Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Çözümleyici ve Programcı Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Temmuz 2013 08:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Çözümleyici ve Programcı Alım İlanı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ÇÖZÜMLEYİCİ ve PROGRAMCI ALIMI SINAV DUYURUSU

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi çerçevesinde, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların "Sınav Şartı" başlıklı Ek 2 nci maddesinin (c) bendinde belirtilen yönteme göre, Bakanlığımızda boş bulunan Programcı (5) ve Çözümleyici (5) pozisyonlarında istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere sınavla toplam (10) personel alınacaktır. Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranlardan puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere, her bir unvan için ilk 50 aday sınava alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

I. SINAVIN TARİHİ VE YERİ Sınav 13-16/08/2013 tarihleri arasında Örnek Mah. Oruç Reis Cad. No:13 Altındağ/ANKARA adresinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasında yapılacaktır.

II. SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI A) GENEL ŞARTLAR: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak, b) Erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da askerlikten muaf bulunmak, c) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu gibi bir durumu bulunmamak, d) Yapılacak inceleme sonucunda Çözümleyici, Programcı olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

a) Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği lisans programlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) 2012 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 (B) puan türünden en az 70 puan almış olmak,

c) ingilizce bildiğini belgelemek (Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az "D" almış olmak. Ancak yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde ingilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapanlar. İngilizce dilinde TOEFL sınavında en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya IELTS sınavında 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri "D" olarak kabul edilir. Belgelerin KPDS için son 5 yıl, diğer sınavlar için son 2 yıl geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekmektedir.)

d) Html, Html5, CSS, Java Script bilgisine sahip olmak, ilişkisel veritabanı (Tercihen ORACLE), SQL bilgisine (Tercihen PL/SOL) sahip olmak, Entity Framevvork, web servis kullanımı bilgisine sahip olmak tercih sebebidir.

e) Çözümleyici pozisyonuna başvuracaklar için ayrıca:

1) BİM'de kullanılan programlama dillerinden (C#, VB.Net) biri ile birlikte diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek,

2) En az 1 yıl BİM'de Programcı olarak çalışmış olmak.

III. SINAV BAŞVURUSU

Başvurular, en geç 06/08/2013 tarihi mesai bitimine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı 3. Kat Örnek Mah. Oruç Reis Cad. No: 13 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihi mesai bitim saatine kadar Bakanlıkta olması kaydıyla posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuruda istenilen belgeler Sözleşmeli Çözümleyici ve Programcı Sınav Başvuru Formunda belirtilmiştir. Sınav Başvuru Formu http://basvuru.gsb.gov.tr adresinde yer almaktadır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınava girecekleri gün ve saatler 07/08/2013 tarihine kadar http//basvuru.gsb.gov.tr web adresinde ilan edilecek olup, sınava katılmaya hak kazanan adaylar aynı web adresinden "Sınav Giriş Belgesi" temin edebilecek, Sınav Giriş Belgeleri ayrıca haberleşme adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplenne herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Adaylar sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birini yanlarında bulunduracaklardır.

IV. SINAVIN ŞEKLİ, SINAV KONULARI ve DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav, mesleki bilgiyi ve uygulama becerisini ölçecek biçimde sözlü sınav şeklinde gerçekleştirilecektir.

A) SINAV KONULARI - Html, CSS - Web Servisler - Java Script -SOL-PUSOL

B) SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak şarttır. Programcı ve Çözümleyici unvanlarının her biri için başarı sırasına göre en yüksek puan alan ilk 5 aday sınavı kazanmış kabul edilecektir. Sınavı kazanan adayların gerekli şartları taşımadığının anlaşılması, atanmaktan vazgeçmesi veya atandığı halde göreve başlamaması halinde atama yapılmak üzere her bir unvan için başarı sırasına göre 5 aday yedek olarak belirlenecektir. Sınavı kazananlardan Sınav Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

V. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

Sınav sonuçlan http://basvl)ru.gsb.gov.tr web adresinde ilan edilerek duyurulacak adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sınav sonuçlarına itirazlar ilan tarihinden itibaren üç iş günü içerisinde yazılı olarak Bakanlığa yapılabilecek, itirazlar Sınav Komisyonu tarafından üç iş günü içerisinde incelenecek ve sonucu adaylara bildirilecektir.

VI. DİĞER HUSUSLAR

Yukarıdaki açıklamalar dışında, (0312) 596 60 38 - 596 63 03 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.

İlan olunur.