Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6 hukuk, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, 4 orman fakültesi ve inşaat mühendisliği mezunu olmak üzere toplam 10 müfettiş yardımcısı alacak.

İlan Giriş : 07 Eylül 2013 00:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Orman ve Su İşleri Bakanlığında görevlendirilmek üzere giriş sınavı ile 10 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Yazılı ve sözlü olmak üzere 2 bölümden oluşan giriş sınavı sonucunda atama yapılacak kadrolardan 6?sı hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birini bitirmiş olanlardan, 4?ü ise orman fakülteleri ile inşaat mühendisliği bölümünü bitirmiş olanlardan tercih edilecek olup, giriş sınavıyla ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A) Sınav Tarihi ve Yeri: Yazılı sınav 26 Ekim 2013 tarihinde 10.00-12.00 saatleri arasında Ankara?da Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (GAZİSEM) belirlediği sınav salonlarında yapılacaktır.

B) Sınava Katılma Şartları:

1) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak, 2) 01.01.2013 tarihi itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak (5525 sayılı Kanunun ek 1 nci maddesinin son fıkrası kapsamına girenlerin durumlarını başvuru formuna ekleyecekleri belgelerle tevsik etmeleri gerekmektedir), 3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Orman Fakülteleri ve İnşaat Mühendisliği ile bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen yurtiçi veya dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak, 4) Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşulunda seyahat etmeye elverişli bulunmak, 5) Bu sınava iki defadan fazla katılmamış olmak, 6) ÖSYM tarafından 2012 veya 2013 yıllarında yapılan A grubu Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucunda; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP35, KPSSP38, KPSSP40 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda, en yüksek puan sıralamasına göre ilk 120 kişi içerisinde bulunmak (120 nci adayla aynı puana sahip olanlar da sınava kabul edilecektir). Orman fakülteleri ile inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için ise KPSSP3, KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda, en yüksek puan sıralamasına göre ilk 80 kişi içerisinde bulunmak (80 inci adayla aynı puana sahip olanlar da sınava kabul edilecektir),

C) Sınav başvuruları 10-25 Eylül 2013 tarihleri arasında Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Eskişehir Yolu 9. Km TOBB İkiz Kuleler D Blok 22. Kat 06530 Çankaya/ANKARA veya www.ormansu.gov.tr internet adresinden temin edilecek aday başvuru formu doldurularak istenilen belgelerle birlikte (KPSS sonuç belgesi, diploma ya da bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti ya da aslı gösterilmek şartıyla Başkanlıktan onaylı sureti, 2 adet fotoğraf) şahsen veya posta yoluyla belirtilen adrese yapılacaktır. Posta ile zamanında ulaşmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

D) Sınavın İçeriği ve Değerlendirme: Giriş sınavı a) Teknik kökenli adaylar için; 1) Branşa ait mesleki konular, 2) Hukuk (Hukukun Temel Kavramları, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve Ceza Hukukunun genel hükümleri), 3) Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden birisi). b) Teknik kökenli olmayan adaylar için; 1) Hukuk (Hukukun Temel Prensipleri, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku ve İş Hukukunun genel hükümleri), 2) İktisat (İktisat Teorisi, Mikro ve Makro İktisat), 3) Maliye (Genel Maliye Teorisi, Maliye Politikası, Kamu Gelir ve Giderleri, Bütçe), 4) Genel Muhasebe, 5) Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden birisi) konularından yapılacaktır. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için; sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 puan almak gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavda yazılı sınav konuları ve genel kültürle ilgili sorular sorularak, adayların konuyu kavrama, ifade yeteneği, zamanında ve isabetli karar verme, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışları gibi kişisel nitelikleri değerlendirilecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerince verilen notların ortalamasının 70?ten aşağı olmaması gerekmektedir.

Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının ilanından itibaren 7 işgünü içinde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına itiraz edilebilecektir. Yazılı sınav sonuçlarına itiraz için GAZİSEM T. Halk Bankası Gazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki TR 930001200129400006000038 IBAN no.lu hesaba 40.00-TL yatırılarak belgesi Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına verilecektir.

Giriş sınavına ilişkin diğer bilgiler Bakanlığın (www.ormansu.gov.tr) internet adresi ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına ait (0 312) 2481742 no.lu telefondan öğrenilebilir.

İlan olunur.