TKİ, müfettiş yardımcılığı sınav duyurusu

İlan Giriş : 29 Mart 2006 00:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TKİ, müfettiş yardımcılığı sınav duyurusu
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına yarışma sınavı ile 7. dereceden 7 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1) SINAVA GİRİŞ KOŞULLARI :
a) Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde yazılı koşulları taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
c) Sağlık durumu her türlü yolculuk ve iklim koşullarına elverişli olmak, d) Ocak 2006 ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmak (Askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra iki yıl eklenir),
d) Taksirli suçlar dışında hürriyeti kısıtlayıcı bir ceza ile hükümlü olmamak,
e) Sicil, tutum ve davranışları yönünden Müfettiş Yardımcılığına engel bir durumu bulunmamak,
f) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004 ve 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre KPSS 54 puan türünde 80 ve daha yüksek puan almış olmak ve başvuran adaylar arasında yapılacak puan sıralamasında ilk 70 kişi arasında yer almak (Eşit puan almaları nedeniyle 70. sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınava çağrılacaktır).

2) GEREKLİ BELGELER :

Yazılı Sınav Öncesi İstenen Belgeler:
a) Sınav başvuru formu (www.tki.gov.tr adresinden temin edilebilir),
b) Nüfus Cüzdanının aslı veya Noterce onaylanmış örneği,
c) Geçerliliğini yitirmemiş A Grubu KPS Sınavlarına ilişkin Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya Noterce onaylanmış örneği,
d) İki adet vesikalık fotoğraf.

Sözlü Sınav Öncesi İstenen Belgeler:

a) Diploma veya bitirme belgesinin aslı veya Noterce onaylanmış örneği,
b) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,
c) Erkek adaylar için askerlik hizmetinin yapılmış veya ertelenmiş olduğuna dair belge,
d) Sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu raporu (sözlü sınavı kazandıktan sonra da verilebilir),
e) Altı adet vesikalık fotoğraf.

3) SINAV ŞEKLİ VE KONULARI :

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümde yapılacaktır. Yazılı sınavlardan Hukuk ve Muhasebe grubu klasik, diğerleri test usulünde olacaktır. Yazılı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı ve sözlü sınavlar aşağıdaki konulardan yapılacaktır.

a) HUKUK: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku (Genel Esaslar), Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler), Medeni Hukuk (Genel Esaslar), Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Ticaret Hukuku (Genel Esaslar), İş Hukuku (Genel Esaslar),
b) İKTİSAT: Para, Banka, Kredi ve Konjonktür, Milli Gelir, İşletme Denetimi ve Finansal Yönetim,
c) MALİYE: Türk Vergi Kanunlarının Esasları, Bütçe Teknikleri, Genel, Katma, Özel ve Özerk Bütçeler,
d) MUHASEBE: Genel Muhasebe, Bilanço Analizleri ve teknikleri,
e) MATEMATİK: Matematik, Ticari Hesap,
f) YABANCI DİL: İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birisi. (Sınavların yapılış usul ve esaslarına ait Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği ile Sınav Yönergesi www.tki.gov.tr adresinde görülebilir.)

4) SINAV TARİHİ VE YERLERİ : Yazılı sınav 10-11 Haziran 2006 günlerinde Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampusunda 09.00 - 12.00 ve 14.00 - 17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olanlar Teftiş Kurulu Başkanlığınca sonradan bildirilecek tarihte sözlü sınava çağrılacaktır.

5) BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ : Sınava katılmak için 2. maddede ?Yazılı Sınav Öncesi İstenen Belgeler? başlıklı bölümde yer alan belgelerin en geç 05.05.2006 günü mesai bitimine kadar Teftiş Kurulu Başkanlığına teslim edilmiş olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular, postadaki gecikmeler ve eksik veya geçersiz belgelerle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Gerekli koşulları sağlayanlara fotoğraflı ?Sınava Giriş Belgesi? 15.05.2006 tarihine kadar iadeli taahhütlü mektup ile adreslerine gönderilecektir. 31.05.2006 tarihe kadar ?Sınava Giriş Belgesi? kendilerine ulaşmayan adaylar Sınav Giriş Belgesinin bir suretini TKİ Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edebilirler. Sınava girecek adaylar; Sınava Giriş Belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi özel bir tanıtıcı kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaklardır.

6) BAŞVURU ADRESİ : Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hipodrom Caddesi No: 12, Kat: 8 Yenimahalle - Ankara

7) SINAV DEĞERLENDİRMESİ : Yazılı sınavda her sınav grubunun tam puanı 100?dür. Sınavın kazanılması için sınav yapılan her gruptan en az 60 puan alınması ve grupların not ortalamasının en az 65 puan olması şarttır.

8) YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI : Yazılı sınavda başarılı olan adayların listesi 26.06.2006 tarihinde Sınav Kurulunca hizmet binasının girişine asılarak ve ayrıca www.tki.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Kişilere ayrıca tebligat yapılmayacak olup, bu duyurular tebligat yerine geçerli sayılacaktır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz : Sınav sonuçları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihinden başlayarak 7 takvim günü içinde dilekçe ile başvurmak suretiyle sınav sonuçlarına itiraz edebilirler.

İlan olunur.