Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Kasım 2013 08:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

SÜLEYMAN DEMIREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme ile ilgili Değerlendirme Kriteri hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabılım dallarına Öğretim Üvesı alınacaktır. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; (Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranların; başvurdukları Anabılım Dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, Özgeçmiş, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik Belgesi,3 adet fotoğraf, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin bilimsel Puanlanmış listesi, çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ve ekleyerek ilanın yayınlandığı tarihi takıp eden 15 (onbeş) gün içerisinde kadronun ilan edildiği birime başvuracaklardır.

- Nüfus cüzdan fotokopisi, Diplomalar ve Yabancı dil belgeleri noter veya çalıştığı kamu kurumundan aslı gibidir onaylı olacaktır

GENEL AÇIKLAMALAR:

-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adayların Yükseköğretim Kurulu onaylanan Üniversitemiz Değerlendirme Kriterleri gereği KPDS/ÜDS sınavından 60 veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca eşdeğerlılığı kabul edilen yabancı dil belgesini aldığını gösterir belgeyi ibraz etmeleri ön koşuldur. Ancak bu belgelen ibraz ederek müracatı kabul edilen adayların yapılacak yabancı dil sınavına girerek başarmaları gerekmektedir. (2547 Sayılı Kanunun 23.maddesi gereği) - Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumundan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- Posta ile müracaat edecek adaylar için, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine başvuracak Adayların yayınlarını puanlama formu formatına http://persdb.sdu.edu.trden Dokuman Arşivi SDU Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma, Atama, Yükseltilme ve Değerlendirme Kriterleri bölümünden ulaşılabilir

-Profesör kadrosuna yapılacak müracaatlar Personel Daire Başkanlığına ve Yardımcı Doçentlerin kadrosunun ilan edildiği birime başvuracaklardır. Başvuru Esnasında getirmeleri gereken belgeler: (Yarım kapak dosya içerisine) Dilekçelerine başvurdukları Birimi ve Anabılım Dalını belirterek, ekinde Özgeçmiş,Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans,Yüksek Lisans,Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi,Doçentlik Belgesi,Nüfus Cüzdan Fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi, yayın listesi ve Başvuru Formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir.

BİRİMİ/BÖLÜMÜ ANABİLİM DAÜ ÜNVANI DER. ADEDİ NİTELİĞİ
EN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Fizik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Profesör 1 1 Plazma fiziği alanında çalışmaları olmak.
Fizik Katıhal Fiziği Yrd.Doç. 3 1 Ag-ln-Se tabanlı aygıtların elektriksel ve optik özellikleri üzerine doktora yapmış ve bu aygıtların elektron demeti, termal ve saçtırma yöntemleriyle ince film olarak üretilmesi üzerine çalışmalan olmak.
Kimya Analitik Kimya Yrd.Doc. 1 1 Gıda-İlaç numunelerindeki renk ve aktif mad- delerin UV-görünür alan spektroskop ve potansiyometri yöntemleri ile kemometrik değerlendirilmesi üzerine çalışmaları olmak.
"TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ  
Yaziım Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Yrd.Doç. 1 1 Zgbee kablosuz sensör ağları ile ısıl konfor alanında doktora yapmış olmak.