Sağlık Bakanlığı, istifa sonrası dönüş kur'a ilanı

İlan Giriş : 19 Nisan 2006 16:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı, istifa sonrası dönüş kur'a ilanı

SAĞLIK BAKANLIĞI
İSTİFA SONRASI YENİDEN ATAMA İLAN METNİ

Bakanlığımız emrine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesindeki ?İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler?? hükmü ve Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliği?nin 15 inci maddesi çerçevesinde yeniden atama suretiyle açıktan
250 Adet Hemşire,
250 Adet Ebe,
180 Adet Sağlık Memuru
- 25 Adet Tıbbi Sekreter,
- 15 Adet İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyeni,
- 30 Adet Anestezi Teknisyeni,
- 30 Adet Röntgen Teknisyeni,
- 30 Adet Laboratuar Teknisyeni,
- 30 Adet Toplum Sağlığı Teknisyeni,
- 10 Adet Diş Teknisyeni ve
- 10 Adet Çevre Sağlığı Teknisyeni,
10 Adet Biyolog,
10 Adet Fizyoterapist,
5 Adet Diyetisyen ve
5 Adet Diş Protez Teknisyeni olmak üzere,
toplam 710 adet personel alınacaktır.

Atanılacak kadrolar ve kura ile ilgili diğer hususlar aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu kadrolara açıktan atanmak için usulüne uygun olarak müracaat edip müracaatları uygun görülenlerin kuraları Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak notere yaptırılacaktır.

Kura Başvuruları; Bakanlığımız (http://personel.saglik.gov.tr/pbs/index.aspx) internet adresinden yapılacak olup 15/04/2006 Cumartesi günü başlayıp, 30/05/2006 Salı günü sona erecektir. İnternet sayfasındaki bilgiler doldurulup, başvuru formunun 2 (iki) nüsha olan çıktısını alarak imzalayıp, noterden başvuruyu kendisinin yaptığına dair onaylatarak en son görev yaptığı kurumdan alacağı onaylı hizmet cetveli ve diplomasının noter tasdikli sureti ile birlikte APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İstatistik Daire Başkanlığı Kura ve Toplu İşlemler Şube Müdürlüğünde en geç 08/06/2006 Perşembe günü mesai bitimine kadar olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir. Belgeleri 08/06/2006 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine ulaşmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecektir.

Müracaat edenlerin Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliği?nin 15 inci maddesi gereğince atanmak istediği unvan ve branşta daha önce çalışmış olması, bu unvan ve branşla ilgili diplomaya sahip olması ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

21/04/2005 tarih ve 5335 Sayılı ?Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun?un 30. Maddesine göre; herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olanlar ile belgeleri eksik olanlar, belirtilen süre içinde başvurmayanlar, yanlış müracaatta bulunanlar ve başka kurumda çalışmakta iken, görevinden ayrılıp Bakanlığımızın açmış olduğu kuraya müracaat eden personelden asaleti tasdik olmayanların ve kura tarihi itibariyle 657 sayılı kanunun 97 inci maddesindeki şartları taşımayanların müracaat evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca APS ve özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Bakanlığımıza zamanında ulaşmaması halinde sorumluluk Bakanlığımıza ait değildir.

Bakanlığımıza gelen noter tasdikli başvuru formu ile internet kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvuru formu iptal edilecektir.

Kura sonucu yerleştirilenler kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak kadrolara atanırlar. Ancak, müktesebine uygun münhal kadro bulunmaması halinde; Kadroları daha üstte olanlar ise kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanıncaya kadar daha alt kadrolara atanabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen şekilde müracaat edenler, tercihleri doğrultusunda münhal kadrolara bilahare ilan edilecek yerde bilgisayar ortamında 30/06/2006 tarihinde noter tarafından kura ile yapılacaktır.

Atamalar, söz konusu kadrolarla ilgili açıktan atama izin prosedürlerinin tamamlanması halinde mümkün olabilecektir.

Yukarıdaki usûle göre, Bakanlığımıza açıktan atananların bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklarını bilerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız kadrolarına açıktan atama kurası sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, istenilen belgeleri kura sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Bakanlığımıza getirmeleri gerekmektedir.