Karabük Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 20 Temmuz 2013 14:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karabük Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. Adayların 01-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında internet aracılığıyla (http://fbe.karabuk.edu.tr) müracaat etmeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

ANABİLİM DALI PUAN TÜRÜ YÜKSEK LİSANS (Kontenjan) KOŞULLAR DOKTORA (Kontenjan) KOŞULLAR
MİMARLIK Sayısal 5 Fakültelerin Mimarlık veya İç Mimarlık bölümlerinden mezun olmak. 3 Enstitülerin Mimarlık veya İç Mimarlık Anabilim Dalından Yüksek Lisans mezunu olmak.
FİZİK Sayısal 5 Fen veya Mühendislik Fakültesi mezunu olmak. - -
KİMYA Sayısal 10 Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü ve Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümleri ile Eczacılık Fakültesinden mezun olmak 5 Enstitülerin Kimya, Kimya Mühendisliği ve Kimya Öğretmenliği Anabilim Dalları ile Eczacılık Anabilim Dallarında Yüksek Lisans mezunu olmak. (Bülent Ecevit Üniversitesi ile Ortak)
MATEMATİK Sayısal 5 Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü veya Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak. (İlköğretim Matematik Öğretmenliği Mezunları Başvuramaz) - -
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ile ilgili tüm diğer Mühendislik Bölümleri (Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, vb), Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Teknik Eğitim Fakültesi: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümü mezunu olmak 5 Enstitülerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ile ilgili tüm diğer Mühendislik Bölümleri (Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği vb), Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dallarından Yüksek Lisans mezunu olmak.
KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLER 1 -
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 20 Fakültelerin ilgili alanından veya Teknik Eğitim Fakültelerinin Otomotiv Eğitimi alanında Lisans Diplomasına sahip olmak. 8 Enstitülerin ilgili alanından mezun olmak veya Otomotiv Eğitimi alanında Yüksek Lisans çalışması yapmış olmak.
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Teknik Eğitim veya Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden ve Jeoloji Mühendisliği bölümü ile Fen, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya bölümlerinden mezun olmak. (Alan dışından gelen öğrencilere Bilimsel Hazırlık uygulanacaktır.) 5 Enstitülerin ilgili Anabilim Dallarından Yüksek Lisans mezunu olmak. (Alan dışından gelen öğrencilere Bilimsel Hazırlık uygulanacaktır.)
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Fakültelerin Elektrik-Elektronik, Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar, Mekatronik Mühendisliği ve Elektrik, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak. 5 Enstitülerin Elektrik-Elektronik, Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar, Mekatronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Elektrik, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği alanlarından Yüksek Lisans mezunu olmak.
MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Fakültelerin Mekatronik, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Kontrol, Makine Mühendisliği ve diğer Fakültelerin benzer bölümlerinden mezun olmak. - -
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Fakültelerin Makine, Mekatronik, Kimya ve Fizik Mühendisliği, Makine Eğitimi, Fizik veya Kimya (Fen Fakültesi) bölümlerinden mezun olmak. 5 Enstitülerin Enerji Sistemleri, Makine, Mekatronik, Kimya ve Fizik Mühendisliği, Makine Eğitimi, Fizik veya Kimya Anabilim Dallarından Yüksek Lisans mezunu olmak.
İMALAT MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 30 Fakültelerin Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metal Eğitimi, Makine Eğitimi veya ilgili bölümlerinden mezun olmak. 10 Enstitülerin Metalürji Malzeme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metal Eğitimi, Makine Eğitimi, Enerji Sistemleri Mühendisliği veya ilgili Anabilim Dallarından Yüksek Lisans mezunu olmak.
ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 12 Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak. - -
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (Sakarya Üniversitesi ile Ortak) Sayısal 6 Fakültelerin Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği veya Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak. - -
ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ Sayısal 10 Orman Endüstri Mühendisliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği veya Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi ( Bilimsel Hazırlık uygulanacaktır) bölümlerinden mezun olmak. 5 Enstitülerin Orman Endüstri Mühendisliği veya Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Anabilim Dallarından Yüksek Lisans Mezunu olmak.

BAŞVURU KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak,

B- DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Lisans veya Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak.

ALES?den başvurduğu programın puan türünde en az 60, lisans diplomasıyla başvuranlardan başvurduğu programın gerektirdiği puan türünde en az 70 standart puana sahip olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

(NOT: ALES standart puanı 55'den az olmamak koşuluyla başvurduğu Yüksek Lisans Programını Üniversitede veya başka bir Yükseköğretim Kurumunda tamamladıktan sonra bir yarıyıldan fazla ara vermemiş olmak şartıyla Doktora Programına başvuran adaylarda yeniden ALES?e girmiş olma şartı aranmaz. Bu adayların kabulünde, Yüksek Lisans Programına başvuru sırasındaki ALES standart puanları esas alınır.)

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak,

 

C- DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ KABULÜ

a) Lisansüstü Programlarına, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan (ALES) standart puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır. Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde Yabancı Dil Sınavına alınırlar. YDS'den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna Enstitü Yönetim Kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur. Adayların Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavlarının değerlendirilmesi, Anabilim/Anasanat Dalı Kurulunun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş yada en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı Dil Sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 (iki) saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı Dil Sınavında başarı notu tam notun %60 (yüzde altmış)'ıdır. Yabancı Dil Sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar Yazılı Sınava alınmaz.

b) Yüksek Lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 60?ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Yüksek Lisans Programlarına kabul edilirler.

c) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; ALES puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 65?in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70 puan, lisans ile kabullerde en az 75 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Doktora Programlarına kabul edilirler.

D- BAŞVURU

a) Adaylar başvurularını 01-26 Ağustos 2013 tarihlerinde yapabileceklerdir.

b) Başvurular Fen Bilimleri Enstitüsü için http://fbe.karabuk.edu.tr adresinden BAŞVURU FORMU doldurularak internet aracılığı ile yapılacaktır.

E- YABANCI DİL VE YAZILI SINAVLARI

Yabancı Dil ve Yazılı Sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.

  Yabancı Dil Sınavı Saat Yazılı Saat Sınav Yeri
YÜKSEK LİSANS 03.09.2013 10.00 04.09.2013 10.00 İlgili Enstitü ABD Başkanlıkları
DOKTORA - - 04.09.2013 13.00

F- SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT TAKVİMİ

Giriş Sınav Sonuçlarının İlanı 06 Eylül 2013
Öğrenci Numaralarının İlanı 06 Eylül 2013
Lisansüstü Programlara Kesin Kayıtların Yapılması 09-11 Eylül 2013
Yedek Öğrenci Kayıtlarının Yapılması 12-13 Eylül 2013
Öğrenci Katkı Paylarının Yatırılması ve Ders Alma 09-13 Eylül 2013
Ders Almalara İlişkin Danışman Onayının Son Tarihi ve Derslerin Başlaması 16 Eylül 2013

G-KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans, Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

b) Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans, Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Not durum belgesinin (Transkript) aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

c) ALES Sonuç Belgesi aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

d) ÜDS Sonuç Belgesi aslı veya Enstitüce onaylı sureti (Doktora öğrencileri için),

e) Nüfus Cüzdanın Enstitüce onaylı sureti,

f) Erkek öğrencilerin askerlik sevk tehirleri yapılmak üzere Askerlik Durum Belgesinin aslı (son üç ayda alınmış olmalı),

g) 6 adet Vesikalık Fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş),

h) Başvuru Beyanı (Başvuru formu imzalı),

i) 1 adet Zarf ve 10 TL Posta Pulu veya Ücreti.

NOT :

1) Adayların kesin kayıt işlemlerini şahsen yaptırmaları zorunludur. Mazereti sebebiyle gelemeyecek adaylar, bir başka kişiye noterden vekalet vermeleri suretiyle kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

2) Değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrenci sayısı 5'den daha az olan Anabilim/Anasanat Dallarında o ders yılı için Lisansüstü öğretimi açılmayabilir.

3) Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylarla, bu derecelerini Karabük Üniversitesi dışında Yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanabilir. Bu programın süresi en çok bir yıldır.

4) Başvuru bilgilerinin yanlış beyan edilmesi halinde öğrenciler kesin kayıt hakkından yararlanamayacaklardır.

5) Daha fazla bilgi edinmek isteyenler Enstitü Sekreterliği'ne başvurabilir.

Fen Bilimleri Enstitü Sekreterliği Tel: (0-370) 433 83 84


KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. Adayların 01-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında internet aracılığıyla (http://sbe.karabuk.edu.tr) müracaat etmeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.

ANABİLİM DALI BİLİM DALI PUAN TÜRÜ KONTENJAN KOŞULLAR
Yüksek Lisans Doktora
TARİH - SÖZEL 15 - Fen Edebiyat ve Edebiyat Fakültelerinin Tarih, Arap Dili ve Edebiyatı ile Fars Dili ve Edebiyatı Bölümleri; Eğitim Fakültelerinin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Tarih Öğretmenliği bölümleri ile İlahiyat Fakültesi mezunu olmak
İŞLETME - EŞİT AĞIRLIK - 20 Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak
İŞLETME - EŞİT AĞIRLIK 30 - Lisans Diplomasına sahip olmak
İŞLETME (Bülent Ecevit Üniversitesi ile Ortak) - EŞİT AĞIRLIK 10 - Lisans Diplomasına sahip olmak
KAMU YÖNETİMİ - SÖZEL EŞİT AĞIRLIK 15 - İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Hukuk Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Sözel Bölümlerinden mezun olmak
SOSYOLOJİ (Sakarya Üniversitesi ile Ortak) - SÖZEL EŞİT AĞIRLIK 10 - Lisans Diplomasına sahip olmak
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI (Sakarya Üniversitesi ile Ortak) Yeni Türk Dili SÖZEL 5 - Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümlerinden mezun olmak
İKTİSAT (Bülent Ecevit Üniversitesi ile Ortak) - EŞİT AĞIRLIK 15 - Lisans Diplomasına sahip olmak
ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER (Sakarya Üniversitesi ile Ortak) - EŞİT AĞIRLIK 20 - Lisans Diplomasına sahip olmak
COĞRAFYA - SÖZEL EŞİT AĞIRLIK 15 - Coğrafya Bölümü veya Coğrafya Öğretmenliği lisans programlarından mezun olmak
TEMEL İSLAM BİLİMLERİ (Sakarya Üniversitesi ile ortak program) - SÖZEL 30 - Lisans Diplomasına sahip olmak

BAŞVURU KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak

B- DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak.

ALES?den başvurduğu programın puan türünde en az 60 almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

(NOT: ALES standart puanı 55'den az olmamak koşuluyla başvurduğu Yüksek Lisans Programını Üniversitede veya başka bir Yükseköğretim Kurumunda tamamladıktan sonra bir yarıyıldan fazla ara vermemiş olmak şartıyla Doktora Programına başvuran adaylarda yeniden ALES?e girmiş olma şartı aranmaz. Bu adayların kabulünde, Yüksek Lisans Programına başvuru sırasındaki ALES standart puanları esas alınır.)

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşıma

C- DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ KABULÜ

a) Yüksek Lisans Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan (ALES) standart puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır. Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde Yabancı Dil Sınavına alınırlar*. YDS'den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna Enstitü Yönetim Kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur. Adayların Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavlarının değerlendirilmesi, Anabilim/Anasanat Dalı Kurulunun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş ya da en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı Dil Sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 (iki) saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı Dil Sınavında başarı notu tam notun %60 (yüzde altmış)'ıdır. Yabancı Dil Sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar Yazılı Sınava alınmaz.

b) Yüksek Lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 60?ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Yüksek Lisans Programlarına kabul edilirler.

c) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; ALES puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 65?in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Doktora Programlarına kabul edilirler.

D- BAŞVURU

a) Adaylar başvurularını 01-26 Ağustos 2013 tarihlerinde yapabileceklerdir.

b) Başvurular Sosyal Bilimler Enstitüsü için http://sbe.karabuk.edu.tr adresinden Başvuru Formu doldurularak internet aracılığı ile yapılacaktır.

E- YABANCI DİL VE YAZILI SINAVLARI

Yabancı Dil ve Yazılı Sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.

  Y.Dil Sınavı Saat Yazılı Saat Sınav Yeri
YÜKSEK LİSANS 03.09.2013 10.00 04.09.2013 10.00 İlgili Enstitü ABD Başkanlıkları
DOKTORA - - 04.09.2013 13.00 İlgili Enstitü ABD Başkanlıkları

F- SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT TAKVİMİ

Giriş Sınav Sonuçlarının İlanı 06 Eylül 2013
Öğrenci Numaralarının İlanı 06 Eylül 2013
Lisansüstü Programlara Kesin Kayıtların Yapılması 09-11 Eylül 2013
Yedek Öğrenci Kayıtlarının Yapılması 12-13 Eylül 2013
Ders Alma 09-13 Eylül 2013
Ders Almalara İlişkin Danışman Onayının Son Tarihi ve Derslerin Başlaması 16 Eylül 2013

G- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a- Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans, Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

b- Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans, Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Not durum belgesinin (Transkript) aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

c- ALES Sonuç Belgesi aslı veya Enstitüce onaylı sureti,

d- YDS/ÜDS/KPDS Sonuç Belgesi aslı veya Enstitüce onaylı sureti (Doktora öğrencileri için zorunlu, varsa Yüksek Lisans öğrencileri için),

e- Nüfus Cüzdanın Enstitüce onaylı sureti,

f- Erkek öğrencilerin askerlik sevk tehirleri yapılmak üzere Askerlik Durum Belgesinin aslı (son üç ayda alınmış olmalı),

g- 6 adet Vesikalık Fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)

NOT:

1- Adayların kesin kayıt işlemlerini şahsen yaptırmaları zorunludur. Mazereti sebebiyle gelemeyecek adaylar, bir başka kişiye noterden vekâlet vermeleri suretiyle kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

2- Değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrenci sayısı 5'den daha az olan Anabilim/Anasanat Dallarında o ders yılı için Lisansüstü öğretimi açılmayabilir.

3- Lisans derecelerini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylarla, bu derecelerini Karabük Üniversitesi dışında Yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanabilir. Bu programın süresi en çok bir yıldır.

4- Başvuru bilgi ve belgelerinin yanlış veya eksik olması halinde müracaatlar kabul edilmeyecektir.

5- Başvurular ilan metninde belirtilen mezuniyetlerin dışında kabul edilmeyecektir.

6- Daha fazla bilgi edinmek isteyenler Enstitü Müdürlüğüne başvurabilir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Tel: (0-370) 433 88 34

ADRES:

Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

İİBF Binası A Blok 1. Kat Merkez Yerleşke /KARABÜK


KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda ismi yazılı Anabilim Dalına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans öğrencileri alacaktır. Adayların 01-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.

ANABİLİM DALI BİLİM DALI PUAN TÜRÜ KONTENJAN KOŞULLAR
Yüksek Lisans
EBELİK - SAY 15 Ebelik bölümü mezunu olmak

BAŞVURU KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak

Yükseköğretim Kurumu?nca belirlenen ALES geçerlilik Tablosu

ALES sınavının yapıldığı tarih Geçerlilik süresi Geçerlilik bitiş tarihi
2010 Aralık
2011 Mayıs
2011 Kasım
2012 Mayıs
2012 Kasım
2013 Mayıs
3 yıl
3 yıl
3 yıl
3 Yıl
3 Yıl
3 Yıl

Aralık 2013 sonu
Haziran 2014 sonu
Aralık 2014 sonu
Haziran 2015 sonu
Aralık 2015 sonu
Haziran 2015 sonu

B- DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ KABULÜ

a) Yüksek Lisans Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan (ALES) standart puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır. Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde Yabancı Dil Sınavına alınırlar. YDS'den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna Enstitü Yönetim Kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur. Adayların Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavlarının değerlendirilmesi, Anabilim/Anasanat Dalı Kurulunun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş yada en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı Dil Sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 (iki) saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı Dil Sınavında başarı notu tam notun %60 (yüzde altmış)'ıdır. Yabancı Dil Sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar Yazılı Sınava alınmaz.

b) Yüksek Lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 60?ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Yüksek Lisans Programlarına kabul edilirler.

C- BAŞVURU VE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Lisans Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti

b) Lisans Programlarında gördükleri derslerin not ve ortalamalarını gösteren belgelerin onaylı suretleri (Transkript).

c) ALES Sonuç Belgesi.

d) ÜDS/KPDS/YDS Sonuç Belgesi (Varsa).

e) Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

f) 2 adet Vesikalık Fotoğraf (Yönetmeliğe uygun),

ı) İstenilen belgeler ile birlikte en geç 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar başvurunun tamamlanması gerekmektedir.

D- SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Başvurusunu tamamlayan adayların sınava giriş belgelerini sınav saatinden önce Enstitü Öğrenci İşleri bürosundan şahsen almaları gerekmektedir.

E- YABANCI DİL VE YAZILI SINAVLARI

Yabancı Dil ve Yazılı Sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.

  Y.Dil Sınavı Saat Yazılı Saat Sınav Yeri
YÜKSEK LİSANS 03.09.2013 10.00 04.09.2013 10.00 İlgili Enstitü ABD Başkanlığı

F- SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT TAKVİMİ

Giriş Sınav Sonuçlarının İlanı 06 Eylül 2013
Öğrenci Numaralarının İlanı 06 Eylül 2013
Lisansüstü Programlara Kesin Kayıtların Yapılması 09-11 Eylül 2013
Yedek Öğrenci Kayıtlarının Yapılması 12-13 Eylül 2013
Ders Alma 09-13 Eylül 2013
Ders Almalara İlişkin Danışman Onayının Son Tarihi ve Derslerin Başlaması 16 Eylül 2013

G- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

4 adet Vesikalık Fotoğraf (Yönetmeliğe uygun),

İkametgâh belgesi,

NOT:

1- Adayların kesin kayıt işlemlerini şahsen yaptırmaları zorunludur. Mazereti sebebiyle gelemeyecek adaylar, bir başka kişiye noterden vekalet vermeleri suretiyle kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir.

2- Değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrenci sayısı 5'den daha az olan Anabilim/Anasanat Dallarında o ders yılı için Lisansüstü öğretimi açılmayabilir.

3- Lisans derecelerini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylarla, bu derecelerini Karabük Üniversitesi dışında Yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanabilir. Bu programın süresi en çok bir yıldır.

4- Başvuru bilgi ve belgelerinin yanlış veya eksik olması halinde müracaatlar kabul edilmeyecektir.

5- Başvurular ilan metninde belirtilen mezuniyetlerin dışında kabul edilmeyecektir.

ADRES:

Karabük Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Balıklar Kayası Mevkii

KARABÜK