Marmara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 04 Ağustos 2013 00:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Gastroenteroloji Enstitüsü aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmalarıgerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

"Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur."

BİRİM ADI BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI-ANASANAT DALI KADRO UNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Bankacılık ve Sigortacılık YO Bankacılık - Yrd.Doç. 1 Bankacılık Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak ve bankacılık alanında çalışmaları bulunmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Ortaçağ Tarihi Profesör 1 Ortaçağ Tarihi alanında doçent olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Yakınçağ Tarihi Doçent 1 Yeniçağ ve Yakınçağ tarihi alanında doçent olmak, 19. yüzyıl Irak tarihi üzerine çalışmaları bulunmak
Gastroenteroloji Enstitüsü - - Yrd.Doç. 1 En az 4 yıllık Gastroenteroloji uzmanı olmak, Karaciğer hücre kültürü ve hepatit C virüsü ile infekte hücre kültür ve modellemede en az 1 yıllık deneyimi olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Ceza ve Ceza Usul Hukuku Profesör 1 Alanında Doçent olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Mali Hukuk Profesör 1 Alanında Doçent olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Profesör 1 Alanında Doçent olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Profesör 1 Deniz/Deniz Ticaret Hukuku Alanında Doçent olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Medeni Hukuk Doçent 1 Alanında Doçent olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Ceza ve Ceza Usul Hukuku Yardımcı Doçent 1 Alanında Doktora yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Muhasebe ve Finansman Profesör 1 Muhasebe alanında Doçent Unvanı almış olmak, İleri düzeyde Almanca ve ayrıca tercihen İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak, Dalında Almanca yayın yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Bilişim Yönetimi Profesör 1 Çok iyi düzeyde Almanca ve tercihen İngilizce bilmek, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında doçent olmak.
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Örgütsel Davranış Profesör 1 Alanında Doktora yapmış olmak, Alanında lisansüstü programlarda İngilizce ders vermiş ve tez yönetmiş olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 Pazarlama Bilim Dalında Doçent Unvanı almış olmak, İleri düzeyde Almanca ve ayrıca tercihen İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak, Marka Yönetimi, Tüketici Davranışları, Kurumsal Sosyal Sorumluluk gibi alanların en az birinde ulusal ve uluslararası yayın yapmış olmak
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Muhasebe ve Finansman Doçent 2 Muhasebe alanında Doçent Unvanı almış olmak, İleri düzeyde Almanca ve ayrıca tercihen İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak, Muhasebe alanında ulusal ve uluslararası çeşitli yayınlar yapmış olmak, Dalında Almanca yayın yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Muhasebe ve Finansman Doçent 1 Muhasebe ve Finansman alanında Doçent unvanı almış olmak, Alanında uluslararası yayınlanmış makalesi olması, Alanında İngilizce ders vermiş olmak.
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Örgütsel Davranış Doçent 1 Alanında Doktora yapmış olmak, Alanında lisansüstü programlarda İngilizce ders vermiş ve tez yönetmiş olmak, Alanında akademik araştırmalar yürütmüş olmak.
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Yönetim Organizasyon alanında Doçent unvanı almış olmak, İşletme Doktorası yapmış olmak, Yönetim Organizasyon ve İnsan Kaynakları alanında ulusal ve uluslararası yayın yapmış olmak, Alanında İngilizce ders vermiş olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 Pazarlama Bilim Dalında Doçent unvanı almış olmak, Perakendecilik Yönetimi, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Sosyal Medya, Kurumsal Sosyal Sorumluluk konularında Ulusal ve Uluslararası yayın yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 Pazarlama Bilim Dalında Doçent unvanı almış olmak, Pazarlama Etiği, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Sosyal Medyada Ağızdan Ağıza Pazarlama, Görsel Mağazacılık konularında Ulusal ve Uluslararası yayın yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Yönetim ve Strateji Bilim Dalında Doçent unvanı almak ve Örgüt Kültürü konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Yönetim ve Strateji Bilim Dalında Doçent unvanı almak ve Örgütsel Davranış konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Yardımcı Doçent 1 Çok iyi düzeyde Almanca ve tercihen İngilizce bilmek, İşletme Enformatiği veya Enformatik veya İşletme alanında Doktorasını yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Yardımcı Doçent 1 Çok iyi düzeyde Almanca ve tercihen İngilizce bilmek, İşletme Enformatiği veya Enformatik veya İşletme alanında Doktorasını yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Yazılım Sistemleri Geliştirme Yardımcı Doçent 2 Çok iyi düzeyde Almanca ve tercihen İngilizce bilmek, İşletme Enformatiği veya Enformatik veya İşletme alanında Doktorasını yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malz. Müh. Böl. - Yrd.Doç. 1 Polikarbonatların UV ile sertleşebilen malzemelerle kaplanması ve polimer matrisli kompozit malzemeler üzerine çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Profesör 1 Elektrofizyoloji konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları Profesör 1 Fungal enfeksiyonların tanı ve tedavisi alanında bilimsel araştırma tecrübesi bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. Halk Sağlığı Uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doçent 1 Kalp- Damar Cerrahisi Anestezisinde deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçent 1 IVF kursu sertifikası ve yurtdışından Endoskopik Cerrahi sertifikası bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nükleer Tıp Doçent 1 ?NUCLEONICA? ve ?PET/CT? sertifikalı ve ?PET/CT? / ?Gama Probe? için 5 yıl klinik tecrübeli
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 Şizofreni hastalarında bazal metabolizma hızı ile ilgili araştırma yapmış olmak ve Uluslararası Faz çalışmalarında araştırıcı olarak çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Doçent 1 Girişimsel 3-D Ekokardiyografi konusunda Uzman olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyofizik Doçent 1 15 yıllık biyofizik eğitimi tecrübesi olması, Manyetik Alanların Canlılara Etkisi üzerinde çalışmaları olması.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Yardımcı Doçent 1 Maksillofasiyal-Ortognatik cerrahi, Dudak-Damak Yarıkları, El Cerrahisi ve Distraksiyon Osteogenezi konularında deneyim sahibi olmak. Mikrocerrahi sertifikası ve deneyimi bulunmak. Yurtdışında mesleki bilgi arttırıcı çalışmalarda bulunmuş olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Yardımcı Doçent 1 Reprodüktif endokrinoloji ve infertilite alanında tezi ve çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Yardımcı Doçent 1 En az 1 yıl süreyle Yurt dışında Mezotelyoma ve Özofagus Cerrahisi konusunda çalışmış olmak.