Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Temmuz 2013 08:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir. Adayların ilanın Resmi Gazete?de yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde istenilen belgelerle birlikte, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

Adayların aşağıda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

1 - Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adaylar, anabilim dallarını belirten dilekçelerinin ekinde özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, 4 adet fotoğraf, diplomalarının tasdikli sureti (lisans, yüksek lisans ve doktora), doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı teslim edeceklerdir.

2 - Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirtir dilekçelerine özgeçmiş, diplomalarının tasdikli sureti (lisans, yüksek lisans ve doktora), nüfus cüzdanı sureti, 4 adet fotoğraf ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı teslim edeceklerdir. Kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

3 - Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran tüm adaylar 2547 Sayılı Kanunun 23/b-2 maddesinde belirtilen yabancı dil sınavına tabi tutulacak olup sınav tarihi daha sonra duyurulacaktır.

4 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Bölüm Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Eğitim Bilimleri/Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomi Doçent 1 1 Sınıf Yönetimi ve Liderlik Konularında Çalışmaları Olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Bölüm/ Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Fizik Doçent 1 1 Moleküler Spektroskopi ve Atom Topakları Konularında Çalışmaları Olmak.
Tarih Yardımcı Doçent 5 1 Kuvay -i Milliye ve Milli Mücadelede Cepheler Üzerine Çalışmalar Yapmış Olmak.
Tarih Yardımcı Doçent 3 1 Atatürk?ün Söylev ve Demeçleri Konusunda Çalışmalar Yapmış Olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 Roman Sanatı Üzerine Çalışmış Olmak.
MESLEK YÜKSEKOKULU
Bölüm/ Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Teknik Programlar Yardımcı Doçent 3 1 Yem Hammaddelerinin Sindirilebilirliği ile Yem Değerinin Tahmini Konularında Çalışmaları Olmak.
MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bölüm/ Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Jeoloji Mühendisliği/ Genel Jeoloji Yardımcı Doçent 3 1 Hidrotermal Alterasyon Konusunda Çalışmaları Olmak.
Jeoloji Mühendisliği/ Genel Jeoloji Yardımcı Doçent 1 1 Barajlarda Mühendislik Jeolojisi Konusunda Çalışmaları Olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Bölüm/ Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Dahili Tıp Bilimleri/ Radyoloji Yardımcı Doçent 3 1 Belgelendirmek Şartıyla Göğüs Hastalıklarında Girişimsel Tanı Uygulamaları Konusunda Deneyimli Olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri/Ortopedi ve Travmataloji Yardımcı Doçent 1 1 Vertebra Kırıklarının Cerrahi Tedavisinde Posterior Yaklaşım Konusunda Çalışmış Olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri/ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yardımcı Doçent 1 1 İnhaler Anestezik Maddelerin Endokrin Fonksiyonları Üzerine Etkileri Konusunda Çalışmaları Olmak ve Akupunktur veya Ağrı Sertifikasına Sahip Olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bölüm/ Anabilim Dalı Kadro Unvanı Drc . Adet Aranan Şartlar
Zootekni/Hayvan Yetiştirme ve Islahı Yardımcı Doçent 3 1 Süt Sığırlarında Verim ve Doğrusal Puanlama Özellikleri Konularında Çalışmaları Olmak.
Zootekni/Yemler ve Hayvan Besleme Yardımcı Doçent 1 1 Kanatlı Hayvan Beslemede Protein Kaynakları ile Bitki Ekstraktları Konularında Çalışmaları Olmak.
Tarla Bitkileri/Tahıllar ve Yemeklik Baklagiller Yardımcı Doçent 1 1 Serin İklim Tahıl Genotiplerinin Islahı Konusunda Çalışmış Olmak.
Biyosistem Mühendisliği/Tarımsal Makine Sistemleri Yardımcı Doçent 4 1 Ekim Tekniği ile Ekici Düzenlerinin Geliştirilmesi Konusunda Çalışmış Olmak.
Bitki Koruma/ Entomoloji Yardımcı Doçent 3 1 Nematodların Buğday Çeşitlerine Etkileri Konusunda Çalışmış Olmak.
Tarımsal Biyoteknoloji / Hayvansal Biyoteknoloji Yardımcı Doçent 3 1 Gıda Atıklarının Yem Hammaddesi Olarak Kullanımı Konusunda Çalışmış Olmak.