Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Eylül 2013 08:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTORLÜGÜ'NDEN

Üniversitemiz Yüksekokul ve Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun 23., 25. ve 3747 Sayılı Kanunla değişik 26. maddesinin (b) bendi ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile 14 nüshal ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müaurlüğü'ne başvurmaları duyurulur.

Aranılan Nitelikler

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adaylann Pazarlama alanında doçent unvanı almış olması gerekmektedir.

(c) Adayların Niceliksel Siyaset Bilimi Yöntemleri ve Siyasal iktisat alanlarında uzman olması gerekmektedir.

(d) Adayların Modern Siyaset Felsefesi ve Siyasi Düşünceler Tarihi alanlarında uzman olması gerekmektedir.

( e) Adayların Zemin davranışının deneysel ve analitik incelenmesi ve santrifüj modelleme alanında uzman olması gerekmektedir.