Marmara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 27 Ekim 2013 00:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI-ANASANAT DALI KADRO UNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Doçent 1 Alan Eğitimi üzerine Doçent olmak ve lisansüstü düzeyde istatistik üzerine dersler vermek.
Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık - Doçent 1 Hukuk alanında Doçent olmak ve Bankacılık ve/veya Sigortacılık Hukuku alanında çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Temel Bilimler Diş Hekimliği Temel Tıp Bilimleri Profesör 1 Biyokimya bilim alanında doçent olmak, oral biyokimya konusunda deneyimli olmak,
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Eczacılık Temel Bilimleri Profesör 1 Biyoloji bilim alanında Doçent ünvanı almış ve Bakteriyel iletişim sistemi (Quorum sensing) konusunda çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Eczacılık Temel Bilimleri Profesör 1 Biyoloji (Moleküler genetik) bilim alanında doçent ünvanı almış ve virüs moleküler genetiği alanında çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Farmasötik Biyoteknoloji Doçent 1 Farmasötik Teknoloji alanında Doçent unvanı almış ve Farmasötik Biyoteknoloji alanında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Profesör 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında çalışmaları bulunmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı - Profesör 1 Fransız Dili ve Edebiyatı alanında Dil Bilim çalışmaları yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi - Profesör 1 Türk İslam Sanatı ve Epigrafisi alanında çalışmaları bulunmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Doçent 1 Yeni Türk Edebiyatında türler arası ve disiplinler arası ilişkilerle ilgili çalışmaları bulunmak.
İktisat Fakültesi Ekonometri Ekonometri Profesör 1 Ekonometri alanında Doçent ünvanı almış olmak ve mikro ekonometri alanında çalışmaları bulunmak.
İktisat Fakültesi Maliye Mali İktisat Profesör 1 Yerel yönetimlerin finansmanı ve vergi politikaları konularında çalışmaları bulunmak.
İktisat Fakültesi Ekonometri Yöneylem Profesör 1 Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent ünvanı almış olmak ve yöneylem araştırması alanında çalışmaları bulunmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Halkla İlişkiler Profesör 1 Halkla İlişkiler ile Endüstriyel ilişkiler alanında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema İletişim Bilimleri Profesör 1 Kültürlerarası İletişim ve Antropoloji alanında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Bilişim Profesör 1 Bilişim, Yeni Medya ve etkileşim alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Genel Gazetecilik Profesör 1 Genel Gazetecilik, yerli ve yabancı basında habercilik konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 Uluslararası Pazarlama ve Marka Yönetimi konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Hastane İşletmeciliği Doçent 1 Hastane İşletmeciliği ve Sağlık Kurumlarında Pazarlama Lojistik, Malzeme Yönetimi konusunda deneyimli olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Profesör 1 Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri konusunda deneyimli olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi (Fransızca) Kentleşme ve Çevre Sorunları Yardımcı Doçent 1 Yerel, bölgesel yönetimler üzerine lisansüstü eğitim yapmış olmak; yerel, bölgesel kalkınma ile ilgili Yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri - Profesör 1 İçsu balıkları parazitleri ve monogenea konusunda yayınları olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği - Profesör 1 Görüntü destekli robotik,haptik robotik, insan diz eklem ve insan boyun biyomekaniği konularında çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği - Profesör 1 Sensör ve transducer tasarımı ve üretimi ile Mekatronik, uzaktan eğitim konularında yayın sahibi ve uzman olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 Nöroanatomi konusunda araştırma yapmış olmak ve SCI'ye giren nöroanotomi araştırma yazıları olmak Kafa tabanı endoskopik cerrahisi konusunda araştırma yapmış olmak, bu konuda cerrahi deneyime sahip olmak ve SCI'ye giren dergilerde yayını olmak, Fonksiyonel Noroşirürji alanında deneyimli olmak, Norolojik hastalıkların möleküler biyolojisi ve genetiği hakkında araştırmalar yapmak ve bu konuda SCI'ye giren dergilerde yayını olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Profesör 1 Ayak ve Ayak bileği cerrahisi konusunda tecrübeli olmak, Ayak ve Ayak bileği konusunda yurt içi ve yurt dışı çalışmaları bulunmak, En az 6 aylık yurtdışında çalışma tecrübesi bulunmak.