TBMM Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği İdari Teşkilatında, yasama hizmetlerinde çalıştırılmak üzere, yarışma ve yeterlik sınavı ile (15) uzman yardımcısı alınacaktır. Adayların 2006 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS/1 sonuçlarının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince açıklandığı tarihi takip eden 30 gün içinde (30 uncu gün dahil), özgeçmişlerini belirtir bir dilekçe başvurmaları gerekmektedir.

İlan Giriş : 21 Nisan 2006 01:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TBMM Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Memurlar.net'in notu: KPSS sonuçları 31.07.2006 tarihinde açıklanmıştır. İlan metni başvuruların, sonuçların açıklanmasını müteakip 30 gün içinde yapılmasını istediği için son başvuru tarhi 31/08/2006'dır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINDAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği İdari Teşkilatında, yasama hizmetlerinde çalıştırılmak üzere, yarışma ve yeterlik sınavı ile (15) uzman yardımcısı alınacaktır.

I. SINAV ŞEKLİ VE PUAN TÜRLERİ :.

Uzman Yardımcılığı sınavının yazılı kısmı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince ve (A) grubu kadrolar için 2006 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ile 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılacaktır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri ve kadro sayısı aşağıda belirtildiği şekilde tespit edilmiş olup bu puan türleri 2006-KPSS/1 KILAVUZU?nda yer alacaktır.

PUAN TÜRÜ/ KADRO SAYISI

KPSSP9 4
KPSSP24 4
KPSSP33 3
KPSSP37 1
KPSSP48 1
KPSSP97 2

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, ayrıca TBMM tarafından yapılacak sözlü sınav ve mülakata alınacaklardır.

II. ARANAN ŞARTLAR :

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. En az 4 yıl süre ile eğitim veren fakülte ve yüksek okulların;

KPSSP9 ve KPSSP24 puan türleri için İktisat, İşletme, Maliye,

KPSSP33 puan türü için Uluslar arası İlişkiler,

KPSSP37 puan türü için Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,

KPSSP48 puan türü için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,

KPSSP97 puan türü için Hukuk,

bölümlerinden ve bu bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim programlarının birinden mezun olmak,

3. Askerlikle ilişkisi bulunmamak, (Askerlik hizmetini yapmış veya sınav tarihinde erteletmiş olmak.)

4. Sınav tarihinde askerliğini yapmayanlar için 30, askerliğini yapmış olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak (Bayan adaylar için 30 yaşını doldurmamış olmak şartı esas alınacaktır), Kurum içinden sınava katılacaklar için 33, doktora derecesine sahip olanlar için de 35 yaşını geçmemiş olmak.)

5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek, herhangi bir vücut veya akıl hastalığı veya sürekli bir hastalığı bulunmamak, (Sözlü sınav ve mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu istenilecektir.)

III. SÖZLÜ SINAV VE MÜLAKAT :

KPSS Sınavına katılma şartlarını taşıyanlardan Uzman Yardımcılığı sözlü sınav ve mülakatına çağırılacak adayların;

1. 2006 yılı (A) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı sonucunda yukarıda belirtilen puan türlerinden, ağırlıklı standart puanı 100 üzerinden 70 ve daha yüksek puan almış olmaları,

2. a) KPSSP9, KPSSP33, KPSSP48 sınav türlerinden sınava girecekler için 2006 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS/1 yabancı dil testinde (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az % 80 soruya doğru cevap vermiş olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından en az 80 puan almış olmak (B düzeyi) veya TOEFL sınavından en az 213 (yeni), ya da 550 (eski) puan almış olmaları,

b) KPSSP97, KPSSP37, KPSSP 24 sınav türlerinden sınava girecekler için 2006 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS/1 yabancı dil testinde (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az % 70 soruya doğru cevap vermiş olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından en az 70 puan almış olmak (C düzeyi) veya TOEFL sınavından en az 193 (yeni), ya da 523 (eski) puan almış olmaları gerekmektedir. (B düzeyi tercih nedenidir.)

3. Bu şartları taşıyan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlayarak bu ilanın (I) maddesinde belirtilen kadronun 4 katı aday sözlü sınav ve mülakata çağırılacaktır.

IV- BAŞVURU :

2006 yılı (A) grubu kadrolar için yapılacak KPSS/1 sınavı sonucunda 100 üzerinden 70 ve daha yüksek puan alarak başarılı olan adaylardan Kurumumuzdan görev talebinde bulunanlar, 2006 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS/1 sonuçlarının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince açıklandığı tarihi takip eden 30 gün içinde (30 uncu gün dahil), özgeçmişlerini belirtir bir dilekçe, 2006 yılı KPSS Sınav Sonuç Belgesi ve bu ilanın III. Bölüm 2. maddesinde istenilen yabancı dil şartını taşıdıklarını belirtir yabancı dil sınav sonuç belgesi ile birlikte TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğüne şahsen başvuracaklardır.

Yapılacak değerlendirme sonucunda bu ilanın III. Bölüm 3. maddesinde yapılacak sıralamaya göre sözlü sınav ve mülakata katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ve başvuru sırasında istenilecek belgeler, TBMM Genel Sekreterliği www.tbmm.gov.tr. İnternet adresinden duyurulacaktır.

Sözlü sınav ve mülakat için yapılacak başvurularda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile gerçeğe aykırı belge ibraz edenlerin tespit edilmesi halinde, başvuruları kabul edilmeyecek, daha sonra bu durumları tespit edilenler, sözlü sınav ve mülakata girip başarılı olsalar bile sınavları geçersiz sayılacak ve göreve alınmayacaktır. Göreve alınmış olanların işlemleri iptal edilerek görevlerine son verilecektir

İlgilenenlere duyurulur.