Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Temmuz 2013 07:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINA UZMAN ERBAŞ ALINACAKTIR.

Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı yüzer/kara birliklerde "Uzman Erbaş" olarak istihdam edilmek üzere; Topçu, Porsun, Telsizci, Motorcu, Şoför, ikmalci sınıflarında halen askerlik görevine devam ederi veya terhis olmuş "En Az Lise Mezunu Erbaş/Erlerden sınav ile personel alınacaktır.

Başvurular 08 Temmuz- 02 Ağustos 2013 tarihleri arasında şahsen veya posta ile "Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Yeni Liman, Konyaaltı/ANTALYA" adresine yapılacaktır.

İrtibat ve bilgilendirme telefonu: 0 242 259 13 76 (Dahili: 23 25)

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2013 Yılı 2'nci Dönem Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu'na, Sahil Güvenlik Komutanlığı internet http://www.sgk.tsk.tr adresinden ulaşılabilecektir.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

3.01 Ocak 2013 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1988 tarihinden sonra doğmuş olanlar başvurabilirler.)

4.02 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla terhislerine 6 ay veya daha az süre kalmak veya terhisi üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olmak. (03 Ağustos 2010 ve daha sonra terhis olanların başvuruları kabul edilecektir.)

5. Halen askerlik hizmetini sürdürenler için uygun nitelik belgesi almak.

6. Yapılacak yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi, yüzme testi, uygulamalı sınav ve mülakatta başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

7. Yüzer birliklerdeki sınıflara başvuracak adaylar için yapılacak yüzme testinde başarılı olmak.

8. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

9. Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak.

10. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.

11. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.

12. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak.

13. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak,

14. Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı tarafından sevk edilecek Asker Hastanelerinden "Sağlam, Uzman Erbaş Olur." kararlı sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamak.

15. Sınıf ve Branşlarla ilgili 2013 Yılı 2'nci Dönem Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu'ndaki gereksinimleri karşılamak.

Bilgilendirme kılavuzu için tıklayınız..