Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Kasım 2013 08:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

20 Kasım 2013 tarih ve 28827 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Öğretim Üyesi Alımı ilanımızda sehven yazılan Siyasal Bilgiler Fakültesi "Siy.ve Sos.Bil.(Türkçe)" Bölüm adı "Siyaset Bilimi ve Ulus. İlişk. (Türkçe)" olarak düzeltilmiştir.

İlan olunur.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu'na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

"Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

Birim Adı Bölümü Anabilim Dalı Kadro Unvanı Adedi Aranan Şartlar
Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Profesör 1 Müzik Eğitimi alanında indeksli dergilerde yurtdışı yayınları olmak.
Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Doçent 1 Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında Doçent olmak, alanında SSCI' de yayınları bulunmak.
Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Doçent 1 Tarih Eğitimi alanında Doçent olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Profesör 1 Deneysel Yüksek enerji fiziği alanında, CERN-CMS deneyiminde ileri hadron kalorimetreleri ve jet fiziği üzerine çalışmaları ve SCI yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Hidrobiyoloji Yardımcı Doçent 1 Deniz Kirliliğini moleküler yöntemler ve biyosensörlerle tespit edilmesi ile ilgili çalışmalarda bulunmuş olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Atom ve Molekül Fiziği Yardımcı Doçent 1 Lazer alanında harmonik üretim konusunda yayınlarının olması.Gaussian , ADF ve GAMESS paket programlarında deneyimli olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Katıhal Fiziği Yardımcı Doçent 1 C-60 fullerene hidrojen taşınımı ve karbon nanoyapılar üzerine teorik çalışmaları ve SCI yayını olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Genel Fizik Yardımcı Doçent 1 Optik ve fiber spektroskopi, mikro-akışkanlık, opto -akışkanlık ve su tutmayan yüzeylerin karakterizasyonu konularında çalışmaları ve SCI yayınları olmak.
Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Biyomühendislik Profesör 1 Bitki biyoteknolojisi alanında çalışmaları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Profesör 1 Yapay zekanın endüstri mühendisliğinde uygulamaları ve mühendislik yönetimi alanlarında çalışmaları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Mekanik Profesör 1 Kırılma mekaniği, plastik esaslı kompozit malzemeler, mekanik ve mukavemet alanlarında çalışmaları bulunmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Siy.ve Sos.Bil .(Türkçe) Uluslararası İlişkiler Profesör 1 Rusya Federasyonu dış politikası, eski Sovyet Cumhuriyetleri, Avrupa Birliği ve Kamu Diplomasisi üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Adalet Meslek Yüksekokulu - - Yardımcı Doçent 1 Hukuk Fakültesi mezunu olmak, Yüksek Lisans ve Doktorasını Ceza Hukuku alanında yapmış olmak.