Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Temmuz 2013 08:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

10 Temmuz 2013 tarihli Hürriyet gazetesinde yayımlanan Öğretim Üyesi Alımı ilanımızda sehven yazılan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu "Elektrik ve Otomasyon" bölümünün adı "Elektronik ve Otomasyon" olarak düzeltilmiştir.

İlan olunur.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO UNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İletişim Fakültesi Gazetecilik Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Doçent 1 Medya Ekonomisi ve Yönetimi konusunda doktora yapmış olmak. Uygulamalı İletişim bilim alanında doçentlik derecesi almış olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Reklamcılık ve Tanıtım Doçent 1 Reklamcılık alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Uygulamalı İletişim alanında doçentlik derecesi almış olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Reklamcılık ve Tanıtım Doçent 1 İletişim Bilimleri alanında Doçentlik derecesi almış olmak. Kültürlerarası İletişim, Dil ve Reklam konusunda akademik çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Görsel İletişim Tasarımı Yardımcı Doçent 1 Sanat Tarihi alanında Yüksek Lisans, Türk Sanatı alanında doktora yapmış olmak. İletişim ve Türk Sanatı alanında çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Genel Gazetecilik Yardımcı Doçent 1 Yerel Basın alanında doktora yapmış olmak. Kent haberciliği konusunda akademik çalışma yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler Yardımcı Doçent 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorayı Halkla İlişkiler alanında yapmış olmak. Kimlik ve Liderlik konusunda akademik çalışma yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Radyo ve Televizyon Yardımcı Doçent 1 RD TV alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Yeni Televizyon Yayın Teknolojileri konusunda akademik çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Sağlık Ekonomisi Profesör 1 Sağlık Ekonomisi konusunda çalışmaları olması.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Hastane İşletmeciliği Doçent 1 İşletme alanında Stratejik Yönetim ve Organizasyon konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ortopedik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yardımcı Doçent 1 Doktorasını Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarının birinde yapmış olmak. Nörolojik Rehabilitasyon alanında deneyimli olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Profesör 1 Uluslararası Politika, Türk Dış Politikası, Türkiye-Orta Doğu İlişkileri ve Soğuk Savaş üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Profesör 1 Avrupa Birliği Politikaları, Orta Asya Cumhuriyetlerinde Demokratikleşme Süreci, Rusya Federasyonu İç ve Dış Politikaları üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Türkçe Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Profesör 1 Türk Siyasi Hayatı, Türkiye'nin Kamu Yönetim Yapısı, Siyasi Partiler, Siyasetin Finansmanı ve Yolsuzlukla Mücadele üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri - Doçent 1 Bilgisayar ve Kontrol Teknolojileri Eğitimi konusunda Doçent derecesine sahip olup, yapay zeka ve esnek hesaplama teknikleri ile kontrol konularında yayın sahibi olmak.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji - Doçent 1 Nicel Karar Yöntemleri alanında doçentlik unvanı almış olup tahminleme ve optimizasyon teknikleri konularında çalışmaları olmak.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Otomasyon - Doçent 1 Güç sistemlerinin modellenmesi ve kontrolü, elektrik enerjisi yük tahmini ve yükte kademe değiştiriciler (LTC) konularında çalışmaları bulunmak.