Adnan Mendeers Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 28 Ekim 2013 09:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Mendeers Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

(28.10.2013 TARİHLİ ZAMAN GAZETESİNDE YAYIMLANAN İLAN METNİ)

(SON BAŞVURU TARİHİ 11.11.2013 MESAİ BİTİMİ)

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Üniversitemize başvuran tüm Yardımcı Doçentlerin yabancı dil sınavları 13.11.2013 tarihinde saat 10:00?da Aydın Menderes Dersliklerinde yapılacaktır.

Başvuracak Adaylardan;

1-Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2-Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların başvurdukları Anabilim Dallarını ve sınava girmek istedikleri yabancı dili belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, iki adet fotoğraf ve doktora diplomalarının tasdikli örneği, Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme puan bildirim formunu (İnternet sitemizde yer almaktadır) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı, başvurdukları Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğüne;

Teslim edeceklerdir.

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

DUYURULUR.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DERECE ADEDİ AÇIKLAMALAR
Aydın İktisat Fakültesi Ekonomi ve Finans Ekonomi ve Finans Yrd.Doç. 5 1 Türkiyede seçilmiş makroekonomik değişkenler ile İMKB arasındaki ilişki üzerine doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Profesör 1 1 Biyoloji alanında Doçent ünvanı almış olmak. Herpetoloji , çevre bilimi ve öğretimi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Yrd.Doç. 5 1 Türkiye?de seküler ve dini hayat tarzları, kimlik, göç ve aidiyet konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1 Yorulmanın sönümlemeye etkisi ve kompozit malzemelerin balistik özelliklerinin incelenmesi konularında çalışmış olmak.
Nazilli İkt.ve İdr .Bil.Fak. Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Profesör 1 1 Uluslararası ilişkiler teorileri, Türk dış politikası ve siyaset bilimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 1 Nitrogliserinin Analjezik ve Antioksidatif etkileri konusunda çalışmalar yapmış olmak. Göğüs cerrahisi anestezisinde deneyimli, ayrıca havayolu yönetimi konusunda sertifika sahibi ve Türk Anestezi Board sınavında başarılı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yrd.Doç. 1 1 Anestezik ajanların uzun dönemde kognitif fonksiyonlar ve insan genetiğine yaptığı etkileri inceleyen çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Yrd.Doç. 1 1 Arrest hastalarda kardiyak ultrason üzerine çalışma yapmış olmak
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Yrd.Doç. 3 1 Kan reolojisi ve kronik böbrek hastalığında artelyel konularında çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Yrd.Doç. 3 1 Böbrek tümörlerinin kontrastlanma paternleri hakkında çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbı Mikrobiyoloji Profesör 1 1 Streptogramin direnci konusunda çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Mikrobiyoloji Profesör 1 1 Koyunların solunum sisteminde infeksiyon oluşturan Mannheimia haemolytica , kene kaynaklı bakteriyal zoonoz hastalıklar üzerine ve keçilerde Brucella melitensis?in PCR ile tanısına yönelik araştırmaları bulunmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Viroloji Profesör 1 1 Koyunlarda Visna / Maedi enfeksiyonu, domuzlarda Circovirus enfeksiyonu, sığır deri papillomatozisi ve alt gamma Herpesvirus enfeksiyonları üzerine araştırmaları bulunmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Zootekni Profesör 1 1 Kanatlılarda korku ve stres konulu araştırmaları bulunmak.
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Tarımsal Biyoteknoloji Yrd.Doç. 3 1 Ketende Moleküler karakterizasyon ve embriyo kültürü konularında çalışmaları olmak.
Söke Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi Yrd.Doç. 5 1 Yeni Doğan bebeği ölen ebeveynlerin yas süreci ve ilköğretim öğretmenlerinin epilepsi ve astım konusundaki algıları ile ilgili çalışmaları olmak.