Muhasebat Genel Müdürlüğü, Stajyer Muhasebat Kontrolör Alım İlanı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce, boş bulunan 10 adet Stajyer Muhasebat Kontrolörlüğü kadrosuna atama yapılmak üzere, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde Ankara'da giriş sınavı yapılacaktır. İlgililerin, "Giriş Sınavı Başvuru Formu"nu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte 06 Haziran 2006 günü mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

İlan Giriş : 08 Mayıs 2006 22:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muhasebat Genel Müdürlüğü, Stajyer Muhasebat Kontrolör Alım İlanı
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
STAJYER MUHASEBAT KONTROLÖRLÜĞÜ
GİRİŞ SINAVINA KATILACAKLAR İÇİN DUYURU

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce, boş bulunan 10 adet Stajyer Muhasebat Kontrolörlüğü kadrosuna atama yapılmak üzere, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde Ankara'da giriş sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI
1) Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10-11 Temmuz 2004 tarihleri ile 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP-39 puan türünden 85 (seksenbeş) ve daha üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 200'üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

3) 01/01/2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

4) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

5) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş olmak veya bu hizmetten muaf bulunmak,

6) Sağlık durumu itibariyle yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,

7) Kontrolörlüğün gerektirdiği yapı ve niteliklere sahip olmak (Bu husus, Meslek Giriş Sınavının yazılı bölümünü kazanmış adaylar hakkında, Genel Müdürce, Kontrolörlere yaptırılacak araştırma ve soruşturma ile saptanır.),

8) Daha önce Stajyer Muhasebat Kontrolörlüğü sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

9) Süresi içinde başvurmuş ve "Giriş Sınavı Başvuru Formu" ile birlikte istenen diğer belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

SINAV BAŞVURUSU
Sınava girmek isteyenlerin "Giriş Sınavı Başvuru Formu"nu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte 06 Haziran 2006 günü mesai bitimine kadar "Maliye Bakanlığı Muhasebat Kontrolörleri Denetim Birimi Başkanlığı Kazakistan Caddesi No:112 Emek/ANKARA" adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihinde Başkanlığımızda olacak şekilde posta aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER
1) Giriş Sınavı Başvuru Formu (Söz konusu belge, Denetim Birimi Başkanlığının yukarıda belirtilen adresinden, İstanbul Grup Başkanlığının Hocapaşa Mah. Hüdavendigar Cad. No:19 Kat: 1-2 Sirkeci/İSTANBUL adresinden, İzmir Grup Başkanlığının Cumhuriyet Bul. No: 7/A Kat: 6 Konak/İZMİR adresinden veya www.muhasebat.gov.tr internet adresinden temin edilebilecektir),

2) KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı örneği,

3) Yüksek öğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yabancı okullar için denklik belgesi aranacaktır),

4) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

5) Erkek adaylarda askerlik görevini yaptığını veya sınav tarihinde erteletmiş olduğunu veya askerlikle ilişkisi bulunmadığını gösteren belgenin aslı veya onaylı örneği,

6) 4,5 x 6 ebadında 4 adet vesikalık fotoğraf,

7) Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi,

8) Sağlık durumu itibariyle yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu (Rapor yazılı sınavdan sonra, sözlü sınavdan önce de verilebilir).

ADAYLIK BELGESİ

Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylara Muhasebat Kontrolörleri Denetim Birimi Başkanlığınca, sınav tarihi ve yerini belirten fotoğraflı "Adaylık Belgesi" verilir. Sınavlara ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilir. Adaylık Belgeleri, adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Ayrıca, yazılı sınavına girmeye hak kazanan adayların listesi internetten de duyurulacaktır. Sınava girecek adaylar, adaylık belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulunduracaklardır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Meslek giriş sınavı yazılı ve sözlü bölümler olarak aşağıda gösterilen konu gruplarından yapılır.
1) Muhasebe
-Genel Muhasebe
-Bilanço Analizi ve Teknikleri
-Şirketler Muhasebesi
2) Hukuk
-Anayasa Hukuku
-İdare Hukuku (İdare Teşkilat, İdare Yargı)
-Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar)
-Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç)
-Borçlar Hukuku
-Ticaret Hukuku (Genel Esaslar, Ticari Şirketler ve Kıymetli Evrak)
-Ceza Muhakemeleri Usulleri (Genel Esaslar)
-Vergi Hukuku
-İcra-İflas Hukuku
3) Ekonomi
-Ekonomi Teorisi (Mikro-Makro Ekonomi ve diğerleri)
-Güncel Ekonomik Sorunlar
-Uluslararası Ekonomi
4) Maliye
-Kamu Maliyesi Teorisi
-Bütçe
-Kamu Borçlanması
-Maliye Politikası

MESLEK GİRİŞ SINAVI SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI
Meslek giriş sınavında tam not yazılı sınav konu gruplarında, ayrı ayrı, sözlü sınavda tek olmak üzere 100'dür. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için, sınav konu gruplarından alınan notların her birinin 50'den, notlar ortalamasının da 65'ten aşağı olmaması gerekir. Yazılı sınavı başaranlar sözlü sınava alınırlar.

Yazılı sınav sonuçları tutanağa bağlanır ve liste halinde uygun yerlere asılarak duyurulur. Sınavı kazananlar, adreslerine yapılacak tebligatla sözlü sınava çağrılırlar. Bu bildirimde sözlü sınavın günü, yeri ve saati de belirtilir.

Sözlü sınavı başarmış olmak için bu sınavda alınan notun 65'ten aşağı olmaması gerekir.

Giriş sınavı notu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Giriş sınavı notu en yüksek olandan başlamak suretiyle ve sıra ile kadro durumu ve ihtiyaca göre belirlenen yeteri kadar aday başarılı olmuş sayılır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Giriş sınavında başarılı olan adayların listesi sınav kurulunca Bakanlığın ilan için ayrılmış yerlerinde ve www.muhasebat.gov.tr internet adresinde açıklanacaktır. Ayrıca, sınavı kazananlara posta ile tebligat yapılacaktır.

İlan olunur.