Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Haziran 2013 08:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTORLUGU'NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca öğretim uyesı alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer şartları taşımaları gerekmektedir.

1 - Profesör Kadrosuna Müracaat Edeceklerin: Dilekçeleri ekinde özgeçmişini, tasdikli doçentlik belgesini, (1) ıkı adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, doçentlik Belgesi, yayın listesini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 takım dosya ile başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca Kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir. (Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

2- Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları bölüm ve yabancı dilini belirtir dilekçelerine özgeçmiş, doktora diplomalarının tasdikli sureti, nüfus cüzdanı sureti, 1 adet fotoğraf ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı teslim edeceklerdir. Kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

3- Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran tüm adaylar, 2547 Sayılı Kanunun 23/b 2 maddesinde belirtilen yabancı dil sınavına tabı tutulacak olup, sınav tanhı daha sonra duyurulacaktır.

4- Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir Başvuru Yeri: Başvuru suresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gundur. Başvurular Mardin Artuklu Üniversitesi RektörluğunefPersonel Daire Başkanlığı) şahsen veya posta ile yapılacaktır. (Suresi içinde yapılmayan Başvurular, eksik belgeli dosyalar ile yapılan başvurular ve postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

Birimi Bölümü ABD/Alanı Ünvanı Der. Adet Açıklama
Müh.-Mimarlık Fak.Dekanlığı Mimarik Mimarlık Tarihi Profesör 1 1 Görsel kültür kuramı ve görsel kültür tarihi konularında çakmalar yapmış olmak.
Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Doğu Dilleri ve Edebiyattan Fars Dil ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 4 1 Selimnameler alanında doktora yapmış olmak.
Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Eğitim Bilimleri Eğitim Programın ve Öğretim Yardımcı Doçent 5 1 Orta Öğretim proğ . Değ. konusunda doklara yapmış olup, Öğretim Teknikleri ve kavram yanılgıları konusunda çalışmaları bulunmak.
Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Yardımcı Doçent 4 1 Halk Bilmi alanında doktora yapmış olup, Türk Dünyası destanları konusunda caymaları yapmış olmak.
Ikt . Ve idari Bil.Fak .Dekanlığı İktisat   Yardımcı Doçent 5 1 Çalışma ekonomisi alanında Yükseklısans ve doktorasını yapmış olup, Mevsimlik işçilik konusunda tez hazırlamış olmak.
İlahiyat Fak.Dekanlığı Temel islam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Yardımcı Doçent 4 1 Klasik Nahiv, metin haşiye ve şerhleri üzerinde çalışmalar yapmış olmak.
Turizm işi. Ve Otelcilik Y.Okıılu Müdürlüğü Konaklama İşletmeciliği   Yardımcı Doçent 1 1  
ilahiyat Fak.Dekanlığı islam Tarihi ve Sanatları islam Tarihi Yardımcı Doçent 4 1 Osmanlı iran Münasebetleri çalışmış olmak.