Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 23 Mayıs 2006 00:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Personel İlanı

MİMAR SINAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTORLUGU'NDEN

22 Mayıs 2006 tarihli Hürriyet'te yayımlanmıştır

Üniversitemiz bınmlerine 2547 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik esaslarına göre öğretim elemanı alınacaktır.

- Profesör kadrosu daimi statüde olup 2547 sayılı Yasanın 26/b maddesinde belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genci hükümlere haiz adayların, (birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri) dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nûius cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, bilimsel'sanatsal yayınlanın, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, egitim-ögretım faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, yüksek lisans bilim sanat uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarım kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversite REKTÖRLUGL"ne başvurmaları gerekmektedir.

- Doçentlik için; 2547 sayılı Yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz olup, daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların, başvuru dilekçelerine, özgeçmişlerini, onayb nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, doçentlik basan belgesini yayın listesini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek Üniversite REKTÖRLÜGLFne başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçentlik İçin; 2547 sayılı Yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların başvurdukları anabilim anasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini; (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilmselsanatsal çalışmalarını, doktora veya sanatta yeterlik belgelerini dosyalan ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE başvurmalan gerekmektetir.

? Araştırma görevlisi için; Lisansüstü eğitim mezunu veya lisansüstü eğitime devam edenler için 31 yaşından, lisans mezunu ise 27 yaşından gün almamış olan adayların başvurdukkn birim, bölüm, anasanat dabnı ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini onayb nüfus cüzdanı suretini öğrenim belgelerini, başvurulacak alanın puan türünden en az 45 puan aldıklan Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (LES) sonuç belgesini (LES sonuç belgesinin geçerlilik süresi 2 yıldır) (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan sanatsal çalışmalarını ekleyerek ilgili DEKANLIĞA başvurmaları gerekmeketdir.

- Diğer adaylar için; Bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini onayb nüfus cüzdanı suretini öğrenim belgelerini, (2) adetjbtoğraf var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını ekleyerek ilgili DEKANLIĞA"MÜDÜRLÜGE,
Eğitim-Öğretim Planlamacısı kadrosuna müracaat edecek adayların ise Üniversite REKTÖRLÜĞtFne başvurmalan gerekmektedir. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvuru sûresi ilanımızın yayını tarihinden itibaren 15 gün olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ANABİLİM/ANASANATDALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Tekstil ve Moda Tasarımı Prof. 1 Doçentlik unvanını Tekstil Tasannu dalında almış olmak.
Seramik Tasarımı Prof. 1 Doçentlik unvanını Seramik anasanat dalında almış ve Endüstriyel Sofra ve Süs Eşyası Tasarımı Eğitimi ile Tasarımcı ve Üreticileri konusunda uzmanlaşmış olmak.
Seramik Tasarımı Prof. 1 Doçentlik unvanını Seramik anasanat dalında almış ve Seramik Dekorları Eğitimi ile Seramik Genel Kültürü konusunda uzmanlaşmış olmak.
Seramik Tasarımı Prof. 1 Doçentlik unvanını Seramik anasanat dalmda almış ve Seramik Teknolojisi Eğitimi ile Seramik Çamur ve Sırlan konusunda uzmanlaşmış olmak.
Sinema TV. Prof. 1 Sinema ve Televizyon Anlatım Yöntemleri, Sinema Tarihi ve Sinema Eğitimi alanlarında uzmanlaşmış olmak.
Resim Prof. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümünden mezun olmak ve Resim Edebiyat İlişkisi konusunda yeterlik yapmış olmak.
Resim Yrd. Doç. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümünden mezun olmak ve Türk Resim Sanatında Desen konusunda yeterlik yapmış olmak.
Dekor ve Kostüm Tasarımı Yrd. Doç. 1
Sahne Tasanmında Teknik Resim ve Perspektif konulannda deneyimli olmak.
Grafik Tasarımı Öğr. Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Grafik Tasarım Bölümü mezunu olmak.
Resim Araş. Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümü lisans mezunu olmak.
FEN/EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Doç. 1 Batı Sanatında uzman olmak.
Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Doç. 1 Batı Sanatı ve Cumhuriyet Dönemi Türk Sanatında Uzman olmak.
Uygulamalı Matematik Yrd. Doç. 1 Doktora çalışmasını Kısmi Türevli Diferansiyel Denklemlerde yapmış olmak.
Eskiçağ Tarihi Yrd. Doç. 1 Latince bilmek.
Genel Sosyoloji ve Metodoloji Yrd. Doç. 1 Nüfus Hareketleri, Sosyal Problemler ve Hizmetler, Spor Sosyolojisi ve Bilişim Teknolojileri alanlannda çalışmış olmak. Saha araştırmalarında çalışmış olmak, farklı araştırma metodlanyla ilgili deneyim ve uygulamaları bulunmak.
Uygulamalı Sosyoloji Yrd. Doç. 1 Doktorasını yurtdışında bir sosyoloji bölümünde tamamlamış, Göç Sosyolojisi ve Kültürel Çalışmalar alanında uzmanlaşmış olmak.
Yeni Türk Edebiyatı Yrd. Doç. 1 Doktorasını Yeni Türk Edebiyatı alanında tamamlamış olmak. İyi derecede Osmanlı Türkçesi bilmek.
Yeni Türk Edebiyatı alanında yayınlan bulunmak.
Yeni Türk Dili Yrd. Doç. 1 Doktorasını Yeni Türk Dili alanında tamamlamış olmak. İyi derecede Osmanlı Türkçesi bilmek.
Yeni Türk Dili alanında yayınlan bulunmak.
Klasik Arkeoloji Öğr. Gör. 1 Hellence bilmek.
MİMARLIK FAKÜLTESİ
Şehircilik Doç 1 Şehir ve Bölge Planlama lisans, Kentsel Planlama yüksek lisans ve Şehircilikte doktora yapmış.
ÜKentsel Siyaset, Kentsel Politikalar konusunda çalışmalar yapmış olmak.
İç Mimarlık Yrd. Doç. 1 Mimarlık lisans kökenli, lisansüstü eğitimi İç Mimarlık Programlarında tamamlamış. Bilgisayar destekli tasarımı konusunda deneyimli.
Askerilik engeli bulunmayan (erkek adaylar için)
İç Mimarlık Öğr. Gör. 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı lisans mezunu. Yüksek lisansını İç Mimarlık Programında yapmış.
Mobilya Üretimi ve Detaylandınlması konulannda uzman 4. derece kadroya atanma şartlanın taşımak. Askerlik görevini yapmış (erkek adaylar için)
DEVLET KONSERVATUVARI
  Prof. 1 Müzikoloji Bölümü, Müzikoloji anabilim dalında görevlendirilmek üzere.
  Doç. 1 Şahne Sanatlan Bölümü, Bale anasanat dalında görevlendirilmek üzere.
  Yrd. Doç. 1 Üfleme ve Vurma Çalgılar anasanat dalı, Flüt sanat dalında görevlendirilmek üzere.
  Yrd. Doç. 1 Sahne Sanatlan Bölümü, Bale anasanat dalı, Modem Dans sanat dalmda görevlendirilmek üzere.
  Yrd. Doç. 1 Müzikoloji Bölümü, Müzikoloji anabilim dalında görevlendirilmek üzere.
  Okutman 1 Müzik Bölümü, Piyano-Arp-Gitar anasanat dau, gitar sanat dalında görevlendirilmek üzere.
REKTÖRLÜK      
  Eğt. Öğr. Pl. 1 1 .derece kadroya atanma şartlarını taşımak en az (20) yıllık kamu hizmeti bulunmak.