Adıyaman Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 11 Eylül 2013 09:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adıyaman Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

Adıyaman ÜniversitesiRektörlüğünden:

Üniversitemize,2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğihükümlerine göre devamlı statüde çalıştırılmak üzere Öğretim elemanlarıalınacaktır. Adayların, 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki ve diğer ilgilimevzuatlardaki şartları taşımaları gerekmektedir. (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarınÜniversitelerarası Kurul?ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.)

1 - ProfesörKadrosuna Müracaat Edeceklerin: Dilekçeleri ekinde özgeçmişini, noterdentasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılanatıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan vebelgeleyen 6 takım dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

2 - DoçentKadrosuna Müracaat Edeceklerin: Dilekçeleri ekinde özgeçmişini, noterdentasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini ve bilimsel çalışma veyayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

MÜRACAATYERİ VE TARİHİ: Profesör ve Doçent adaylarının Üniversitemiz Personel DaireBaşkanlığına, ŞAHSEN başvurmaları gerekmektedir.

Müracaatlarilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılmalıdır.

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI ÜNVANI DRC. ADET AÇIKLAMA                    
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam ve İsla m Mezhepleri Tarihi Profesör 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*
İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Di n Bilimleri İslam Felsefe si Profesör 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*
İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Di n Bilimleri Din Bilimleri Profesör 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*
İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları İslam Tarihi Profesör 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam ve İsla m Mezhepleri Tarihi Doçent 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagati Doçent 1 1 Alanında do ktora yapmış olmak.*

(*): Arapça ders verme yeterliliğine sahip olmak; ya lisansını veya doktorasını Arapça eğitim yapan bir Yükseköğretim kurumundan almak ya da ÖSYM Yabancı Dil Sınavından Arapça dilinde 80 ve üzeri puan almış olmak.