Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 16 Temmuz 2013 17:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

2013 ? 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI

YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI VE KONTENJANLARI

?Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri, ?Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği? ve ?Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçişler ile İlgili Uygulama Esasları? na göre 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihleri, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Bölüm / Program 3. yarıyıl 5. yarıyıl
Edebiyat Fakültesi
Sosyoloji 3 3
Sosyoloji (İ.Ö.) 3 3
Tarih 3 3
Tarih (İ.Ö.) 3 3
Türk Dili ve Edebiyatı 2 2
Türk Dili ve Edebiyatı (İ.Ö.) 2 2
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat 4 4
İktisat (İ.Ö.) 4 4
İşletme 4 4
İşletme (İ.Ö.) 4 4
Kamu Yönetimi 4 4
Kamu Yönetimi (İ.Ö.) 4 4
Kamil Özdağ Fen Fakültesi
Biyoloji   2
Kimya   3
Matematik 2 2
Matematik (İ.Ö.)   2
Mühendislik Fakültesi
Enerji Sistemleri Mühendisliği 2  
Gıda Mühendisliği 2 2
Gıda Mühendisliği (İ.Ö.) 2  
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2 2
Spor Yöneticiliği 2  
Spor Yöneticiliği (İ.Ö.) 2  
Sağlık Yüksekokulu    
Hemşirelik 3 3
Ermenek Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı 2  
Elektrik 2  
İşletme Yönetimi 2  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2  
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2  
Sağlık Kurumları İşletmeciliği (İ.Ö.) 2  
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2  
Yerel Yönetimler 2  
Yerel Yönetimler (İ.Ö.) 2  
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Bankacılık ve Sigortacılık 2  
Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö.) 2  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İ.Ö.) 2  
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çocuk Gelişimi 2  
Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) 2  
Evde Hasta Bakımı 2  
Evde Hasta Bakımı (İ.Ö.) 2  
Yaşlı Bakımı 2  
Yaşlı Bakımı (İ.Ö.) 2  
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu    
Bilgisayar Programcılığı 3  
Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.) 3  
Gıda Teknolojisi 2  
Gıda Teknolojisi (İ.Ö.) 2  
Geleneksel El Sanatları 2  
Geleneksel El Sanatları (İ.Ö.) 2  
Makine 3  
Mimari Dekoratif Sanatlar 2  
Mimari Dekoratif Sanatlar (İ.Ö.) 2  
Organik Tarım 2  
Otomotiv 2  
Otomotiv (İ.Ö.) 2  

 

YURTDIŞINDAN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLAR

 

FAKÜLTE/ M.Y.O . / Bölüm 3?üncü yarıyıl
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çocuk Gelişimi 1
Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) 1
Evde Hasta Bakımı 1
Evde Hasta Bakımı (İ.Ö.) 1
Yaşlı Bakımı 1
Yaşlı Bakımı (İ.Ö.) 1
TOPLAM 6

 

GENEL HÜKÜMLER

1.Yatay geçişler eşdeğer düzeyde diploma programları arasında yapılır.

2.Yatay geçiş yapmak için başvuran öğrencilerin başarı notlarının kıyaslanmasında dörtlü not sistemi kullanılır. Başvuru yapanlardan başarı notu yüzlük sistemde olanların dörtlü sisteme dönüştürülmesinde Üniversitemiz Senatosunun belirlediği ?Dönüştürme Tablosu? kullanılır.

3.Yatay geçiş yapacak öğrencinin bulunduğu yarıyıla kadar bütün derslerinin başarıyla tamamlamış ve genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekir

4.Hazırlık sınıflarına, ön lisans programlarının ilk ve son yarıyılına, lisans programlarının ilk ve son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.

5.İkinci öğretim diploma programında bulundukları yarıyıla kadar başarısız ve eksik dersi bulunmayan, ilgili yarıyılda başarı notlarına göre % 10 başarı dilimine giren öğrenciler, normal öğretim diploma programlarına yatay geçiş başvurusu yapabilirler

6.Açık ve uzaktan eğitim veren diploma programlarından örgün öğretim yapan diploma programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00 olması veya merkezi yerleştirme puanının, geçeceği programın merkezi yerleştirme puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

7.Kayıt donduran öğrenciler yatay geçiş yapabilirler.

8.Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin cezası alan öğrenciler yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar.

9.Değerlendirmeler öğrencilerin genel başarı ortalamalarına göre yapılır. Yapılan sıralamada genel not ortalamalarının eşit olması halinde öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki yerleştirmeye esas ÖSYM puanları dikkate alınır.

10.Başvuruların değerlendirilmesi sonucu boş kalan kontenjanlara başarı durumuna bakılmaksızın kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçeceği programın ilgili yılki puanına eşit veya yüksek olanların başvurusu değerlendirilir.

YURT DIŞINDAN YATAY GEÇİŞ

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın ön lisans veya lisans diploma vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu ön lisans veya lisans diploma programına eşdeğerliğinin üniversite tarafından kabul edilmesi şartı aranır.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yapılan başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak olan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarındaki asgari puanlar ile bunlara eşdeğerliği kabul edilen sınavlar ve puanları, yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilir. Adayların, yatay geçiş başvurusu yapabilmeleri için en az ilan edilen puanlara sahip olması gerekir.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği yükseköğretim kurumundaki diploma programının ilgili sınıfına öğrenci kabulündeki taban puana sahip öğrenciler, yurt dışında yükseköğrenim gördüğü tüm derslerden başarı şartı aranmaksızın yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu yolla başvuran öğrenciler, yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirilir.

Yurt dışında öğrenime başlayan öğrencilerden, Türkiye?deki üniversitelere yatay geçiş başvurularında ÖSYS sonucu veya aşağıda belirtilen muadil sayılan belgeler aranacaktır. Bu adayların yurt dışında öğrenime başladıkları yılda ÖSYS?ye girmiş olmaları, ön lisans programları için YGS? de ilgili puan türünde 140 veya daha fazla, lisans programları için LYS?de ilgili puan türünde 180 veya daha fazla puan almaları şartı aranacaktır.

* SAT 1 (Minimum 1000 puan)

* ACT (Minimum 21 Puan)

* Abitur

* Fransız Bakaloryası

* GCE A Level Sertifikası (Minimum 2 ders)

* Uluslar arası Bakalorya (International Baccalaureat IB)

* Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis)

* İtalya Maturita Diploması (Diploma di Maturita)

İSTENEN BELGELER:

1- Öğrencinin yatay geçiş yapacağı bölüm/programı belirtir dilekçe,

2-Yatay geçiş için başvuracak öğrencinin ayrılacağı kurumdan aldığı dersleri ve derslerden aldığı notları gösteren not döküm belgesinin (Transkript) aslı,

3-Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını belirtir belge,

4-Ders Programı ve İçerikleri; Öğrencilerin ayrılacağı kurumda başardığı transkriptteki derslerin içeriklerini gösterir resmi belge,

5-İkinci öğretim programlarından, örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin ilk %10'luk başarı dilimine girdiklerini gösterir belge.

6- Yurt dışından yapılan başvurularda adayın öğrenim gördüğü üniversitenin Yükseköğretim Kurulu?nca tanındığına ilişkin belgeler ile üniversitesini tanıtan katalog veya dokümanları başvuru dilekçesine eklemesi gerekmektedir,

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

Başvurular Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, Ermenek Meslek Yüksekokulu ile Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu için bu birimlerin öğrenci işleri bürosuna yapılacaktır.

Bütün müracaatların, belgeler tamamlanmış olarak aşağıda belirtilen tarihlerin mesai bitimlerine kadar şahsen ya da posta ile yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılacak başvuruların, son başvuru tarihinden önce ilgili birime ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

 

Son Başvuru Tarihi 16 Ağustos 2013
Değerlendirme Tarihi 23-28 Ağustos 2013
Sonuçların İlanı 29 Ağustos 2013*
Asil Adayların Kayıtları 02-06 Eylül 2013
Yedeklerden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı 10 Eylül 2013 Mesai bitimi *
Yedek Adayların Kayıtları 11-16 Eylül 2013

 

* Sonuçlar üniversitemizin www.kmu.edu.tr adresli web sayfamızda yayımlanacaktır