Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Haziran 2013 09:56, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Yüksekokul ve Fakültelerinde açık bulunan Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun 23. ve 25. maddesi ile "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları uyarınca Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı'na başvurmaları duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Doç. Yard. Doç. Aranan Nitelikler
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı - 1 (a), (b)
Eğitim Fakültesi İlköğretim Okul Öncesi Eğitimi Programı - 1 (a), (c)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Politikası - 1 (a)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Siyaset ve Sosyal Bilimler 1 - (a)
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret - 1 - (a)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların küresel proje ortaklıklarında bilgi akış sistemleri ve sanal çalışma platformlarında performans değerlendirmesi konularında araştırma ve yayınlar yapmış olması gerekmektedir.

(c) Adayların Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünde, Erken Çocukluk Eğitimi Ana Bilim Dalında doktora mezunu olması ve İngilizce eğitim veren bir kurumda en az 7 yıl çalışmış olması gerekmektedir.