Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Mayıs 2006 00:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı


Etkin Güç. Bizim Donanmamız. Sizi Bekliyor.
Gençler, Gelecek Sizin, Ülkemizin...
Deniz Harp Okulunda Yerini Almak İçin; www.dho.edu.tr

BAŞVURU TARİHLERİ 17 NİSAN-23 HAZİRAN 2006

6 mayıs 2006 Sabah

233 yıllık geçmişini bu günlere taşıyan Deniz Harp Okulunun amaa, çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine uygun bilgi-beceri ile donatılmış, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı muharip deniz subayları yetiştirmektir. Deniz Harp Okulunda eğitim öğretim süresi 4 yıl olup, lisans düzeyinde endüstri, elektrik/elektronik, makine, bilgisayar ve gemi inşa mühendislikleri dallarında öğrenim verilmektedir.

Dersler, seçkin üniversite öğretim üyeleri üe mesleki ve akademik kariyere sahip subay öğretim elemanlannca modern dershane ve laboratuvarlarda verilmektedir. Aynca, öğrencilerin yönetim ve karar verme alanlanndaki yetenekleri geliştirilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın her kademesinde görev alacak çağdaş bir asker ve denizci olmalannı sağlamak için askeri eğitim programlan düzenlenmektedir. Deniz Harp Okulunu basan ile tamamlayan öğrenciler, teğmen rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın yüzer ve kara birlikleriftdeki görev yerlerine atanmaktadırlar.

Deniz Harp Okulu mezunlarından mezuniyet notları belli bir barajın üstünde olanlara yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans yaptırılmaktadır, Aynca mesleki kariyerlerini geliştirmek üzere yurt içinde ve yurt dışında kurslara katılmalan da sağlanmaktadır.

DENİZ HARP OKULU GİRİŞ KOŞULLARI

? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, erkek veya bayan olmak.

? Liseler (resmi ve gündüz öğretim yapan liseler), yabana dil ağırlıklı progfam uygulayan liseler ve özel liseler, özel liseler, anadolu liseleri (yabana dille öğretim yapan resmi liseler), yabancı dille öğretim yapan özel liseler, fen liseleri, özel fen liseleri, anadolu öğretmen liseleri, çok programlı liselerin lise programı ve yabana dil ağırlıklı lise programlarının fen bilimleri kol/alanından mezun olmak.

? HAZİRAN 2006 döneminde (öğretmenler kurulu kararı, not yükseltme sınavı, not ortalaması vb. ile geçenler hariç) veya dönemine bakılmaksızın 2005 yılı mezunu olmak. (Daha öace mezun olanlar başvuramazlar.)

? Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmış olmamak, sivil okullardan ise çıkanlmamış olmak.

? Kendisinin ve aile fertlerinden (anne, baba, kardeş) herhangi birinin veya resmen velisi olacak şahsın kötü hal ve şöhreti bulunmamak.

? Hazırlık sınıfı okuyanlar için en fazla 20 (1986 ve sonrası) yaşında, diğer liseler için en fazla 19 (1987 ve sonrası ) yaşında olmak.

? 2006 yılı ÖSS smavma girmiş ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nca belirlenecek SAY-2 taban puanı almış olmak.

?Derecesine bakılmaksızın herhangi bir göz kusuru veya işitme kaybı olmamak.

?T.S.K. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, 2. Seçim Aşamalannda başarılı olduktan sonra sevk edilecek bir askeri hastaneden "Askeri öğrenci Olur" raporu almak.

?Deniz Harp Okulu Başvuru Kılavuzunda belirtilen diğer koşullan taşımak.

BAŞVURU TARİHLERİ 17 NİSAN-23 HAZİRAN 2006

Yukandaki koşullan taşıyan öğrenci adaylan, başvuru tarihleri arasında, Deniz Harp Okulu Başvuru Kılavuzunun "ön Kayıt için istenen Belgeler" bölümünde belirtilen evrak/formlar ile birlikte, Deniz Harp Okulu Komutanlığı 34942 Tuzla/ISTANBUL adresine ŞAHSEN, POSTA ile veya aynı belgelerin www.dho.edu.tr sitesindeki örneklerini doldurarak İNTERNETTEN ön kayıt yaptırabilirler. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Başvuru kılavuzlan; Askerlik Şube/Daire Başkanlıktan, il/flçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Garnizon Koittutanlıklan, aşağıda belirtilen merkezler ile www.dho.edu.tr ve www.dzkk.tsk.mil.tr internet adreslerinden temin edilebilir.

BAŞVURU KILAVUZLARININ ALINABİLECEĞİ DİĞER MERKEZLER
Deniz Kuvvetleri Kliği Bakanlıklar/ANKARA, Güney Deniz Saha Kliği Konak/İZMiR, Deniz Eğitim ve öğretim K.hğı Beylerbeyi/ISTANBUL, Deniz Harp OkKlığı Tuzla /İSTANBUL, Çanakkale Boğaz Kliği ÇANAKKALE, Akdeniz Bölge Kliği Mersin/tÇEL, Karadeniz Bölge Kliği Ereğli/ZONGULDAK, iskenderun Deniz Üs Kliği İskenderun/HATAY, Deniz Lisesi Kliği Heybetiada/tSTANBUL, Derince Eğitim Merkezi Kliği Derince/KOCAELi, Sahil Güvenlik Karadeniz Blg. Kliği SAMSUN, Bartın Deniz Üs Kliği BARTIN, Karamürselbey Eğirim Merkezi Kliği Altınova/YALOVA

İLETİŞİM ADRES : Dz.Harp Okulu Kliği Kayıt Kabul Kurulu Başkanlığı 34942 Tuzla/İSTANBUL

TELEFON : 0216 395 26 30/ Dahili 2500

INTERNET : www.dho.edu.tr

e-mail : [email protected]