Deniz Harp Okulu öğrenci alım ilanı

İlan Giriş : 22 Nisan 2006 21:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Deniz Harp Okulu öğrenci alım ilanı

Deniz Harp Okulu Giriş Koşulları

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Liserler (resmi ve gündüz öğretim yapan liseler), yabancı dil ağırlıklı program uygulayan liseler ve özel liseler, özel liseler, anadolu liseleri (yabancı dille öğretim yapan resmi liseler), yabancı dille öğretim yapan özel liseler, fen liseleri, özel fen liseleri, anadolu öğretmen liseleri, çok programlı liselerin lise programı ve yabancı dil ağırlıklı lise programlarının fen bilimleri kol/ alanından mezun olmak.

- Haziran 2006 döneminde (öğretmenşer kurulu kararı, not yükseltme sınavı, not ortalaması vb. ile geçenler hariç) veya dönemine bakılmaksızın 2005 yılı mezunu olmak. (Daha önce mezun olanlar başvuramaz)

- Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış ve sivil okullardan çıkarılmamış olmak.

- Kendisinin ve aile fertlerinden (anne, baba, kardeş) herhangi birinin veya rsmen velisi olacak şahsın kötü hal ve şöhreti bulunmamak.

- Hazılrık sınıf okuyan öğrenciler için en fazla 20 (1986 ve sonrası) yaşında, diğer liseler için en fazla 19 (1987 ve sonrası) yaşında olmaz.

- 2006 yılı ÖSS sınavına girmiş ve Deniz Hrap Okulu Komutanlığınca belirlenecek SAY-2 taban puanı almış olmak.

- Derecesine bakılmaksızın herhangi bir göz kusuru veya işitme kaybı olmamak.

- TSK Sağlık Yeteneği yönetmeliğine uygun olarak, 2. seçim aşamalarında başarılı olduktan sonra sevk edilecek bir askeri hastaneden "Askeri öğrenci olur" raporu almak.

- Deniz Harp okulu başvuru kılavuzunda belirtilen diğer koşulları taşımak.

Yukarıdaki koşulları taşıyan öğrenci adayları, başvuru tarihleri arasında, Deniz Harp okulu başvuru kılavuzunun "Ön kayıt için istenen belgeler" bölümünde belirtilen evrak/ formlar ile birlikte, Deniz Harp okulu komutanlığı 34942 Tuzla/ İstanbul adresine Şahsen, posta ile veya aynı belgelerin www.dho.edu.tr sitesindeki örneklerini doldurarak internetten ön kayıt yaptırabilirler.

Başvuru kılavuzları; Askerlik Şube/ Daire Başkanlıkları, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Garnizon komutanlıkları, aşağıda belirtilen merkezler ile www.dho.edu.tr ve www.dzkk.tsk.mil.tr internet adresinden temin edebilirler.

Başvuru tarihleri: 17 Nisan- 23 Haziran 2006