Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Sınavı Duyurusu

İlan Giriş : 07 Mart 2006 00:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Sınavı Duyurusu

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına 29/04/2006-30/04/2006 tarihlerinde Ankara'da yapılacak yazılı, bu sınavda başarılı olanlara tarihi daha sonra bildirilecek sözlü sınavla 25 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1-MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıda gösterilen nitelikleri taşımak gerekir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel koşulları taşımak,
b) Tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager olmak veya hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
c) Yazılı sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,
d) Askerliğini yapmış ya da erteletmiş olmak veya askerlikle ilgili olmamak,
e) Sicili, tutum ve davranışları yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak,
f) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,
g) Sağlık Bakanlığı Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına iki kez girdiği halde kazanamayanlar bir daha sınava giremezler.
h) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004 ve 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre;
1- KPSSP 67 ve KPSSP 12 puan türlerinden 80 ve daha yüksek puan almış olmak,
2- Yabancı dil sınavı sorularının en az yarısını doğru cevaplandırmış olmak
3- Puan türüne göre başvuruda bulunan adaylar arasında yapılacak başarı sıralamasında en yüksek puanlı 150 kişi içinde bulunmak, gerekmektedir. ( 150'nci adayla aynı puanı almış olanlar da sınava kabul edilecektir.)

2-SINAV BAŞVURUSU VE BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Sınava katılmak isteyenler İş Talep Formunu ve sınavla ilgili bilgileri içeren duyuru metnini Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından (Meşrutiyet Cad. Konur Sokak No:37 06640/Bakanlıklar-ANKARA) ve İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edebileceklerdir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına girmek isteyenlerden; İş Talep Formu ile birlikte
a) Nüfus cüzdanının tasdikli örneği,
b) Savcılıktan alınacak sabıka kaydı belgesi,
c) 6 adet vesikalık fotoğraf,
d) Askerlik görevini yaptığı veya sınav tarihi itibariyle erteletmiş olduğu veya askerlikle ilgili olmadığını gösterir belgenin aslı veya tasdikli örneği,
e) Yüksek öğrenim diplomasının veya bitirme belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneği, ilgili merci tarafından tasdik edilen denklik belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneği,
f) Kendi el yazısı ile özgeçmişi (Özgeçmişinde, baba ve ana adları ile meslek veya işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı belirtilir.)
g) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sonuç Belgesinin aslı veya noter onaylı sureti istenecektir.
Sınava katılmak için isteklilerin İş Talep Formu ve diğer belgelerle birlikte 17 Mart 2006 tarihinden 31 Mart 2006 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yukarıda belirtilen adresine elden veya en geç bu tarihe kadar Teftiş Kurulu Başkanlığında olacak şekilde posta ile müracaat etmeleri gerekir.
Postadaki gecikmelerden dolayı zamanında Başkanlığa ulaşmayan müracaatlar işleme konulmaz.

3-MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI KONULARI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı, aşağıdaki konulardan seçilmek suretiyle ve yürürlükteki mevzuat hükümleri esas alınarak yapılır.

A) Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olan adayların yazılı sınav konuları:

1) HUKUK
a) Anayasa Hukuku (Genel esaslar)
b) İdare Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı, İdari Teşkilat
c) Ceza Hukuku (Genel esaslar ve Memur suçları)
d) Medeni Hukuk (Genel esaslar ve ayni haklar)
e) Borçlar Hukuku (Genel esaslar)
f) Ticaret Hukuku (Genel esaslar)
g) Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar)
2) İKTİSAT
a) İktisat Teorisi (Mikro İktisat, Makro İktisat)
b) İktisadi Düşünceler ve Doktrinler Tarihi
c) Para, Banka, Kredi ve Konjonktür
d) Uluslararası İktisadi İlişkiler ve Teşekküller
e) İşletme İktisadı
f) Güncel Ekonomik Sorunlar
3)MALİYE
a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları
b) Kamu Giderleri
c) Bütçe
4) MUHASEBE
a) Genel Muhasebe
b) Bilanço Analizi ve Teknikleri
c) Ticari Hesap

B) Tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager unvanlı üniversite mezunu adaylar için sınav konuları:

1) HUKUK
a) Anayasa Hukuku (Genel esaslar)
b) İdare Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı, İdari Teşkilat
c) Ceza Hukuku (Genel esaslar)
d) Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar)
2) Fizik, kimya, matematik gibi ortak okutulan derslerden adayların seçerek cevaplandırabileceği sorular,

C) HER İKİ ADAY GRUBU İÇİN
İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birisi.

4- SINAV TARİHİ, YERİ VE SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı Sınav Tarihi ve Yeri:

29 Nisan 2006 saat:09.30-12.30 / 13.30-17.30, 30 Nisan 2006 saat: 09.30-12.30 / 13.30-17.30 tarihlerinde belirtilen saatler arasında Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitimi Enstitüsü ( Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı-Sıhhiye ) dersliklerinde yapılacaktır. Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylara sınavın yapılacağı tarihi ve yeri belirten fotoğraflı "Sınava Giriş Belgesi" verilecektir

Her aday, sınav giriş belgesi kontrol edilmek suretiyle sınava alınacak olup, Adaylar yanlarında, Sınava Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve onaylı Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdan, Sürücü Belgesi ) bulunduracaklardır. Adaylar istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi:

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavında; her konu grubu için tam not 100 dür. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için yabancı dil dışında her konu grubu için alınan notun 60 dan ve bu notlar ortalamasının da 70 den aşağı olmaması gerekir. Yabancı dil tam notu 100 olup başarılı sayılabilmek için notun 50 den aşağı olmaması gerekir. Notların eşitliği halinde yabancı dil notu yüksek olana öncelik tanınacaktır.

Müfettiş Yardımcılığı sınavını başarmış sayılmak için giriş sınav notunun 70 den az olmaması gerekir. Giriş sınavı notu, yabancı dil dışında yazılı sınav notu ile sözlü sınav notu toplamının ortalaması alınarak bulunur. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla ise giriş sınavı notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınavı notunun eşitliği halinde, yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanır. Bunlar da eşit ise, kur'a çekilir.

Yazılı sınavda başarı gösteren adaylardan en yüksek not' tan başlanmak suretiyle kadronun 3 (üç ) katı 75 (yetmişbeş) aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava girecek olanların listesi ve sözlü sınavın yapılacağı yer, tarih ve saat belirtilmek suretiyle Teftiş Kurulu Başkanlığında ve www.saglik.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca adaylara bildirilecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınavı başaranlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılacak olup, kazananların listesi ayrıca www.saglik.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Kazanan adaylar, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Teftiş Kurulu Başkanlığına müracaat etmediği takdirde hakkını kaybedecektir.

Duyurulur.

İş Talep Formu için Tıklayınız