENEL ASTRONOMİ PROFESÖR 1 2 Gözlemsel ve kurumsal uluslararası çalışmaları bulunmak, İngilice ders verme deneyimi olmak.
FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ GENEL BİYOLOJİ PROFESÖR 1 1 Biyolojik Aktivite ve Toksikoloji konularında uluslararası yayınları bulunmak.
FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ ZOOLOJİ DOÇENT 1 1 Amfibilerde Popülasyon Dinamiği ile ilgili doktora yapmış olmak, bu konuda projeleri ve yayınları bulunmak.
FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK İSTATİSTİK DOÇENT 1 1 İstatistik Bilimi alanında doçent ünvanına sahip olmak, Dengelenmemiş Verilerde Varyans Analizi ve Çok Değişkeni İstatistiksel Yöntemlerin Çevresel Alanlara Uygulanması konusunda uluslararası çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DERİ MÜHENDİSLİĞİ   PROFESÖR 1 1 Doçentlik ünvanını Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği bölümü alanlarından almış olmak,Deri Mühendisliği alanında çalışmış ve yayınlar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK PROFESÖR 1 1 Fotonik alanında doçent ünvanını almış olmak, Fotonik ve Optik Haberleşme konularında deneyimli olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DEVRELER VE SİSTEMLER PROFESÖR 1 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında doçentlik ünvanı almış olup, Zeki Sistemler ve Uçuş Kontrol Sistemleri konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDA TEKNOLOJİSİ DOÇENT 1 1 Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Alanında doçent ünvanı almış olmak ve Süt İşleme ve Mühendisliği alanında çalışmaları ve yayınları olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER ORTODONTİ PROFESÖR 1 1 ___________________
ECZACILIK FAKÜLTESİ TEMEL ECZACILIK BİLİMLERİ FARMASÖTİK BOTANİK PROFESÖR 1 1 Eczacılık Fakültesi mezunu, Farmasötik Botanik Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak ve "Farmakognozi ve Farmasötik Botanik" Bilim Alanında doçent ünvanı almış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ FARMAKOGNOZİ PROFESÖR 1 1 Eczacılık Fakültesi mezunu, Farmakognozi Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak ve "Farmakognozi ve Farmasötik Botanik" Bilim Alanında doçent ünvanını almış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM TERCÜMANLIK ALMANCA MÜTERCİM TERCÜMANLIK PROFESÖR 1 1 Çeviribilim alanında doçentlik ünvanı almış olup, Çeviri Tarihi ve Kuramları alanında çalışmalar yapmış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ ESKİÇAĞ DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ ESKİ YUNAN DİLİ EDEBİYATI PROFESÖR 1 1 Epigrafi alanında çalışmaları olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH YAKINÇAĞ TARİHİ DOÇENT 1 1 Doçent ünvanını Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalında almış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ULUSLARARASI İLİŞKİLER PROFESÖR 1 1 Lisans,yüksek lisans ve doktorasını Uluslararası İlişkiler alanında yapmış ,doçentliğini Uluslararası İlişkiler alanında almış, Uluslarası Güvenlik ve A.B. Alanında yayınları olması.
DEVLET TÜRK MUSİKİSİ KONSERVATUVARI TÜRK HALK OYUNLARI   DOÇENT 1 1 Sahne Sanatları dalında doktorasını ve doçentliğini tamamlamış, Türk Halk Oyunları dalında uzman olmak.
TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ   TÜRK DÜNYASI EDEBİYATI DOÇENT 1 1 Çağdaş Kazak Edebiyatı ve Kazak Halk Edebiyatı alanında çalışma yapmış olmak.