Özürlüler İdaresi Başkanlığı Uzman Bilişimci alım ilanı

İlan Giriş : 10 Şubat 2006 06:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Özürlüler İdaresi Başkanlığı Uzman Bilişimci alım ilanı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4/B maddesi uyarınca aşağıda belirtilen niteliklerde eleman alınacaktır.

Ünvanı

Çözümleyici

Sistem Programcısı

Programcı

Uzman

Tekniker

SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A - GENEL ŞARTLAR :

657 sayılı DMK?nın değişik 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 31/03/2007 tarihine kadar tecil ettirmiş olmak.

01.02.2006 tarihi itibarı ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

B - ÖZEL ŞARTLAR :

ÇÖZÜMLEYİCİ ve SİSTEM PROGRAMCISI Olarak Alınacak Personelde Aranan Şartlar :

En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların;

Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya yukarıda sayılan bölümlerin birinde lisansüstü öğrenim yapmış olmak veya Fizik, İstatistik, Matematik, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uçak Elektrik-Elektronik bölümleri ile Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmak.

Yükseköğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye veya MCSE, MCAD, MCSD, Oracle DBA, Oracle DBO, CCNA, CCNP, CCIE sertifikalarından en az birine (tercih sebebidir) sahip olmak.

Tercihan yazılım projelerinde analiz, tasarım ve geliştirme konularında ve Veri Tabanı ile İçerik Yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamalarında deneyimli olmak.

Java, .NET ve İlişkisel Veritabanı (SQL) bilgisi olan, Çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularına hakim,

Tercihan Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemleri ve Veri Tabanı Yönetimi konusunda deneyimli olmak.

En az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. Ancak, yurt içinde veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master ya da Doktora yapanlar, İngilizce dilinde ?Test of English as a Foreign Language (TOEFL)? sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı dil sınavı sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.

PROGRAMCI Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar:

En az önlisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların;

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümleri ile çözümleyici ve Sistem Programcısı pozisyonları özel şartlarında (B.1.1) belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak (Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak tercih sebebidir).

Yükseköğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye veya MCSE, MCAD, MCSD, Oracle DBA, Oracle DBO, CCNA, CCNP, CCIE sertifikalarından en az birine (tercih sebebidir) sahip olmak.

Tercihan Veri Tabanı ile İçerik Yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamalarında deneyimli olmak.

En az bir nesne tabanlı programlama dilini (Java ve/veya .NET bilmek tercih sebebidir) ve HTML, DHTML (JavaScript), SQL dillerini bilmek,

Tercihan Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemleri ve Veri Tabanı Uygulamaları konusunda deneyimli olmak.

Yukarıdaki ?B.1.6? maddesinde belirtilen şartları taşımak

UZMAN Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olmak veya Lisans düzeyinde yükseköğrenimli olup, istatistik alanında lisansüstü öğrenim görmüş olmak.

İstatistik paket programlarından en az birini ileri derecede biliyor olmak.

Temel office uygulamaları konusunda deneyimli olmak.

Tercihan özürlülük araştırmaları konusunda tecrübeli olmak.

Tercihan iyi derecede ingilizce bilmek.

TEKNİKER Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

En az önlisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Otomasyon bölümlerinin veya Programcı özel şartlarında belirtilen bölümlerin (B.2.1) birinden mezun olmak (Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak tercih sebebidir).

Bilgisayar donanımı ve teknik bakımı konusunda deneyimli olmak.

En az bir işletim sisteminde ortaya çıkabilecek sorunları giderecek deneyime sahip olmak.

Windows 2003 server işletim sisteminin kurulum ve konfigürasyonunu yapabilmek.

Network alt yapısı ve network cihazlarının kurulum ve konfigürasyonunu konusunda deneyimli olmak.

Temel office uygulamaları konusunda deneyimli olmak ve destek verebilecek derecede bilgi sahibi olabilmek.

C - İSTENİLEN BELGELER

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığından alınacak veya http://www.ozida.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak "İş Talep Formu".

Diploma veya mezuniyet belgesi örneği.

Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak başvuran adaylar için ;

Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya varsa özel şartlar bölümünde istenen sertifikalar,

Çözümleyici ve Sistem programcısı ünvanlarına başvuran adayların en az üç, Programcı ünvanına başvuran adayların ise en az iki programlama dili bildiğine dair belge.

İngilizce Lisan bilgisi ile ilgili olarak kanıtlayıcı belge.

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 31/03/2007 tarihine kadar tecilli olduğunu gösterir belge.

Nüfus cüzdanı örneği.

İki adet vesikalık fotoğraf.

Kurumun web sitesindeki ( http://www.ozida.gov.tr ) adresinde yer alan iş talep formu ekindeki ?özgeçmiş? örneğine göre doldurulmuş, adayların özgeçmişlerini içeren belge. Adaylar, özgeçmişlerinin elektronik kopyasını son başvuru tarihine kadar [email protected] mail adresine de göndereceklerdir.

D - BAŞVURU

Başvurular en geç 27/02/2006 tarihi mesai bitimine kadar ?T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı Ihlamur Caddesi No: 1 Yenişehir/ANKARA? adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

E - SINAV

Sınav : Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

Yazılı Sınav : Mesleki bilgi ölçer nitelikte olacaktır.

Sözlü Sınav : Mesleki bilgi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.

Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenler başarısız addolunur.

Başkanlık tarafından hangi Sınavların yapılacağı, sınav yeri, sınav tarihi ve sınav sonuçları aşamalı olarak Başbakanlık Özürler İdaresi Başkanlığı web sitesinden (http://www.ozurluler.gov.tr, http://www.ozida.gov.tr ) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

NOT: Her unvan için; müracaat sayısına göre yazılı sınavı yapıp, yapmama yetkisi Başkanlığa aittir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

6. Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylara Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca, fotoğraflı "Sınav Giriş Belgesi" verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI

7. Sınavlar, ünvanlara göre aşağıdaki konuları içerecektir:

a) Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı için;

Temel Bilgisayar ve Donanım, Veri Yapısı, Algoritma, .NET - Java - Java Script, Oracle - SQL - PL/SQL, Web Tasarımı, HTML, Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemleri, Temel Office Uygulamaları, Bilgisayar Ağları ve İletişim

b) Uzman için;

İstatistik, Bioistatistik, İleri İstatistik yöntemleri, İstatistik Paket Programları, Temel Office Uygulamaları

c) Tekniker için;

Temel Bilgisayar bilgisi, Donanım, Temel Windows XP, Windows 2003 Server İşletim Sistemi, Temel Office Uygulamaları, Bilgisayar Ağları ve İletişim

© 2006 - T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi - Özürlülük Araştırmaları ve İstatistik Dairesi Başkanlığı