Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Eylül 2013 07:56, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞO'NDEN AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 25. ve 23.maddeleri ile bu Kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığfnca yayınlanan öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği asgari şartlara haiz öğretim Üyesi (Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna) alınacaktır.

Başvuru Şartları:

Doçent kadroları için,, başvurdukları birim ve bölümü belirten dilekçe, özgeçmiş, onaylı lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları ile onaylı doçentlik ve yabancı dil belgelerinin (belgelerin asılları ile birlikte gelindiğinde, fotokopilerinin onayları yapılabilecektir), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört (4) takım dosya ile Personel Daire Başkanlığına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadroları için, başvurdukları birim ve bölümü belirten dilekçe, özgeçmiş, onaylı lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları ile onaylı yabancı dil belgesi (belgelerin asılları ile birlikte gelindiğinde, fotokopilerinin onayları yapılabilecektir), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört (4) takım dosya ile Personel Daire Başkanlığına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Yardımcı Doçent adayları için 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemize başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan denklik belgesi.

Üniversitemizde İngilizce eğitim yapılacağından; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığfnın 28.06.2009 tarih 27272 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğinin 7'inci maddesinin 3'üncü fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen yabancı dil yeterlilik şartlarına haiz olması gerekmektedir.

Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartları taşımaları gerekmektedir. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı, ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Adaylar başvuru dilekçesini web http://www.adanabtu.edu.tr adresinden alarak başvuracaklardır. Belirtilen koşulları taşımayan ve süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

DUYURULUR.

Rektörlük:0 322 455 00 00

Birimi Bolümü Kadro Unvanı Kadro Derecesi Kadro Sayısı Niteliği
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yard . Doçent 3 1 Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümü lisans mezunu ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmtş olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Yard.Doçent 3 1 Makine Mühendisliği Bolümü lisans mezunu ve Makine Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Yard.Doçent 3 1 Gıda Mühendisliği Bolümü Lisans mezunu ve Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış olmak, Isı Transferi konusunda çalışmalan bulunmak,
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Yard.Doçent 3 1 Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans mezunu ve Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış olmak, gıdalann kurutulmasında modelleme konusunda çalışmalan bulunmak.
İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Yard.Doçent 3 1 İşletme Bölümü lisans mezunu ve Finans alanında doktora yapmış olmak. Davranışsal Finans konusunda çalışmaları bulunmak.
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Doçent 1 1 Pazarlama alanında Doçent unvanı almış olmak ve Kent Pazarlamasında Turizmin Geliştirilmesine Yönelik çalışmalan bulunmak.
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Yard.Doçent 3 1 Pazarlama alanında doktora yapmış olmak, hizmet kalitesi ve sektöründe standartlaşma konulannda çalışmalan bulunmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yard.Doçent 3 1 Yerel Yönetim Sistemleri alanında doktora yapmış olmak.