Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Eylül 2013 10:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

Mimar Sinan Güzel SanatlarÜniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizbirimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet MemurlarıKanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğiesaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuracakadayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23., 25. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşullarısağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖRkadroları için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim,anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırmaeseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleridilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adetfotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini,öğrenim belgelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferanstebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını vebunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devameden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim uzmanlığı)çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayanve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek ÜniversitemizREKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.(Postadakigecikmeler dikkate alınmayacaktır)

DOÇENTkadroları için;

Daimistatüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını belirttikleri dilekçelerine; doçentlikbaşarı belgesini, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adetfotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, yayınlistelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek,Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmalarıgerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

Yurtdışındanalınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olmasışarttır.

Başvurusüresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihitatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuruyapılabilecektir.

Kadrodereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerdenöğrenilecektir.

Duyurulur.

MİMARLIK FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Bölge Planlama Prof. 1 Planlama Bilim Dalında Doçent unvanı almış olmak, Küreselleşme, Küresel Kent, Kentsel Dönüşüm ve Gecekondu, Yerel Siyaset konularında araştırma ve yayınlara sahip olmak.
Bina Bilgisi Prof. 1 Mimar kökenli olmak, kullanıcı katılımı alanında doktora yapmış olmak, fiziksel çevrenin korunması konusunda ve yapılanmış çevrede mimari tasarım sorunlarında uzman olmak, Almanca ve İngilizceyi ders verecek düzeyde biliyor olmak.
Bina Bilgisi Doç. 1 Mimar kökenli olmak, mimarlık tasarım kuramları, eğitimi ve tarihi konusunda doktora çalışması ve bu alanlarda yoğunlaşmış araştırma ve yayın yapmış olmak, konut projeleri, kent ve konut yerleşmeleri, kentsel (mekânsal ve sosyal dönüşüm projelerinde en az 10 yıl deneyimli olmak, Bina Bilgisi eğitiminde en az 3 yıllık eğitim deneyimi olmak, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerinden en az ikisini bilmek.
Bina Bilgisi Doç. 1 Mimar kökenli olmak, doktorasını Bina Bilgisi alanında ?Tarihi Çevre İçinde Binaların Yeniden Kullanımı ve Kente Katılımı? konusunda yapmış olmak, Mimarlık eğitimi konusunda araştırma ve yayın yapmış olmak, Mimarlık, Erk ve Kimlik konularında yayın yapmış olmak, Mimari Teknik Resim ve Mimari Uygulama Projesi Atölyesinde en az 10 yıllık eğitim deneyimi olmak.
Bina Bilgisi Doç. 1 Mimar kökenli olmak, Doktorasını Bina Bilgisi alanında ?Mimarlıkta Enerji Korunumu Bağlamı Tasarım Teknoloji İlişkisi? konusunda yapmış olmak, Eğitim, Sağlık ve Kütüphane binaları konusunda çalışma, araştırma ve yayın yapmış olmak, enerji verimli tasarım ve ekolojik mimarlık konularında yayın yapmış olmak, Mimari Uygulama Projesi Atölyesinde en az 10 yıl, Mimari Proje Atölyesinde 5 yıl eğitim deneyimi olmak.
Yapı Bilgisi Doç. 1 Mimar kökenli olmak, proje ve yapım yönetiminde Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak, inşaat sektörünün yapısı, sürdürülebilirlik ve proje finansmanı konularında yayın yapmış olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Seramik Tasarımı Doç. 1 Uzmanlık alanı Mimari Seramik ve Çağdaş Seramik Sanatı olan, Sanat Projeleri ve Sanat Atölyeleri alanında en az 8 yıllık deneyimi olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Yeni Türk Edebiyatı Doç. 1 Türk polisiye edebiyatı üzerinde araştırma ve incelemeleri bulunmak.
TAŞINABİLİR KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM YÜKSEKOKULU
ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Taşınabilir Kültür Varlıklarını Prof. 1 Atom ve Molekül Fiziği alanında Doçentlik unvanını almış olmak, Kuvantum Kimyasal Hesaplamalar, Atom ve Moleküler Etkileşmeler, Spektroskopi konusunda bilimsel yayınlarının bulunması, İleri Analiz Cihazlarının kullanımında deneyimli olmak, Kültür Varlıklarını Koruma-Onarımı için malzeme analizi konusunda uzman olmak.
Koruma ve Onarım Yüksekokulu