Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Mayıs 2013 10:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme İle İlgili Değerlendirme Kriteri hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; (Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.)

Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

İlanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranların; başvurdukları Anabilim Dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, Özgeçmiş, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, 3 adet fotoğraf, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin bilimsel Puanlanmış listesi, çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ve ekleyerek ilanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde kadronun ilan edildiği birime başvuracaklardır.

- Nüfus cüzdan fotokopisi, Diplomalar ve Yabancı dil belgeleri noter veya çalıştığı kamu kurumundan aslı gibidir onaylı olacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adayların Yükseköğretim Kurulu onaylanan Üniversitemiz Değerlendirme Kriterleri gereği KPDS/ÜDS sınavından 60 veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca eşdeğerliliği kabul edilen yabancı dil belgesini aldığını gösterir belgeyi ibraz etmeleri ön koşuldur. Ancak bu belgeleri ibraz ederek müracatı kabul edilen adayların yapılacak yabancı dil sınavına girerek başarmaları gerekmektedir. (2547 Sayılı Kanunun 23.maddesi gereği).

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumundan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adayların Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç)

*** Tıp Fakültesi mezunu olma şartı aranmaz.

- Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine başvuracak Adayların yayınlarını puanlama formu formatına http://persdb.sdu.edu.tr'den Döküman Arşivi "SDÜ Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma, Atama, Yükseltilme ve Değerlendirme Kriterleri" bölümünden ulaşılabilir.

-Profesör ve Doçentlerin Personel Daire Başkanlığına ve Yardımcı Doçentlerin kadrosunun ilan edildiği birime Başvuru Esnasında getirmeleri gereken belgeler: (Yarım kapak dosya içerisine) Dilekçelerine başvurdukları Birimi ve Anabilim Dalını belirterek; ekinde Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfüs Cüzdan Fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi, yayın listesi ve Başvuru Formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir.

BİRİMİ/BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DER. ADEDİ NİTELİĞİ    
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ    
Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Yrd.Doç. 1 1 Gri sistem teorisi ile ekonomik üretim miktarı modeli konularında çalışma yapmış olmak.    
Tekstil Mühendisliği Tekstil Bilimleri Yrd.Doç. 4 1 Çok tabakalı kaplama yöntemi ile tekstil materyallerine fonksiyonel özellik kazandırmak konularında çalışma yapmış olmak.    
İnşaat Mühendisliği Hidrolik Yrd.Doç. 1 1 Akarsu akımlarında nonlineer volatilite stokastik ve kaos modelleri üzerinde çalışma yapmış olmak.    
Maden Mühendisliği Cevher hazırlama Yrd.Doç. 1 1 Mikro-flatasyon ve atomik kuvvet mikroskopu ile toplayıcıların adsorplanma mekanizmalarının incelenmesi konularında çalışmış olmak.    
Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Yrd.Doç. 1 1 Pliyo-kuvaterner çökelleri, uzaktan algılama ve görüntü analizi konularında çalışmış olmak.    
MİMARLIK FAKÜLTESİ    
Bina Bilgisi Bina Bilgisi Yrd.Doç. 1 1 Demiryolu istasyonlarının yeniden işlevlendirilmesi konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ    
Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Teknolojisi Doçent 1 2 Balık işleme ve muhafaza teknikleri konusunda araştırma ve yayınları olmak.    
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yetiştiricilik Doçent 1 1 Balık yetiştiriciliği konusunda araştırma ve yayınları olmak.    
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ    
Sosyoloji Toplumsal Yapı ve Değişme Doçent 1 1 Küreselleşme, milliyetçilik ve engellilik üzerine çalışmış olmak.    
Sanat Tarihi Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Yrd.Doç. 1 1 Sivil mimari alanında doktora çalışması yapmış olmak.    
Coğrafya Fiziki Coğrafya Yrd.Doç. 4 1 Paleo-coğrafya alanında doktora yapmış olmak.    
Batı Dilleri Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1 Modern drama ve Henrik ibsen üzerine doktora yapmış olmak.    
Batı Dilleri Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Yrd.Doç. 3 1 İngilizce öğretimi konusunda doktora yapmış olmak.    
TIP FAKÜLTESİ    
Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Doçent 1 1 *** Fizyoloji anabilim dalında doktora yapmış olmak. Pineal bez, lateralite, elektromanyetik alan konularında çalışmaları olmak. Hücre kültürü ve Patch-Clamp konularında tebrübesi olmak.    
Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Yenidoğan yandal uzmanı olmak. Diyabetik annenin bebeklerindeki hematolojik sorunları hakkında çalışması olmak.    
BİRİMİ/BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DER. ADEDİ NİTELİĞİ    
Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji Doçent 1 1 Meme patolojisi konusunda çalışması olmak.    
Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Yrd.Doç. 1 1 *** Fizyoloji anabilim dalında doktora yapmış olmak. Uyku bozuklukları ve Patch-Clamp konularında çalışmalar yapmış olmak. PDÖ ve deney hayvanları kullanım sertifikasına sahip olmak.    
Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Genetik Yrd.Doç. 1 1 *** Nöroblastomada miRNA ile ilgili çalışması olmak. FISH ve MLPA teknikleri konusunda deneyimi olmak.    
Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Yrd.Doç. 1 1 Feokromastomal rat hücreleri üzerine antiepileptik ilaçların etkinliği konusunda çalışma yapmış olmak. EMG, ENG ve EEG üzerine deneyim sahibi olmak.    
Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Profesör 1 1 Kafa tabanı cerrahisi ve kulak-burun-boğaz hastalıklarında lazer uygulaması üzerine uluslararası deneyimi olmak.    
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ    
Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Periodontoloji Doçent 1 1 Hiperlipidemi ve periodontal hastalık ilişkisi üzerine çalışma yapmış olmak.    
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ    
İktisat İktisat Tarihi Yrd.Doç. 3 1 İktisat anabilim dalında doktora yapmış olmak, Din-ekonomi ilişkisi ve sosyo-ekonomik yapı içinde infak kurumunun rolü konusunda çalışma yapmış olmak.    
Maliye Maliye Teorisi Yrd.Doç. 1 1 Türkiye'de ve Avrupa Birliği'nde ücret gelirinin vergilendirilmesi konusunda çalışma yapmış olmak.    
Sağlık Yönetimi Sağlık Yönetimi Doçent 1 1 Kariyer yönetimi, süreç danışmanlığı, karar verme teknikleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.    
Bankacılık ve Finansman Bankacılık ve Finansman Yrd.Doç. 1 1 İşletmeler arası işbirliklerinde muhasebenin fonksiyonu üzerine çalışma yapmış olmak.    
Turizm işletmeciliği Turizm işletmeciliği Yrd.Doç. 3 1 Beş yıldızlı otellerde yabancılaşma ve beş faktör kişilik özellikleri arasındaki ilişkileri üzerine çalışma yapmış olmak.    
ZİRAAT FAKÜLTESİ    
Zootekni Hayvan Yetiştirme Profesör 1 1 Sığır besi sistemleri, hayvancılıkta matematiksel modelleme, simülasyon, uzaktan algılama ve CBS uygulamaları konularında çalışmalar yapmış olmak.    
Zootekni Hayvan Yetiştirme Profesör 1 1 Sığır yetiştiriciliği, hayvancılıkta sürdürülebilirlik, hayvancılıkta enerji kullanımı, hayvanlarda çevresel konfor konularında çalışmalar yapmış olmak.    
Tarım Makinaları Tarım Makinaları Profesör 1 1 Hayvancılıkta mekanizasyon konularında çalışmalar yapmış olmak.    
Tarla Bitkileri Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Profesör 1 2 Çayır-Mera ve yem bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı konularında çalışmaları olmak.    
Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Yrd.Doç. 5 1 Hıyarda etilen reseptör genlerinin izolasyonu konusunda doktora yapmış olmak, sebze yetiştiriciliği ve ıslahı konularında çalışmaları bulunmak.    
Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarımsal Yapılar ve Sulama Yrd.Doç. 3 1 Soğuk hava depoları konusunda doktora yapmış olmak.    
Tarla Bitkileri Endüstri Bitkileri Yrd.Doç. 4 1 Lavanta bitkisinin mikro çoğaltımı konusunda doktora yapmış olmak.    
Zootekni Yemler ve Hayvan Besleme Yrd.Doç. 1 1 Etlik civcivlerin methionin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda doktora yapmış olmak, kümes hayvanlarının beslenmesi konusunda çalışmalar yapmış olmak.    
ORMAN FAKÜLTESİ    
Orman Mühendisliği Orman Ekonomisi Yrd.Doç. 3 1 Sürdürülebilir orman yönetimi ölçüt ve göstergeleri konusunda doktora yapmış olmak.    
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ    
Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Yrd.Doç. 3 1 Piyano eğitiminde karşılaşılan teknik güçlüklerin aşılmasına yönelik çalışma yapmış olmak.    
İLAHİYAT FAKÜLTESİ    
İslam Tarihi ve Sanatları Türk İslam Sanatları Tarihi Yrd.Doç. 3 1 Osmanlı hassa terzileri çalışmış olmak.    
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ    
Ebelik Ebelik Yrd.Doç. 1 1 Gebelik komplikasyonları ve anne sütü ile ilgili konularda çalışma yapmış olmak.    
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ    
Mekatronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Doçent 1 1 Doçentliğini fizik alanında almış olmak. Enerji alanında çalışmaları olmak.    
Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Yrd.Doç. 1 1 Aminosiklitollerin sentezi ve fotodinamik terapi üzerine çalışmalar yapmış olmak.    
İmalat Mühendisliği İmalat Mühendisliği Yrd.Doç. 1 1 Makine Mühendisliği anabilim dalında doktora yapmış olmak. Toz metal malzemelerin talaşlı işlenebilirliği üzerine çalışma yapmış olmak.    
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yrd.Doç. 3 1 Foto metrik ölçüm sistemlerinde çalışma yapmış olmak.    
BİRİMİ/BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DER. ADEDİ NİTELİĞİ    
EĞİTİM FAKÜLTESİ    
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yrd.Doç. 1 1 İlköğretimde e-öyküleme kullanımı konusunda doktora yapmış olmak.    
İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Yrd.Doç. 1 1 Öğretim teknolojileri ve materyal destekli fen ve teknoloji öğretiminin ilköğretim öğrencilerinin problem çözme becerilerine etkisi konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi,Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 1 Liselerde ders geçme ve kredili sistemi (DGS) ile oluşan örgütsel değişme konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yrd.Doç. 1 1 Balkan ülkelerindeki Üniversite öğrencilerinin çatışma ve şiddet ile ilgili görüşleri konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Ögretim Yrd.Doç. 1 1 İlk ve Ortaokul öğretmenlerinin Myers Briggs tip belirleyici (MBTİ) profilleri ile kullandıkları öğrenme ve öğretim stratejileri arasındaki ilişki konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
İLETİŞİM FAKÜLTESİ    
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler Yrd.Doç. 1 1 Analitik hiyerarşi prosesi ile yetkinlik bazlı insan kaynakları yöneticisi seçimi konusunda çalışma yapmış olmak.    
ECZACILIK FAKÜLTESİ    
Temel Eczacılık Bilimleri Analitik Kimya Yrd.Doç. 1 1 Yenilenebilir makro fungusların makro- ve mikro- element içeriklerinin tespiti, biyolojik aktiviteleri ve bitki uçucu yağların GC-MS analizleri konularında çalışmaları olmak.    
EĞİRDİR TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU    
Seyahat İşletmeciliği Seyahat İşletmeciliği Yrd.Doç. 1 1 İşletme alanında doktora yapmış olmak. Örgüt kültürü ve performans konusunda çalışmış olmak.    
TEKNİK BİLİMLER MYO Yrd.Doç. 1 1 Hibrit seramik membran prosesiyle su arıtımı konusunda doktora çalışması yapmış olmak.    
ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 4 1 Klinik pseudomonas aeruginosa suslarında çevreyi algılama sisteminin inhibisyonu üzerine doktora yapmış olmak.    
ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 4 1 Nükleer tıp uzmanı olmak. Radyoaktif madde ile böbrek fonksiyonları üzerine çalışması olmak. Radyofarmasotik madde hazırlama tecrübesi olmak.    
ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 4 1 Genel cerrahi uzmanı olmak. Deneysel tıkanma sarılığı modeli üzerine çalışma yapmış olmak.    
ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 4 1 Göğüs hastalıkları uzmanı olmak. Yoğun bakım ünitesi enfeksiyonları konusunda çalışması olmak. Noninvaziv mekanik ventilasyon konusunda sertifikası olmak.    
ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 4 1 Anestezi uzmanı olmak. Spinal anestezi konusunda yayınları olmak.    
EĞİRDİR SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 1 1 Ortopedi uzmanı olmak. Tendon pencere defekti modelinde allojenik mezankimal kök hücre uygulaması konusunda çalışması olmak.    
EĞİRDİR SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Yrd.Doç. 1 1 Plastik cerrahi uzmanı olmak. Deneysel fleb modeli üzerine çalışması olmak.    
SU ENSTİTÜSÜ Yrd.Doç. 1 1 Toryumun kül ve topraktaki davranışının ve yeraltı sularına geçişinin incelenmesi ile aktivite değerinin ölçülmesi ve katı faz ekstraksiyonu ile deriştirilmesi konusunda doktora yapmış olmak.