Jandarma Astsubay MYO Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Mart 2006 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Jandarma Astsubay MYO Öğrenci Alım İlanı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU
2066-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA
JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULUNA
ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

15 Mart 2006 / Hürriyet

1. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu; lise ve dengi okul mezunu erkek adaylardan, Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu miktarda muvazzaf astsubay yetiştiren, ön lisans düzeyinde iki yıl süreli eğitim-öğretim veren, parasız yatılı Askerî Yükseköğretim Kurumudur. İki yıllık eğitim-öğretim süresince, öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmakta, başarılı olan öğrenciler astsubay çavuş rütbesi ile göreve başlamaktadır.

2. 2006-2007 Eğitim-öğretim yılında Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adayların başvuruları, 27 Mart 2006 tarihinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarında ve ANKARA Beytepe'de bulunan Jandarma Okullar Komutanlığında oluşturulan başvuru bürolarında başlayacak, 05 Mayıs 2006 tarihinde sona erecektir.

3. Başvuru için gerekli bilgileri içeren Tanıtım Broşürü ile Başvuru Belgeleri İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ile ANKARA Beytepe'de bulunan Jandarma Okullar Komutanlığındaki başvuru bürolarından temin edilecektir.

4. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuruda bulunacak adayların;
a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması,
b. Lise/dengi okullardan (Liseler, Çok Programlı Liseler, Öğretmen Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri, Teknik Liseler, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Diğer Meslek Liselerinin başvuru kılavuzunda belirtilecek programlarından) 2005 yılında mezun olması veya en geç Haziran 2006 döneminde mezun olabilecek durumda olması,
c. 2006 yılı itibariyle en fazla 21 (1985 doğumlu) yaşında olması,
ç. TSK sağlık yeteneği yönetmeliğinde belirtilen askerî öğrencilikle ilgili sağlık koşullarına sahip olması,
d. Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonucunda şüpheli ve sakıncalı hallerinin bulunmaması,
e. Askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkmamış veya çıkarılmamış; sivil okullardan çıkarılmamış olması gerekmektedir.

5. ÖSYM tarafından yapılacak 2006 yılı öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) katılmış olmak ve ÖSS sonuçlarının açıklanmasını müteakip Jandarma Genel Komutanlığınca belirlenecek olan taban puan (ÖSS-SAYISAL-1, ÖSS-SÖZEL-1, ÖSS-EŞİT AğIRLIK-1, ÖSS-YABANCI DİL) ve üzeri puan almış olan adaylar; 31 Temmuz-04 Ağustos 2006 tarihleri arasında "Jandarma Eğitim Komutanlığı / Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/ANKARA"da yapılacak olan Fizikî Kontrol, Bedenî Yetenek ve Mülakat sınavlarına alınacaklardır.

6. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olan astsubayların zorunlu hizmet süresi 15 yıl olup, dileyen bu süre sonunda ayrılma hakkına sahiptir.

7. Gerekli niteliklere sahip Jandarma Astsubaylar, uygulanacak sınavda başarılı olmaları ve J.Gn.K.lığınca belirlenen kontenjan içerisinde yer almaları halinde, verilecek eğitim ve öğretimi müteakip subay olabilmektedir.

8. Başvuru ve aday kayıt işlemleri ile ilgili konularda ihtiyaç duyulabilecek diğer bilgiler, aşağıdaki telefon numaraları ve internet adresinden öğrenilebilir..

JANDARMA OKULLAR KOMUTANLIĞI

İnsan Kaynakları Seçme ve Değerlendirme Merkezi Beytepe / ANKARA

Tel: (0312) 464 51 14: (0312) 464 51 15

İnternet Adresi: www.jandarma.tsk.mil.tr