Birleşmiş Milletler Personel Alım Sınav İlanı

İlan Giriş : 30 Mayıs 2013 13:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Birleşmiş Milletler Personel Alım Sınav İlanı

Birleşmiş Milletler Sınavı - 2013

Birleşmiş Milletler Teşkilatı, idari, finans, hukuki işler, enformasyon ve istatistik alanlarında P-1 ve P-2 düzeyinde personel istihdam etmek üzere 2013 yılında sınav açmayı kararlaştırmıştır. Sınav, 3 Aralık 2013 tarihinde sınav merkezleri arasında yer alan Ankara'da yapılacaktır.

Söz konusu sınavın katılım şartlarına göre, T.C. vatandaşı katılımcıların mesleki kategorilerine uygun lisans diplomasına sahip ve 32 yaşından küçük olmaları (1 Ocak 1981 ve sonra doğmuş olmak) ve iyi İngilizce ve/veya Fransızca bilmeleri gerekmektedir.

BM Yazmanlığı, başvuruların sayıca çok olması halinde, sınavın yapılacağı alanlardan her birinde belirleyecekleri 40 adayı sınava kabul edecektir. Herhangi bir meslek kategorisinde 40 kişiden fazla başvuru olması halinde en iyi aday, iş tecrübesi, eğitimi ve dil bilgisi dikkate alınarak seçilecektir.

Genel ve uzmanlık soruları şeklinde iki bölümden oluşan yazılı sınav 4,5 saat sürecek olup, BM Yazmanlığı başarılı olan adaylarla internet aracılığıyla mülakatlar yapacaktır.

Sınav başvurularının adaylar tarafından doğrudan BM Yazmanlığına, https://careers.un.org/1bw/home.aspx?viewtype=NCE internet sayfasını kullanmak suretiyle idari, finans ve enformasyon alanları için 3 Haziran ? 1 Ağustos tarihleri arasında, hukuki işler ve istatistik alanları için 8 Temmuz ? 5 Eylül tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.