Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı?na başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyesi kadrolarına müracaat eden adaylara Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uygulanacaktır.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT : (*) bulunan anabilim dallarında yabancı dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İlgililere duyurulur.

Birim/Anabilim Dalı Ünvan Adet Nitelikler
BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ
Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 Eğitim Bilimleri (Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlanması ve Ekonomisi) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Öğretmen Liderliği konusunda çalışmaları olmak.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doçent 1 Eğitim Bilimleri (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Çocuklarda saldırganlık ve sosyal beceriler konularında çalışmalar yapmış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Sistematik Felsefe ve Mantık Profesör 1 Felsefe bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Dil felsefesi konusunda çalışmaları olmak.
Eskiçağ Tarihi Profesör 1 Eskiçağ Tarihi bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Eski Anadolu Uygarlıkları ve Dilleri alanında çalışmaları olmak.
Türkiye Cumuhuriyeti Tarihi Doçent 1 Atatürk İnkılapları ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi bilim alanında Doçentliğini almış olmak. İzmir Kent Tarihi konusunda çalışmaları olmak.
Genel Dilbilimi Doçent 1 Doçentliğini Dilbilimi bilim alanında almış olmak. Sözcükbilimi ve Terimbilimi alanlarında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
FEN FAKÜLTESİ
Geometri (*) Doçent 1 Matematik bilim alanında Doçentliğini almış olmak.Kinematik alanında çalışmaları olmak.
Geometri (*) Doçent 1 Matematik bilim alanında Doçentliğini almış olmak.Geometri ve Topoloji alanlarında yayınlar yapmış olmak.
Katıhal Fiziği Doçent 1 Fizik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Kuantum noktaları, kuantum kuyuları ve yoğun lazer alanı konusunda çalışmaları olmak.
Risk Analizi Doçent 1 İstatistik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Çok değişkenli dağılımlar, istatistiksel bağımlılık, sıralı istatistik ve risk konusunda çalışmaları olmak.
Nükleer Fizik Doçent 1 Vektör mezonları ve Standart model ötesi konularda çalışmalar yapmış olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Profesör 1 Geleneksel Sanatlar bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Osmanlı Saray Kumaşları ve Kumaş Baskı Teknikleri alanında uzmanlaşmış olmak.
Resim Doçent 1 Plastik Sanatlar bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Resim ve Heykel alanında çalışmaları olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Yönetim Bilimleri Profesör 1 Kentleşme ve Çevre Sorunları alanında doçent olmak. Kamu Yönetimi, Kent, Yerel Yönetimler ve Göç konularında çalışmaları olmak.
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Profesör 1 Hukuk (İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Sosyal Güvenlik Hukuku alanında çalışmaları olmak.
İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Doçent 1 Makro İktisat bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Ululararası para sistemleri, bankacılık ve merkez bankası politikaları alanlarında çalışmaları olmak.
İktisat Politikası Doçent 1 Uluslararası İktisat bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Endüstri-içi dış ticaret ve enerji ekonomisi alanlarında çalışmaları olmak.
Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Yönetim ve Strateji bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Farklılıkların yönetimi, tükenmişlik konularında çalışmaları olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Kelam Doçent 1 Kelam Tarihi ve Ekolleri alanında çalışmaları olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bina Bilgisi Doçent 1 Mimarlık bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Çok amaçlı yapılarda kullanım sonrası değerlendirme konularında çalışmaları olmak.
Şehircilik Doçent 1 Şehir ve Bölge Planlama bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Gecekondu, yoksulluk, kentsel dönüşüm ve temel tasarım konularında çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Genel Jeoloji Profesör 1 Yer Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. "Tektonik kuşakların stratigrafisi ve kinematik analizleri" konusunda çalışmaları olmak.
Telekomünikasyon (*) Doçent 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Optik ve Fotonik alanında yayınları olmak.
Telekomünikasyon (*) Doçent 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Biomedikal Sinyal İşleme alanında yayınları olmak.
Elektronik (*) Doçent 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Analog Elektronik konusunda deneyimli olmak.
Sismoloji Doçent 1 Yer Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Sığ ve Klasik Sismoloji konularında çalışmalar yapmış olmak.
Yapı Malzemesi Doçent 1 İnşaat Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Mikro beton konusunda çalışmalar yapmış olmak
Cevher Hazırlama Doçent 1 Maden Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Flotasyon , Endüstriyel Hammaddeler ve zenginleştirilmesi konularında çalışmaları olmak.
Çevre Teknolojisi Doçent 1 Çevre Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Endüstriyel atık suların arıtılması ve ileri oksidasyon prosesleri konusunda yayın yapmış olmak.
Maden İşletmesi Doçent 1 Maden Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Doğaltaş İşletmelerinde Blok Verimliliğine Yönelik çalışmaları olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Nöroloji Profesör 1 Nöromuskuler hastalıklar konusunda 10 yıldan fazla çalışmış olmak.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 Obstetrik anestezi ve analjezi urogenital cerrahisinde anestezi konularında deneyimli olmak.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 Yoğun bakım yan dal uzmanı olmak.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 Yoğun bakım yandal uzmanlığı bulunmak. Yoğun bakım alanı ve pediatrik anestezide deneyimli olmak.
Tıbbi Biyokimya Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biokimya ve Klinik Biokimya uzmanı olmak.
Tıbbi Mikrobiyoloji Doçent 1 Laboratuvar Hayvanları bilimi alanında 3 yıllık çalışma ve eğitici deneyimi ve sertifikası olmak.
Genel Cerrahi Doçent 1 Genel Cerrahi uzmanı, peritoneal karsinomatoz cerrahisinde deneyimli.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doçent 1 Anesteziyoloji bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Rejyonel Anestezi eğitici eğitimi ve TASK'a dayalı eğitim almış olmak.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Doçent 1 Fototerapi, Lazero Terapi ve Dermatoskopi konularında deneyimli ve yayınlar yapmış olmak.
Anatomi Doçent 1 Anatomi bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Nörostereoloji sertifikasına sahip olmak ve bu alan ve kadaverik flep cerrahisi alanında çalışmalarda bulunmak.
DEVLET KONSERVATUVARI
Piyano Doçent 1 Müzik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Piyano solo yorumculuğu yapıyor olmak.
Piyano Doçent 1 Müzik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Piyano solo yorumculuğu yapmış olmak.
SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Profesör 1 Alan Eğitimi (Beden Eğitimi ve Spor) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Yürüyüş ve direnç egzersizleri, pre -ve post- menopozal kadınlar, immun sistem, kemik yoğunluğu ve hormon konularında çalışmaları olmak.
TORBALI MESLEK YÜKSEKOKULU
  Doçent 1 Alan Eğitimi (Fizik Eğitimi) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Problem çözme Stratejileri üzerine çalışmaları olmak.
DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ
Deniz Bilimleri Doçent 1 Deniz Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak ve denizlerdeki bakteriyal kirlilik indikatörleri ve deniz boyalarının biyofilme etkileri konularında çalışmalar yapmış olmak.