Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Kasım 2013 09:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaklar.Başvuracak adayların fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları (Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olması şarttır.), 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerinde başvurdukları birimi ve Recep Tayyıp Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesı'ndekı koşulları sağladığını belirterek ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan ornegı ve doçentlik belgelerinin onaylı örneklen ile yönergenin ekindeki Ek 2 formunu,özgeçmiş,yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını profesörler için 6 takım; doçentler için 4 takım halinde vereceklerdir. Ayrıca profesör kadrosuna başvuran adayların dilekçelerinde ve dosyalarında başlıca araştırma eserini belirtmiş olmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar dilekçelerinde, (yardımcı doçentler yabancı dil sınavına hangi dilden gireceklerini belirteceklerdir) başvurduları anabılım dalı ile Recep Tayyıp Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma îlkeleri'ne ilişkin Yönergedeki koşulları sağladığını belirterek ekinde, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örneklen ile soz konusu yönergenin ekindeki Ek 2 formu ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını 4 takım halinde vereceklerdir.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı alt bendi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18.11.2008 tarihli ve 33595 sayılı yazısında belirtilen YÖK Genel Kurulunun 06.11.2008 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek adayların Üniversitemizin yapacağı Yabancı Dil Sınavına girmesi ve bu sınavdan en az 100 üzerinden 70 (yetmiş) puan alması gerekmektedir.Recep Tayyıp Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma ilkerı'ne ilişkin yönergenin 11. maddesi uyarınca yapılacak atamalarda bu yönergede öngörülen kriterler aranmayabilir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Recep Tayyıp Erdoğan Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlıgı'na şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yen ve tarihleri daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir Başvuruda bulunan adayların, başvurdukları kadro ile ilgili koşulları sağlamadığı sonradan tespit edilmesi halinde bu adayların ataması yapılmayacak ve başvuruları iptal edilicektir.

İlgililere duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO UNVANI KADRO ADEDİ KADRO DERECESİ AÇIKLAMA
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ NÜKLEER FÜK ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 5 Karadeniz kıyardaki deniz suyu ve bazı makroalglerdoki radyoaküffik düzeyleri konusunda çalışmalar yapmış ofrnak
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ ZOOLOJİ ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 5 Türkiye'deki ağaç kurbağalan özerinde moleküler çalışmalar yapmç olmak.
TP FAKÜLTESİ DAHİLİ TİP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DAU DOÇENT 1 3 Konjenital kalp hastalıklannın perkütan tedavisi konusunda deneyimli olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ ANORGANİK KİMYA ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 3 Yeni pertferai tip ftalosiyaninlerin sentezi ve spektroskop^ incelemesi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ BİYOKİMYA ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 3 Termofillk bakterilerde alta amilaz saflaştırma konusunda çalışmalar yapmş olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ ORGANİK KİMYA ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 3 Benziridazol bileşiklerin mikrodalga ışımalar ile sentezienmesl üzerine çalışmalar yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ EĞİTTİ YÖNETİMİ, TEFTİŞİ, PLANLAMASI VE EKONOMİSİ ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 3 Yükseköğretim sisteminde öğretmen yetiştirme konuşurda çalışmalar yapmış olmak.
SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞ- TİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ YETİŞTİRİCİLİK ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 3 Karadeniz alabalığı üretimi ve büyüme potansiyeli üzerine çalışmalar yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİU TİP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ GÖĞÜS HASTAUKLARI ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 3 Göğüs yoğur bakm konusunda deneyimi olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DAU DOÇENT 1 2 Organk yapılı bileşiklerin pKA değerleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ATOM VE MOLEKÜL FİZİĞİ ANABİLİM DAU PROFESÖR 1 1 X ışını, floresans speklrometresi alarmda çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ MOLEKLLER BİYOLOJİ ANABİLİM DAU PROFESÖR 1 1 Antibiyotik direnci, antimikrobiyal aküvite ve fungus tamlaması konularında çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ESKİ TÜRK EDEBİYATI ANABİLİM DAU PROFESÖR 1 1 Klasik Türk Edebiyatnda münşeat konusında çalışmalar yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TİP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ KARDİYOLOJİ AMABİUM DAU DOÇENT 1 1 TAVİ konusunda deneyimli olmak.
TIP FAKÜLTESİ TEMEL TİP BİLMESİ BÖLÜMÜ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DAU DOÇENT 1 1 Gen mutasyorian konusunda çatşmalar yapmş olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ATOM VE MOLEKÜL FİZİĞİ ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 1 Radon gaznın akciğer kanseri üzerine etkisi ve X ışınlan üzerine çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ FİZİKOKİMYA ANABİLİM DAU YARDIMCI DOÇENT 1 1 Kısmi atomik yük hesaplama metodu ile elektronegativite eşitlenme metodu üzerine çalışmalar yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TİP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ RADYOLOJİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 1 Girişimsel radyoloji konusında deneyimi olmak.