Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 02 Ekim 2013 00:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden:

1. Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim üyesi (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) alınacaktır.

2. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve başlıca araştırma eserini belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3. Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını ve ilan açıklamalarını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

4. Yardımcı Doçent kadrosu için adayların, başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve yabancı dilini belirten (*) başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesini, varsa yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek İlgili Fakülte Dekanlıklarına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

5. Başvuracak adayların ilanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

7. Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Yardımcı Doçent kadrolarına başvuru yapamazlar.

8. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

9. Başvuru adresi:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü

Çankırı Cad. Çiçek Sok. No: 3 Kat : 1 Ulus/ANKARA

(*) Yardımcı Doçent adayları için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI/ALANI ÜNVANI DERECESİ ADET AÇIKLAMA
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Doçent 1 1 Modern Türk Şiiri üzerine çalışmaları olmak
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji   Doçent 1 1 Suç Sosyolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji   Doçent 1 1 Siyasi liderlik ve siyaset psikolojisi alanında çalışma yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Yardımcı Doçent 4 1 20. ve 21. Yüzyıl aşıklık geleneği üzerine çalışmaları bulunmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat İktisat Teorisi Doçent 1 1 Makro ekonomi, para ekonomisi, enflasyon ve ekonomik modelleme konularında çalışmaları olmak
Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Mali Hukuk Yardımcı Doçent 3 1 Muhasebe bağımsız denetim yerel yönetimlerde finansman ve vergi hukuku alanında çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri İslam Felsefesi Doçent 1 1 İslam düşüncesinde varlık felsefesi ve Ahlak felsefesi üzerine çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Yardımcı Doçent 3 1 18.-19. yy. Osmanlı Tasavvufu ve mutasavvıfları hakkında çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Yardımcı Doçent 3 1 Hadis öğretim teknikleri, hadis-siyaset ilişkisi ve hadislerin fıkhi delaletleri konularında çalışmalar yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Hukuk Tarihi Yardımcı Doçent 1 1 Osmanlı Ceza Hukuku alanında çalışmaları olmak.
Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Türk Din Musikisi Doçent 2 1 Müzikoloji alanında Doçentlik ünvanı almış olmak ve bu alanda deneyimli olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Doçent 2 1 Termoelektrik konvertörler yardımıyla güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi ve Kuantum sistemlerinin teorik olarak incelenmesi ve uygulamaları alanlarında çalışmış olmak
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Yardımcı Doçent 5 1 Lisans ve doktora derecelerini Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olmak. Hibrit Enerji Üretim Sistemleri ve solar izleyiciler alanında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Lisans ve doktorası seramik mühendisliği bölümünden almış olmak, Si 3 N 4 ve gözenekli seramiklerin tasarımı ve karakterizasyonu alanlarında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Lisans ve doktorasını Endüstri mühendisliği bölümünden almış olmak, Yapay sinir ağları, genetik algoritmalar ve süreç planlama konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Profesör 1 1 Geoistatistik alanında doktora yapmış olmak, Gözenek-geçirgenlik dağılımı ve coğrafi bilgi sistemleri alanında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Matematik-Bilgisayar Doçent 1 1 Cebirsel kodlama teorisi, cebirsel sayı teorisi, cebirsel geometri konularında çalışmış olmak
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Matematik-Bilgisayar Yardımcı Doçent 1 1 Yazılı özgün metinler ve ayrıntılama kuramına ilişkin çalışma yapmış olmak
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Matematik-Bilgisayar Yardımcı Doçent 2 1 Matematik alanında lisans, bilgisayarla uzaktan eğitim konusunda doktora yapmış olmak
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Tıbbi biyoloji alanında doktora yapmış olmak, Antioksidanların kromozomlar üzerindeki etkileri konusunda çalışmaları olmak
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Yardımcı Doçent 5 1 Gebelikte maternal leptin düzeyi ve endometriosis konularında çalışmaları olmak. İngilizceden A düzeyinde belgesi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 2 1 Çocuk gastroenterolojisi yan dal uzmanı olmak, karaciğer nakil ve alanında uluslar arası proje yönetimi konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Yardımcı Doçent 2 1 Sağlık Hizmetlerinin planlanması ve yönetimi konusunda yurt dışı ve yurt içi eğitim almış olmak ve Tanı ve Tedavi Rehberliği, Hastalık Yükleri ve Maliyetleri, Hastane Tabanlı Sağlık Teknolojileri konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Profesör 1 1 Temel immünoloji yüksek lisansı yapmış olmak, Behçet hastalığında genetik çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Farmakoloji Yardımcı Doçent 2 1 Farmakoloji alanında Tıpta uzmanlık eğitimi almış olmak, Behçet hastalığının farmakogenetiği konusunda çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Yardımcı Doçent 3 1 Malign ve benign tiroid nodüllerinde elastosonografik çalışması mevcut olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yardımcı Doçent 3 1 Nörobruselloz, tatarcık humması ve HIV/AIDS hastalıkları ile ilgili ve sağlık çalışanlarının sağlığı konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji   Yardımcı Doçent 2 1 Fizyoterapi lisans mezunu olmak, odyoloji ve konuşma bozuklukları doktorası yapmış olmak, bilgisayarlı dinamik posturografi konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji   Yardımcı Doçent 3 1 Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı olmak, normal işitmeye sahip kişilerde logon stimulus kullanılarak yapılan vestibüler uyarılmış miyojenik potansiyeller (VEMP testi) konusunda çalışma yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet   Yardımcı Doçent 1 1 Eğitim Psikolojisi alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak, Sosyal destek, özürlülük alanı ile özel eğitimde proje ve çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri   Yardımcı Doçent 3 1 Sporda marka bilinci konusunda doktora yapmış olmak. Okullarda beden eğitiminin gerçekleşme düzeyi konusunda çalışmaları olmak