İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kontrolör yardımcılığı sınav ilanı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 48 (Kırksekiz) Kontrolör Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Başvurular 01.05.2006 ? 15.05. 2006 tarihleri arasında yapılacak olup, son başvuru tarihi 15 Mayıs 2006 günü mesai bitimidir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

İlan Giriş : 02 Mayıs 2006 00:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kontrolör yardımcılığı sınav ilanı

TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KONTROLÖR YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 48 (Kırksekiz) Kontrolör Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

1- GENEL BİLGİLER :

1- Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki kısımdır.

2- Yazılı sınav 28 Mayıs 2006 Pazar günü saat 09.30 da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beşevler-Ankara adresinde yapılacağından adaylar saat 09.00 da sınav salonuna alınacaklardır.

3- Yazılı sınavı kazanan adaylar, bildirilecek tarihte Ankara?da sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

4- Adaylar yazılı sınava gelirken kendilerine önceden verilecek olan Sınav Giriş Belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

2- SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI :

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

c) Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile , zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik , dolandırıcılık, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı fiiller, emniyeti suistimal, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmaktan hükümlü bulunmamak,

d) Karakter veya yaşam biçimi bakımından, Kontrolörlük mesleğine alınmasına engel durumu olmamak (Bu hususla ilgili araştırma yapılır.)

e) Askerliğini yapmış veya ilan tarihinden itibaren bir yıl tecilli olmak,

f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak,

g) Sınavın açıldığı yılın başında 29 yaşından gün almamış olmak, (01.01.1978 ve daha sonra doğanlar )

h) Üniversitelerin en az dört yıllık öğretim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi ve Bankacılık gibi bölümleri ile bunların, yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birini bitirmiş olmak,

ı) Kontrolör Yardımcılığı giriş sınavına en çok ikinci defa katılıyor olmak,

i) 2004 ve 2005 yılları KPSS sonuçlarına göre, KPSSP 118 puan türünden 65 ve üzeri puan almak.

3- SINAV KONULARI VE BAŞARININ TESPİTİ :

I- Yazılı ve sözlü sınav konuları şunlardır:

A ) Kooperatifçilik,

B) Ekonomi

a)Genel Ekonomi,

b)Ekonomik Doktrinler,

c) Para-Banka, Milli Gelir,

d) Uluslar arası Ekonomik İlişkiler ve Teşekküller,

e) İşletme Ekonomisi

C) Hukuk

a)Anayasa,

b)Kooperatifler Hukuku,

c)Medeni Hukuk, (Başlangıç, Şahsın Hukuku, Ayni Haklar)

d)Borçlar Hukuku (Genel Hükümler, Akitler, Zaman Aşımı Hakkında Genel Bilgiler)

e)T.Ticaret Hukuku,

f)İş Hukuku,

g)İcra İflas,

h)T.Ceza Hukuku (Devlet İdaresi, Kamu Güveni ve Mal aleyhine işlenen suçlar.

ı) Hukuk Muhakemeleri Usul Kanunu (Davaların açılması, takibi ve resmi evraka ait hükümler)

i) Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu ( Görev yetki ve kovuşturmaya ait hükümler )

D) Muhasebe

a)Genel Muhasebe,

b) Şirketler Muhasebesi,

c)Maliyet Muhasebesi,

ç) Bilanço Analizi,

E) Ticaret Aritmetiği ve Mali Cebir (Yüzde, Faiz, İskonto, Cari Hesap),

F) Yabancı Dil (Almanca, İngilizce, Fransızca dan biri)

II) Yazılı imtihanı kazanan ve aranan şartlara haiz istekliler, sözlü imtihana tabi tutulurlar. Sözlü sınavda, adayın yazılı sınav konularındaki bilgi düzeyinin yanı sıra konuşma ve muhakeme yeteneği gibi nitelikleri üzerinde durulur.

III) Başarının tespiti :

Yazılı giriş sınavında her grup için tam not 100 dür. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için yabancı dil dışındaki yazılı sınav gruplarının her birinden alınan notun 100 üzerinden 60 ve ortalamasının da 70 puandan aşağı olmaması gerekir.

4- BAŞVURU ŞEKLİ VE SINAV YERİ :

Yazılı Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar,

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından (Wilhelm Thomsen Cad. No:169 Bahçelievler 06490-ANKARA) veya www.tarimkredi.org.tr web sitesinden temin edecekleri Bilgi ve Başvuru formunu gerçeğe uygun olarak el yazısıyla doldurup imzalayarak İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen teslim edecekler veya posta ile gönderebileceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Bilgi ve Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenir.

a) Nüfus cüzdanının resmi kurumdan onaylı sureti.

b) 2004 veya 2005 yılı KPSS sonuç belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti.

c) Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti.

d) Mezun olduğu eğitim kurumunun 2/h maddesinde belirtilenler dışında kalması halinde Y.Ö.K. den alınacak denklik belgesi .

e) Askerlik terhis veya en az 1 yıllık tecil belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti.

d) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf.

KPSSP 118 puan türünden 65 ve üzeri puanı bulunan adaylardan en yüksek puana sahip ilk 960 aday yazılı sınava çağırılacaktır. Sonuncu sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da sınava katılabilecektir.

Yazılı sınavda başarılı olanlar aranan niteliklere haiz olup, gerekli belgeleri tamamlayanlardan en yüksek puandan başlamak üzere alınmasına karar verilen kontrolör yardımcısı sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır.

Yazılı sınava çağırılan adayların isimleri Kurumumuz web sitesinde yayınlanacaktır. Bu adaylardan, sınava katılmak isteyenlerden 40.- YTL sınav harcı tahsil edilecek olup, söz konusu tutar Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğünün T.C.Ziraat Bankası Ankara Kurumsal Şubesinde açılmış olan 37712028-5002 nolu hesabına yatırılacaktır.

Sınav harcına ait banka dekontunun aslını veya okunaklı bir suretini, yazılı sınav tarihinden iki gün önce Genel Müdürlük İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı?nda olacak şekilde gönderecekler veya fakslayacaklardır.

Başvurular 01.05.2006 ? 15.05. 2006 tarihleri arasında yapılacak olup, son başvuru tarihi 15 Mayıs 2006 günü mesai bitimidir. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecek, noksan belgelerle yapılan müracaatlar ile sınav harcını yatırmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınava müracaat eden adayların sahte belge koymaları veya belgeler üzerinde tahrifat yapmış olduklarının sonradan anlaşılması durumunda sınava kabul edilmezler, sınava girmişler ise sınavları geçersiz sayılır. Ayrıca sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Kontrolör Yardımcılığı giriş sınavına ait başvuruları kabul edilen adayların haberleşme adresine başvuru süresinin bitiminde posta ile fotoğraflı bir aday kartı gönderilir. Sınav gününden en geç üç gün öncesine kadar kartı eline geçmeyen yada kaybeden adayın durumu en seri şekilde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına bildirmesi gerekir.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar ile başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücret yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

Sınav sonuçları www.tarimkredi.org.tr web sitesinde yayınlanacak, ayrıca Genel Müdürlüğümüzde ve Bölge Birliği Müdürlüklerinde de uygun yerlerde asılarak ilan edilecektir.

İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI:

Telefon: 0312.212 66 30/258-308-260-406 Faks: 0.312.212 77 24